Søndag morgen #6

søndag morgen

Velkommen til sjette indlæg af min føljeton ‘Søndag morgen’. En føljeton om langsomme søndagsmorgener med fokus på hygge og opladning, hvor hverdagens travlhed sættes på pause for en stund over en god portion morgenmad og en snak. Bryg en balje af din yndlings kaffe og kravl under dynen igen, for det er søndag morgen, og du er inviteret.

{ SØNDAGSLOKATION }

Hjemme. Som altid, har jeg lyst til at skrive, men det er jo næsten også sådan i disse Corona-tider. I hvert fald for mig.

Jeg husker dog mig selv på, at det ikke er for evigt, og indtil verden er lidt mere normaliseret, så prøver jeg at nyde, at jeg har mere tid til at lave ingenting og bare være. Det er ofte noget jeg nedprioriterer i en almindeligvis travl hverdag, og det har faktisk været rart at være mere til stede lige nu og her uden at gøre sig tanker om fortid eller fremtid.

Jeg sørger for at komme ud og gå en del ture (med afstand), men ellers foretager jeg mig ikke så meget andet end ting der kan laves indenfor lejlighedens vægge.

{ SØNDAGSOUTFIT }

En slidt blød bluse, Daniel og jeg engang købte uden for en smuk spansk kirke (Sagrada Família) i en lille souvenir shop, fordi jeg skulle dække skuldrene for at træde ind i kirken. Den er ikke ret pæn, men vildt rar. Udover det er jeg viklet ind i dynen, så bukser gør jeg mig ikke i i dag.

{ SØNDAGSBORDET }

Foran mig har jeg et træbræt med ristet rugbrød, et blødkogt æg, hjemmebagt knækbrød (opskrift kommer), grape med myntesukker, kaffe og juice. Simpelt og godt.

{ SØNDAGSPLANER }

Absolut ingenting. Måske en gåtur i solskinnet, men ellers regner jeg sådan set kun med at rejse mig fra sengen og min bog, hvis det brænder, eller jeg mangler refill på kaffe 😉

{ SØNDAGSPREP TIL DEN KOMMENDE UGE }
  • Måske få handlet ind online, som vi har gjort de seneste uger. Ellers må det blive en mandagsaktivitet, vi har stadig lidt rester der kan trylles med tilbage i køleskabet.
  • Jeg har netop taget min surdej ud af køleskabet og givet den en god fodring. Den skal lige have en fodring igen senere, så den bliver godt aktiv igen efter at have været på køl, men så glæder jeg mig til at kunne bage med den i morgen! Min fryser kunne godt trænge til at blive fyldt op med surdejsboller og -brød. Og det samme gælder min mave…
{ SØNDAGSTANKER }
  • Jeg har det godt krydret med en konstant mærkelig følelse i maven. Jeg tænker på om Corona virussen besværliggør rettidig færdiggørelse af min uddannelse næste sommer. Jeg tænker på, hvordan det kommer til at have indflydelse på min praktik, som jeg er hjemsendt fra pt. Jeg glæder mig til at komme tilbage, for jeg er så glad for stedet, menneskerne og arbejdsopgaverne, og jeg har sådan glædet mig til at suge praktisk viden til mig i et helt år. Et år blev pludselig til mindre, men jeg håber og satser på, at det hele nok skal gå op, når Corona er fortid.
  • Jeg er pt. mere end nogensinde glad for, at internettet findes. Jeg facetimer, zoom’er, skyper og ringer på livet løs og er oprigtigt i tvivl om hvordan det ville være for mig i denne tid uden. Det er så rart at man stadig kan få sine sociale behov stillet, omend det selvfølgelig ikke er det samme som at mødes rigtigt.
  • Jeg prøver at se lyst på tilværelsen pt., selvom omstændighederne naturligvis er alt andet. Jeg har mere tid til at læse skønlitteratur, drikke god kaffe (som er bedre herhjemme end på uni), spise og lave en masse god mad og have mindre travlt. Det kan noget, og jeg nyder at kunne bruge halve- og hele dage i sengen med en god bog, hvis det er dét, jeg har lyst til.

Rigtig god påske alle jer søde mennesker, som læser med derude ✨ Jeg håber I finder nogle gode løsninger, nu når omstændighederne er en del anderledes i år. Personligt holder vi vores årlige påskebrunch over skype, og det glæder jeg mig til indtil jeg igen kan kramme på min familie.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments