Grov æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme

Opskriften på grov æblekompot indeholder reklamelinks markeret med *

Grov æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme æblemos æblegrød

Jeg er tosset med æbler, og især i kombination med dejlige efterårskrydderier. Denne æblekompot er mildest talt perfekt ovenpå en varm portion havregrød kombineret med sprøde nødder og en klat syrlig skyr på toppen. Det smager helt vildt godt.

Grov æblekompot på grød med skyr

Noget der også smager helt vildt godt, er denne grove æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme. Jeg har lavet den på samme måde i flere år, for hvorfor ændre noget, som fungerer? Jeg synes personligt, at det er fantastisk, at der er æbler, som ikke er udkogte, men hvis man godt kan lide den helt lind, kan man lade æblerne koge mere, eller blende kompotten inden den hældes på glas.

Kompotten er fantastisk ovenpå en varm havregrød med en klat syrlig skyr og ristede mandler.

Grov æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme æblemos æblegrød

Er du også vild med æblekompot? Prøv f.eks. at bruge kompotten i bagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade!

Find opskriften på grov æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme her:

5 fra 1 stemme
Grov æblekompot
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ingredienser
  • 1 kg æbler (vægt med skrog)
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang (kan fint erstattes af vaniljepulver)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemommme
  • 4-5 spsk kokossukker* (smag til. Mængden kan variere meget alt efter hvor sure æblerne er)
Sådan gør du
  1. Vask alle æblerne, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Jeg skræller ikke æblerne, da jeg godt kan lide at skrællen giver bid, men hvis du hellere vil have grøden mindre grov, så skræl dem først.

  2. Del vaniljestangen i to, skrab kornene ud, og kom både korn og stang over i gryden til æblerne.


  3. De resterende krydderier kommes ved, og grøden koges til konsistensen er, som du gerne vil have den. Jeg kan godt lide at noget af massen er mos, imens noget af den stadig er deciderede æblestykker (dog selvfølgelig kogt helt møre).

  4. Når grøden er kogt færdig fjernes vaniljestangen. Grøden hældes på glas og opbevares i køleskabet.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. Hej. Hvor lang tid kan det holde sig på køl? 🙂

    1. Hej Pernille,

      Jeg vil skyde på, at den kan holde sig ca. 2-3 uger på køl! Jeg har endnu ikke oplevet at den er blevet dårlig, for den holder aldrig mere end et par uger herhjemme 🙂

      Knus Anna

Skriv et svar

Close Menu