Citronvafler med birkes

citronvafler-med-birkes-opskrift-madstyling-foodstyling-karamel-lemon-curd-karamel-jordbær-dessert-brunch-morgenmad-

Citronvafler med birkes er sprøde, luftige, søde, syrlige og smager fantastisk. De er helt ideelle at servere til brunch, men vil helt sikkert også fungere glimrende som dessert. Jeg har faktisk allerede spist dem af flere omgange i denne uge, da opskriften lige skulle testes en gang mere, og billederne finpudses. Man kan sige, at jeg tog en for holdet. At spise citronvafler med birkes to gange på en uge var heldigvis ikke ligefrem det værste, der kunne ske 😉

Jeg vil næsten vove den påstand, at citronvafler med birkes sågar kan konkurrere med de klassiske amerikanske brunchpandekager. De er i hvert fald værd at veksle imellem, for vaflerne smager, ligesom pandekagerne, helt vidunderligt.

Sprøde citronvafler med birkes

Citronen bidrager med en syrlig og skøn smag til de sprøde citronvafler, og er virkelig lækker at kombinere med sød dulce de leche karamel og friske bær. Denne gang kogte jeg kun karamellen i halvanden times tid, så den var lysere, tyndere og nemmere at fordele på vaflen.

vafler med citron og birkes
vafler med citron og birkes citronvafler

Hvis det skulle have været helt optimalt, ville jeg have serveret blåbær til vaflerne, men det rummede køleskabet ikke. I stedet havde jeg lidt jordbær til overs fra Daniels fødselsdagslagkage, som fint kunne bruges. Er man rigtig meget til citron, ligesom jeg, så er en lille klat lemon curd på toppen sammen med friske bær, karamel og afskallede hasselnødder altså heller ikke værst.

Luftige og nemme vafler med birkes og citron

En sidste ting der er værd at fremhæve om de luftige vafler er, hvor nemme de er at lave. Vaffeljernet kan man naturligvis ikke skynde på, men processen du selv skal arbejde er noget nær 10 min. Resten er egentligt bare ventetid, hvor de øvrige elementer til brunchbordet kan klargøres.

Nemme og lækre. Så simpelt er det. Så du må hellere se at komme igang 😉

citronvafler-med-birkes-opskrift-madstyling-foodstyling-karamel-lemon-curd-karamel-jordbær-dessert-brunch-morgenmad-

Er du vild med citron? Prøv også: citronmuffins med marcipan, appelsinsalat med citronsirup og ingefærshots med citron og gurkemeje.

Find opskriften på citronvafler med birkes her:

5 fra 2 stemmer
citronvafler-med-birkes-opskrift-madstyling-foodstyling-karamel-lemon-curd-karamel-jordbær-dessert-brunch-morgenmad-
Citronvafler med birkes
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hviletid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Brunch, Dessert
Antal: 4 stk
Ingredienser
  • 120 g hvedemel (evt. 50/50 med fuldkornsmel)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 1/2 spsk birkes
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 nip kardemomme
  • 1 1/2 dl mælk
  • Saften fra 1 citron
  • Skallen fra 1/2 citron
  • 1 æg
  • 40 g smør
Toppingidéer
Sådan gør du
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en røreskål

  2. Riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet, og kom ned i skålen til de tørre ingredienser

  3. Pres citronen, og kom saften og mælk ned i skålen

  4. Pisk grundigt med en elpisker, tilsæt æg, og pisk herefter til massen er jævn 

  5. Smelt smøret, lad den køle et øjeblik, og pisk det grundigt i dejen

  6. Lad dejen hvile i ca. 20 min, og bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og færdigbagte

  7. Kom dem på en bagerist for at bevare sprødheden, og server dem lune med friske bær, lemon curd, karamel og afskallede hasselnødder.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu