Der er intet som søde hjertevafler stegt sprøde i et hjertevaffel-jern (reklamelink). Hjertevafler smager bare helt vildt godt, og er gode både som et sødt element til brunchbordet, eller som samlingspunkt om eftermiddagen. Jeg har endnu ikke mødt et menneske, som ikke elskede vafler, og de smager altså også bare virkelig vidunderligt.
Klassiske søde og sprøde hjertevafler
Jeg har lavet og spist virkelig mange vafler gennem tiden, og nedenfor finder du min bedste variant af den klassiske opskrift. Jeg har lavet dejen af mel, sukker, bagepulver, salt, kardemomme, vanilje, mælk, fløde, æg og smør. Man kan tilføje lidt citronskal eller lign., men jeg er glad for den helt klassiske version, hvor det søde og sprøde dominerer.
Sprøde vafler med fløde og bær
Selvom selve opskriften på vaflerne er ret klassisk, har jeg valgt at servere mine vafler med marinerede bær og mascarponecreme, som bidrager med fedme og syrlighed til de sprøde vafler. Alternativt er det jo altid lækkert med lidt marmelade, sukker eller flormelis på toppen.
Én ting er sikkert – du kommer til at knuselske disse lækre hjertevafler!
Vild med vafler? Prøv også: citronvafler med birkes, fuldkornsvafler med kaffecreme eller sunde havrevafler med banan.
Find opskriften på hjertevafler med mascarponecreme her:
Hjertevafler – klassiske, sprøde og søde!
Ingredienser
Hjertevafler
- 120 g hvedemel
- 35 g rørsukker
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde (kan erstattes af mælk)
- 1 æg
- 50 g smør
- Evt. 1 nip revet citronskal
Marinerede bær
- 150 g blandede friske bær
- 1 spsk rørsukker
- Evt. 1 nip vanilje
- 3 spsk grape- eller citronsaft
- 1 tsk revet skal af grape eller citron
Mascarponecreme
- 75 g mascarpone
- 50 g piskefløde
- 5 g grape- eller citronsaft
- 3 g brun farin
Andre topping idéer
- Marmelade
- Sukker/flormelis
- Vaniljeis
- Friske bær
Vaffeljern jeg anbefaler
- Tefal Snack Collection (reklamelink)
Instruktioner
Hjertevafler
- Bland de tørre ingredienser sammen i en røreskål.
- Tilsæt fløde, mælk og æg, og pisk grundigt til dejen er lind.
- Smelt smøret, lad det køle et øjeblik, og pisk det i dejen.
- Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min, gerne op til 60 min (VIGTIGT).
- Bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og færdigbagte. Brug evt. lidt smør mellem hver vaffel. Jeg brugte ca. 1 dl dej til hver vaffel.
- Kom hjertevaflerne på en bagerist for at bevare sprødheden, og server dem med mascarponecreme og marinerede bær, eller lige det du har lyst til.
Marinerede bær
- Bland alle ingredienserne til de marinerede bær sammen i en skål, og lad dem trække i køleskabet indtil vaflerne er færdige.
Mascarponecrene
- Kom alle ingredienserne til mascarponecremet i en skål.
- Pisk grundigt med et piskeris til massen tykner, og bliver dejlig lind. Det tager noget tid, men hav tålmodighed til konsistensen er fed og cremet. Vær forsigtig med ikke at piske den for meget. Hvis det sker, så vend lidt ekstra fløde i cremen med en ske.