Myntesukker

myntesukker

Grødgrisen-domænet har været lidt stille på det seneste, men jeg har simpelthen bare haft så godt af at skrue lidt ned for sociale medier, og lidt op for socialt samvær, gåture, netflix-marathon(er) og mig-tid. Jeg er stadig ved at finde ro i at holde ferie, og det gør jeg bedst ved at skrue lidt ned for mit SoMe-forbrug.

…Det var af en eller anden grund nemmere at koble af, da jeg befandt mig i Barcelonas smukke gader (læs indlægget om turen her). Nå, nok om det, for nu skal vi til dagens vigtige emne: MYNTESUKKER. Så vigtigt som myntesukker kan være, men lækkert er det altså!

Jeg har et kæmpe crush på mynte for tiden, og en meget kedelig mynte-plante i vindueskarmen, så derfor var det selvsagt at dagens nørderi i køkkenet skulle inkludere mynte. Det blev til denne skønne myntesukker.

myntesukker

Myntesukker og urtesukker

Min opskrift på myntesukker er nok den mest simple opskrift, du nogensinde vil komme forbi her på bloggen. Det er egentlig bare frisk mynte blandet med sukker, men det smager fantastisk ovenpå grød, jordbær med fløde eller i en hjemmelavet alkoholfri mojito.

Egentlig kan du udskifte mynte med alverdens andre krydderurter til andre slags urtesukker, og det er egentlig kun fantasien som sætter grænser. Dog vil jeg foreslå at du starter med myntesukker, for er du vimmer, hvor kan det pifte enhver kedelig skål morgenmad op!

Find opskriften på myntesukker her:

myntesukker

Myntesukker

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 lille glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 50 g sukker
  • 30 store blade frisk mynte

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 100 grader alm. ovn
  • Kom mynte og sukker i en morter, og stød de to ingredienser grundigt sammen. Du kan evt. hakke mynten groft forinden
  • Kom myntesukkeret på en bageplade og bag i den forvarmede ovn i ca 30 min.
  • Tag myntesukkeret ud af ovnen og bank det så fint, som du lyster.
  • Opbevar myntesukkeret i et glas med låg på 

Noter

  1. Skal du bruge myntesukkeret med det samme, behøver det ikke bages i ovnen først.
  2. Har du ikke en morter, kan du bruge en minihakker
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
1 Comment
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments