Søndag morgen #8

Søndag morgen #8 1

soendagsindlaeg-8-valsemoellen-groed-søndag morgen

Velkommen til ottende indlæg af min føljeton ‘Søndag morgen’. En føljeton om langsomme søndagsmorgener med fokus på hygge og opladning, hvor hverdagens travlhed sættes på pause for en stund over en god portion morgenmad og en snak. Bryg en balje af din yndlings kaffe og kravl under dynen igen, for det er søndag morgen, og du er inviteret. Dagens søndags-indlæg er skrevet i samarbejde med en af mine gode samarbejdspartnere Valsemøllen.

{ SØNDAGSLOKATION }

Jeg tilbringer min søndag hjemme i den varme hule i selskab med min familie, som kom på besøg til et uformelt søndagsbord med alt godt fra køle- og køkkenskabe. Efterårsferien er ved at være slut, så jeg nyder en sidste langsom morgen, inden vækkeuret ringer 5.45 i morgen tidlig!

{ SØNDAGSOUTFIT }

Jeg er iført mine yndlings grå jogging-bukser, en varm (efterhånden formløs) striktrøje, øjne som blinker tungt og en mund som ikke holder sig tilbage med at gabe efter behov. Dresscoden til dagens grød-arrangement, som man vel mundret kan kalde det, er blødt tøj. Hvilket jeg sådan set regner med, at min familie ifører sig per autopilot, når jeg mere eller mindre spontant inviterer på morgenmad en høj-hellig søndag. Jeg er i hvert fald sjældent set i andet om søndagen 😉

{ SØNDAGSBORDET }

Dagens menu er “byg selv grød med diverse toppings”. Grøden er kogt ud fra denne simple formula, og som altid lavet med mine yndlings grovvalsede havregryn fra Valsemøllen. Grynene er både økologiske og danskproducerede. Dét synes jeg er dejligt. At der ikke er langt fra jord til bord, at de er økologiske, og at jeg samtidig har fundet nogle gryn, som sgu lidt kan det hele, for at sige det på godt dansk. De bibeholder en god grov konsistens, når man koger dem og har den dejlige milde smag, som jeg elsker ved havre. Samtidig er det simpelthen så optur, at ikke nok med, at de er økologiske, så er de både dyrket, høstet og malet i vores lille kongerige.

Jeg tømte skabe og skuffer for topping-muligheder til grøden, og det blev til havtornmarmelade, hjemmelavet saltkaramel, kokos, honning foræret af en sød kollega, hindbærmarmelade, kakaonibs, blommekompot, æbletern, hakkede ristede mandler, peanutbutter og friske brombær. Eller… måske brombær er bedre beskrevet med “de få sørgelige rester” af årets brombærbuske, som jeg fandt på morgenens kølige gåtur.

soendagsindlaeg-8-valsemoellen-groed-
{ SØNDAGSPLANER }
  • Lave klatkager med de kedelige rester af havregrøden, så jeg har nem og hurtig morgenmad i toget. Havregrød, moden banan, æg, vaniljesukker, mælk og lidt økologisk hvedemel fra Valsemøllen til at gøre dem luftige. Blande, blande, blande, stege, stege, stege, og så er den ged barberet!
  • En lille gåtur i skoven måske? Eller ved havet? Jeg har lidt lyst til at ransage havtornbuskene langs kystlinjen og lave en sidste portion havtornmarmelade, inden de smukke orange bær først kan opstøves til næste år igen.
{ SØNDAGSTANKER }
  • Jeg glæder mig sådan til den kommende weekend. Jeg skal besøge en af mine søde veninder i hendes nye sommerhus, hvor vi skal gå lange ture ved vandet, slappe af og bare snakke til vi får ondt i kæberne. Vi bor på hver vores ø, så vi ses for lidt, men når vi gør, så er det bare så dejligt.
  • Det er lige gået op for mig, at jeg i skrivende stund kun har halvanden måned tilbage i min praktik. Det er simpelthen så sørgmodigt, men samtidig sidder jeg med en enormt lykkefølelse i maven over, hvor meget jeg har lært det seneste år, hvor mange gode og dygtige mennesker jeg har mødt, og at slutningen betyder, at jeg er endnu et skridt tættere på arbejdsmarkedet, som jeg virkelig glæder mig til at komme ud på efter maaaange års studie.
  • Det kan godt mærkes, at jeg er trådt ind i slutspurten på min uddannelse, og at der er mange løse ender, jeg skal forholde mig til og i mål med. Det har været så tiltrængt at holde lidt efterårsferie og få et lille pust i en ellers pakket kalender (kombineret med gruppearbejde til studiet, bevares). Nu har jeg fået trukket luft helt ned i maven, og føler mig klar til sidste etape af min studietid!

Tak fordi du læste med ✨

Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments