Luftige amerikanske pandekager

luftige amerikanske pandekager

Hvis vi levede i en ideel verden, hvor tid (og kalorier) ikke var en faktor, så burde der stå en tallerken med luftige amerikanske pandekager på morgenbordet hver eneste dag. Helst overdynget med et generøst lag ahornsirup. Eller min hjemmelavede solbærkompot og friske bær. Altså hvis det stod til mig, men jeg tænker, at de fleste ville være enige i det udsagn. Egentlig er pandekagerne skønne i sig selv, og hvad du vælger at komme ovenpå er egentlig bare prikket over i’et. Et meget velsmagende i, må det lige tilføjes.

Luftige små amerikanske pandekager

Som I måske ved, plejer jeg oftest at lave “sundhedsoptimerede” pandekager, og faktisk sjælden de klassiske. Jeg synes at sundere versioner, f.eks. bananpandekager og speltpandekager, smager forrygende. Sommetider er det simpelthen bare lækkert med klassiske, luftige, smør-fyldte og skønne amerikanske pandekager. Helt uden sundhedsoptimering, havregryn og banan.

De forskellige slags pandekager skal dog ikke sammenlignes, og alle er gode på hver deres måde. Ingen diskriminering her! Hvis pandekager som overordnet gruppe gik på knæ for mig, så ville det blive et stort og rungende JA.

luftige amerikanske pandekager

Klassiske brunchpandekager

I min familie fejrer vi stort set altid fødselsdage og sommetider endda også højtider med et stort brunchbord (find idéer fra vores påskebrunch lige her). Min mor plejer at stå for pandekagerne, som ofte har været blandingen til amerikanske pandekager fra amo stegt i Lurpak smør. MEN efter at jeg har introduceret disse luftige amerikanske pandekager som konkurrent, er jeg klar til at overtage posten – dog stadig med Lurpak i dejen!

Pandekagerne er tenderende til idiotsikre at lave, så der er egentlig ikke så meget grund til ikke at prøve dem af – så skulle det da lige være fordi, at det er for svært at vælge mellem nutella og ahornsirup til at komme på toppen? Tough choice, I know. Hvis du ikke er til nutella eller ahornsirup, så er amerikanske pandekager med chokolade også et kæmpe hit!

amerikanske pandekager

Find opskriften på luftige amerikanske pandekager her:

4.5 fra 8 stemmer
luftige amerikanske pandekager
Luftige amerikanske pandekager
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 10 stk
Ingredienser
Pandekagedej
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1-2 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
Forslag til topping
Sådan gør du
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål

  2. Smelt smørret og lad det køle en smule. Hæld det over til de tørre ingredienser sammen med æg og mælk, og pisk til dejen er lind. Hvis du vil have ekstra luftige pandekager, pisk æggehviden for sig og vend forsigtigt i dejen.

  3. Steg pandekagerne i smør på en middel-varm pande (evt. en blinispande), og vend dem, når de har bobler i overfladen og undersiden er lysebrun

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

4
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Loa
Gæst
Loa

Rigtig god opskrift, jeg piskede dog æggehviderne og vendte dem i. Min mand og vores ven elskede dem 🙂

Nins
Gæst
Nins

Hurtigt spørgsmål ved du om
Man kan lave disse dagen før og varme dem op dagen efter i ovnen? 🙂

Luk menu