Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Opskriften på ovnbagt grød med æble indeholder reklamelinks markeret med *

Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Julen falder tidligt i år, og denne opskrift på ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade er min tidlige julegave til dig. Grøden smager virkelig skønt, og sammensætningen af krydderierne giver en dejlig følelse af varme i kroppen og et lille snert af jul. Men tro mig, denne grød kan spises året rundt, og det praktiserer jeg allerede her i oktober, så det er bare at komme i gang 😉

Ovnbagt grød med æble og peanutbutter

Hvis der er en kombination, som jeg alle dage har været tosset med, så er det æble, peanutbutter og mørk chokolade. Det spiller bare med de søde æble, den knasende peanutbutter og den lidt bitre mørke chokolade.

Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Er du, ligesom mig, vild med ovnbagt grød? Prøv også bagt grød med tahin og efterårsfrugter eller bagt grød med banan, peanutbutter og bær!

Find opskriften på ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade her:

Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade 1

Bagt grød

4,20 fra 5 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 80 g havregryn ((jeg blander fin- og grovvalsede))
  • 10-20 g proteinpulver med vanilje* ((kan fint erstattes af vaniljepulver og flere havregryn))
  • 10 g kokossukker*
  • Et nip salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 1-2 tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • Evt et nip stødt muskatnød
  • 100 g hjemmelavet æblekompot ((kan erstattes af købt æblemos))
  • 2 dl mælk ((enten alm. eller mandelmælk))
  • 1 spsk peanutbutter*
  • 1 spsk citronsaft
  • 10 g mørk chokolade
  • 1 lille æble ((hvis du ikke vil toppe grøden med æble, kan du undlade det og tilsætte 50g mere af kompotten i grødmassen))

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (på nær chokoladen)
  • Kom æblekompot, peanutbutter, mælk og peanutbutter i skålen og bland grødmassen grundigt sammen
  • Chokoladen røres i grødmassen, og den hældes i et ovnfast fad og toppes med skiver af æble (eller nødder)
  • Bag grøden i 25-30 min i den forvarmede ovn. Bagetiden afhænger meget af formen. Jeg kan godt lide, når den stadig er ret 'grødet' indeni og fast på toppen, men du kan bage den lige præcis, som du har lyst til
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
3 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments