Hasselnøddesmør med et strejf af kokos

Opskriften på hasselnøddesmør indeholder reklamelinks markeret med *

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af af stort set alle slags nødder. Hvis man har fulgt med hos mig længe, så ved man, at jeg bruger rigtig mange nødder i mit køkken, og er især tosset med dem, når de indtages i form af nøddesmør. Peanutbutter har altid været min ultimative favorit, men den her hasselnøddesmør med kokos kan siges at have væltet peanutbutter af pinden!

Hasselnøddesmør og peanutbutter

Jeg blev introduceret for peanutbutter da jeg var helt lille, og igennem tiden har jeg altid fået det serveret på ristet franskbrød. Nu hvor jeg er blevet ældre er mit forbrug (heldigvis) blevet mere alsidigt, og jeg har opdaget hvor fantastisk lækkert nøddesmør er på mange andre ting end kun brød. Denne hasselnøddesmør med kokos er især skøn ovenpå müsligrød og luftige amerikanske pandekager, men egentlig også bare sammen med et sprødt æble.

Nøddesmør

Jeg har tidligere købt forskellige nøddesmør i supermarkederne, fordi jeg egentlig ikke lige magtede at kaste mig over projektet. Jeg synes det virkede bøvlet, men den indskydelse er virkelig blevet gjort til skamme i dag. Det er for det første super simpelt og lækkert, og hvis ikke man gider at bøvle med hasselnøddeskallerne, så bruger man bare mandler istedet, det smager også fantastisk. Det bedste ved at lave det selv er samtidig også, at man kan smage nøddesmøren til, præcis ligesom man har lyst til. Dette er min version, men du er velkommen til at smage den til efter egne præferencer (så har du også en undskyldning for at smage på det 1, 2, eller 10 gange, imens du laver det). Næste gang jeg laver det, tror jeg, at jeg vil forsøge at tilsætte noget kakaopulver til blandingen. Det tror jeg kunne være for lækkert!

Ps. Jeg vil virkelig gerne have, at du prøver den her opskrift, men grundet min nu afdøde minihakker, så havde jeg en smule lyst til også at skrive ‘don’t try this at home’. Det var en gammel minihakker, så du behøver ikke være bekymret for at lave samme fejl, men hold lige øje med, om den bliver for varm, for så kan du med fordel holde en kort pause, og blende videre, når den er lidt køligere. Det ville, jeg set i bakspejlet, i hvert fald gerne have læst på forhånd!

Find opskriften på hjemmelavet hasselnøddesmør med kokos her:

5 fra 2 stemmer
Hjemmelavet hasselnøddesmør med et strejf af kokos
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
35 min
 
Ingredienser
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 150 grader
  2. Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig
  3. Imens hasselnødderne er i ovnen ristes kokosmel på panden til det er gyldent (hold øje, det går pludselig hurtigt!)
  4. Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket
  5. Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), lægges nødderne i en minihakker sammen med de resterende ingredienser og massen blendes i ca. 8-10 min indtil den er blød og lind.

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 4 kommentarer

Skriv et svar

Close Menu