10 spiselige værtindegaver

10 spiselige værtindegaver 1
Indlægget “10 spiselige værtindegaver” er lavet i samarbejde med Brother Nordic.

10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede

Jeg elsker værtindegaver. Både at modtage dem og at give dem, og ovenpå mange måneder i en Corona-præget tilværelse har jeg simpelthen sådan glædet mig til at kunne mødes mere med mine venner, og erklære spiselige værtindegaver aktuelle igen.

Jeg synes, det skaber en helt særlig hyggelig stemning, når man har en lille ting med under armen til en sammenkomst, og jeg bliver altid selv super glad, når nogen har tænkt på mig. Ikke at det er en nødvendighed, ej behøver det være en stor eller dyr ting, men tanken er bare så fin og hyggelig.

10 opskrifter på spiselige værtindegaver

Der er dog noget helt særligt ved, at man selv laver den værtindegave, man medbringer, synes jeg. Det virker både omsorgsfuldt og hyggeligt, samtidig med at det også er lidt overskudsagtigt og tilmed ofte billigt. Derfor skal det i dag, jævnfør overskriften, omhandle 10 gode idéer til hjemmelavede og spiselige værtindegaver. Indlægget er inspireret af min søde veninde Anna, som har lavet et lignende indlæg for nogle år siden, som ligeledes indeholder en masse lækre spiselige værtindegaver. Se hendes liste her, og scroll videre for at læse, hvad jeg har kommet på min liste.

10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede
10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede

P-Touch CUBE labels til hjemmelavede værtindegaver

Til anledningen har jeg indviet mit nye legetøj. Jeg tror godt, at nogle vil have svært ved at betegne den som legetøj. Ikke desto mindre kan undertegnede bruge halve og hele aftener på at lege med skrifttyper, skriftstørrelser, mønstre, rammer, symboler og andet lir samt printe labels i et væk, så derfor tænkte jeg at “legetøj” var en passende kategorisering, når man har et organiseringsgen som jeg.

Jeg har nemlig anskaffet mig en P-touch CUBE labelprinter fra Brother Nordic, som maskinen på ovenstående billeder så mundret hedder. P-touch CUBE kobles til telefonen, og så kan man lynhurtigt designe og printe både på labels og satinbånd til alverdens ting ved hjælp af en app. Det er sindssygt smart, hvis man er af samme støbning som mig, og godt kan lide at have opdelt sit køkken i kondibøtter og glas med dertilhørende afmærkninger.

Teksten på de forskellige labels er printet under laminering, så den er slidstærk og kan tåle kemikalier og vand, samt anvendes udendørs og under lave og høje temperature. Dét er dælme smart, når man som jeg overordnet lever efter “alt der ikke kan gå i opvaskemaskinen, skal ud”-princippet.

10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede

10 værtindegaver der kan spises

Og nu til listen, jeg talte om!

  1. Saltsyltede citroner
  2. Saltet karamel
  3. Grødblanding
  4. Syltede rødløg
  5. Hjemmelavet grøn pesto
  6. Karamelliserede popcorn
  7. Honningristet müsli
  8. Saltede mandler
  9. Bagte tomater
  10. Bærkompot

Du kan gå all in og lave en kæmpe kurv som værtindegave, eller du kan holde dig til en enkel eller to af idéerne. Fyrer man op for et sødt satinbånd og et par labels bliver det altså bare lidt ekstra hyggeligt og personligt. Desuden er labels en smart måde at markere holdbarheden i bunden af glasset/bøtten, idet spiselige gaver jo ofte er lidt tidssensitive.

10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede
10 spiselige værtindegaver - hjemmelavede

Sidder du stadig og mangler en idé til en spiselig værtindegave, så fik jeg i sidste uge en masse gode idéer tilsendt via. Instagram, ligesom jeg har selv har tænkt et par ekstra idéer. Du kan eksempelvis kaste dig ud i at lave nutellakryddersalt/ramsløgssalt, nøddesmørcookies på glas eller komme surdej i et glas inkl. pasningsanvisninger. De ting tænker jeg også ville falde i god jord hos de fleste!

God fornøjelse!

Abonner
Giv besked om
5 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments