Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Opskriften på ovnbagt grød med æble indeholder reklamelinks markeret med *

Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Julen falder tidligt i år, og denne opskrift på ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade er min tidlige julegave til dig. Grøden smager virkelig skønt, og sammensætningen af krydderierne giver en dejlig følelse af varme i kroppen og et lille snert af jul. Men tro mig, denne grød kan spises året rundt, og det praktiserer jeg allerede her i oktober, så det er bare at komme i gang 😉

Ovnbagt grød med æble og peanutbutter

Hvis der er en kombination, som jeg alle dage har været tosset med, så er det æble, peanutbutter og mørk chokolade. Det spiller bare med de søde æble, den knasende peanutbutter og den lidt bitre mørke chokolade.

Ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade

Er du, ligesom mig, vild med ovnbagt grød? Prøv også bagt grød med tahin og efterårsfrugter eller bagt grød med banan, peanutbutter og bær!

Find opskriften på ovnbagt grød med æble, peanutbutter og mørk chokolade her:

5 fra 1 stemme
Bagt grød
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 80 g havregryn (jeg blander fin- og grovvalsede)
  • 10-20 g proteinpulver med vanilje* (kan fint erstattes af vaniljepulver og flere havregryn)
  • 10 g kokossukker*
  • Et nip salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemomme
  • Evt et nip stødt muskatnød
  • 100 g hjemmelavet æblekompot (kan erstattes af købt æblemos)
  • 2 dl mælk (enten alm. eller mandelmælk)
  • 1 spsk peanutbutter*
  • 1 spsk citronsaft
  • 10 g mørk chokolade
  • 1 lille æble (hvis du ikke vil toppe grøden med æble, kan du undlade det og tilsætte 50g mere af kompotten i grødmassen)
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn

  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (på nær chokoladen)

  3. Kom æblekompot, peanutbutter, mælk og peanutbutter i skålen og bland grødmassen grundigt sammen
  4. Chokoladen røres i grødmassen, og den hældes i et ovnfast fad og toppes med skiver af æble (eller nødder)

  5. Bag grøden i 25-30 min i den forvarmede ovn. Bagetiden afhænger meget af formen. Jeg kan godt lide, når den stadig er ret 'grødet' indeni og fast på toppen, men du kan bage den lige præcis, som du har lyst til

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Dette indlæg har 3 kommentarer

Skriv et svar

Close Menu