Æblepandekager

aeblepandekager opskrift

Sådan en stak svampede og luftige æblepandekager som du ser på billedet ovenfor er noget nær den perfekte efterårsmorgenmad – og så er de endda super nemme at lave! De små og tykke æblepandekager minder en del om min opskrift på amerikanske pandekager i basen, men er tilsat karamelliserede danske æbler, som bidrager med den dejligste smag til pandekagerne.

Æblepandekager med Samsø æbler

Æblepandekagerne kan i virkeligheden anses for at være en fusion mellem mine klassiske og luftige amerikanske pandekager og efterårets skønne frugtkammer. Æblerne til opskriften blev plukket direkte fra træet, skåret ud og anvendt i opskriften. Fra have til bord, er det ikke det man siger?

æblepandekager opskrift
æblepandekager opskrift

Pandekager med æbler

Opskriften på æblepandekagerne er udviklet i samarbejde med min søde (og knald dygtige!) veninde Maria, som blogger på Marialottes.dk. Vi lavede pandekagerne, imens vi var i sommerhus på Samsø en weekend i efterårsferien, og det var virkelig bare den dejligste måde at starte en søndag på. Især fordi de blev spist i selskab med blødkogte æg, æbleboller og andet godt, vi lige fik skrabet sammen.

Sådan en weekend med lange gåture, indendørshygge med æblepandekager, masser af kaffe og gode snakke kunne jeg virkelig godt snart igen.

æblepandekager opskrift

Vild med pandekager, måske især æblepandekager? Prøv også: græskarpandekager med æble eller brunchpandekager.

Find opskriften på æblepandekager her:

aeblepandekager opskrift

Æblepandekager

3,20 fra 5 stemmer
Antal: 15 små stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Karamelliserede æbler

  • 1 æble
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk smør

Pandekagedej

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • 2,5 dl væske (mælk og æblemost)

Tilbehør

Instruktioner

Karamelliserede æbler

  • Skær æblet i tynde skiver.
  • Smelt smør, honning og kanel sammen på en pande på middel varme.
  • Fordel æblerne på panden og vend dem løbende til de karamelliserer og bliver let bløde.

Pandekagedej

  • Smelt smøren og lad den køle af i en lille skål
  • Bland de tørre ingredienser
  • Kom æggeblommen ned i skålen, og kom hviden i en anden skål
  • Tilsættes smør og mælk til skålen med de tørre ingredienser og æggeblommen, og rør godt til pandekagedejen er lind
  • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen
  • Vend æble-kanelblandingen i dejen, og steg pandekagerne i smør på en middel-varm pande på begge sider til de er gyldne.
  • Nyd pandekagerne med (æble)sirup og evt. æblekompot.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments