Hasselnøddesmør med et strejf af kokos

Opskriften på hasselnøddesmør indeholder reklamelinks markeret med *

Hasselnøddesmør med et strejf af kokos 1

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af af stort set alle slags nødder. Hvis man har fulgt med hos mig længe, så ved man, at jeg bruger rigtig mange nødder i mit køkken, og er især tosset med dem, når de indtages i form af nøddesmør. Peanutbutter har altid været min ultimative favorit, men den her hasselnøddesmør med kokos kan siges at have væltet peanutbutter af pinden!

Hasselnøddesmør og peanutbutter

Jeg blev introduceret for peanutbutter da jeg var helt lille, og igennem tiden har jeg altid fået det serveret på ristet franskbrød. Nu hvor jeg er blevet ældre er mit forbrug (heldigvis) blevet mere alsidigt, og jeg har opdaget hvor fantastisk lækkert nøddesmør er på mange andre ting end kun brød. Denne hasselnøddesmør med kokos er især skøn ovenpå müsligrød og luftige amerikanske pandekager, men egentlig også bare sammen med et sprødt æble.

Hasselnøddesmør med et strejf af kokos 2

Nøddesmør

Jeg har tidligere købt forskellige nøddesmør i supermarkederne, fordi jeg egentlig ikke lige magtede at kaste mig over projektet. Jeg synes det virkede bøvlet, men den indskydelse er virkelig blevet gjort til skamme i dag. Det er for det første super simpelt og lækkert, og hvis ikke man gider at bøvle med hasselnøddeskallerne, så bruger man bare mandler istedet, det smager også fantastisk. Det bedste ved at lave det selv er samtidig også, at man kan smage nøddesmøren til, præcis ligesom man har lyst til. Dette er min version, men du er velkommen til at smage den til efter egne præferencer (så har du også en undskyldning for at smage på det 1, 2, eller 10 gange, imens du laver det). Næste gang jeg laver det, tror jeg, at jeg vil forsøge at tilsætte noget kakaopulver til blandingen. Det tror jeg kunne være for lækkert!

Hasselnøddesmør med et strejf af kokos 3

Ps. Jeg vil virkelig gerne have, at du prøver den her opskrift, men grundet min nu afdøde minihakker, så havde jeg en smule lyst til også at skrive ‘don’t try this at home’. Det var en gammel minihakker, så du behøver ikke være bekymret for at lave samme fejl, men hold lige øje med, om den bliver for varm, for så kan du med fordel holde en kort pause, og blende videre, når den er lidt køligere. Det ville, jeg set i bakspejlet, i hvert fald gerne have læst på forhånd!

Find opskriften på hjemmelavet hasselnøddesmør med kokos her:

Hasselnøddesmør med et strejf af kokos 4

Hjemmelavet hasselnøddesmør med et strejf af kokos

5 fra 3 stemmer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder* ((kan erstattes af mandler. I så fald skal de ligeledes ristes i ovnen, men skallen skal forblive på))
  • 30-50 g kokosmel* ((alm. fra supermarkedet))
  • 1/4-1/2 tsk havsalt*
  • 1 spsk kokossukker*

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig
  • Imens hasselnødderne er i ovnen ristes kokosmel på panden til det er gyldent (hold øje, det går pludselig hurtigt!)
  • Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket
  • Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), lægges nødderne i en minihakker sammen med de resterende ingredienser og massen blendes i ca. 8-10 min indtil den er blød og lind.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments