Mandelsmør – crunchy med solsikkekerner

mandelsmør-crunchy-med-solsikkekerner-opskrift

Crunchy mandelsmør med solsikkekerner er en af mine yndlings versioner af nøddesmør, og jeg har altså efterhånden lavet og smagt en del!

Den kan sagtens laves på mandler alene, men de ristede solsikkekerner bidrager med en super skøn smag, samtidig med at gøre mandelsmøren billigere at lave. Det er ret lækkert, når nu den bliver fast inventar i dit køkkenskab fremover. Tro mig, det kan den ikke undgå at blive, når du har smagt den!

Crunchy nøddesmør med mandler og solsikkekerner

Opskriften på crunchy mandelsmør med solsikkekerner er egentlig lidt en genganger, da den oprindeligt er udgivet som en del af dette indlæg, jeg udgav sidste efterår i samarbejde med min gode samarbejdspartner Valsemøllen. Nu har mandelsmøren fået lov at få sit helt eget indlæg, for nøj hvor fortjener den en chance for at blive fundet på flere måder!

Den smager nemlig helt fantastisk. Den er virkelig nem at lave, og så smager den af mere. Den er cremet og crunchy på samme tid, og så er den virkelig god ovenpå grød, smoothie bowls eller bare direkte fra skeen… Sidstnævnte er jeg ikke engang flov over at nævne 😉

mandelsmør-crunchy-med-solsikkekerner-opskrift

Nem og cremet hjemmelavet mandelsmør

Før i tiden troede jeg, at det var uhyre besværligt at lave nøddesmør. Så virkede det bare lidt mere overskueligt at hive den første og den bedste i kurven i det lokale supermarked. Ikke desto mindre, så har jeg efterhånden erfaret, at den halve time det tager er absurd godt givet ud. Jeg har også erfaret, at det altså overhovedet ikke er så besværligt, som man kunne tro.

Fordelen ved at lave mandelsmør fra bunden:

  • Du kan få den lige så cremet / crunchy, som du ønsker
  • Du kan lave den af få gode råvarer, og slippe for ingredienser, du ikke ønsker i din nøddesmør
  • Du kan smage den til, fuldstændig som du godt kan lide den

Once you go homemade nut butter, you never go back, som man siger. Det er i hvert fald bestemt ikke sidste gang, at jeg laver en cremet mandelsmør fra bunden. Det er dog nok heller ikke sidste gang, at jeg hiver en ned fra hylden i supermarkedet. Til gengæld ved jeg altså godt, hvilken version jeg foretrækker.

mandelsmør-crunchy-med-solsikkekerner-opskrift

Vild med nøddesmør? Prøv også: pekannøddesmørhasselnøddesmør med kokos eller nougat nøddesmør.

Find opskriften på mandelsmør her:

mandelsmør-crunchy-med-solsikkekerner-opskrift

Mandelsmør med solsikkekerner

Hjemmelavet crunchy mandelsmør med solsikkekerner smager fantastisk, og er super nemt at lave.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 50 g solsikkekerner (kan erstattes af mandler, hvis du er til en "ren" mandelsmør)
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk kanel (strøget)
  • 1 nip kardemomme

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 150 grader.
  • Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  • Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål.
  • Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig foodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank – det sker når mandlerne har udskilt olie, og tager ca. 15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver blendet cremet. Når den er helt blank og tynd er den færdig. Hvis du er i tvivl, så blend den lidt længere.
  • Rør de grofthakkede mandler og solsikkekerner i solsikke-mandelsmøren, og kom den på et skoldet glas.
  • Solsikke-mandelsmøren opbevares uden for køl i det tæt-lukkede glas.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments