Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød med jordbær 1
Opskriften på koldskålsgrød med jordbær er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

koldskålsgrød med jordbær

Jordbærkoldskål emmer af sommer og det samme gør køleskabsgrød med jordbærkoldskål som en af hovedingredienserne. Jeg har tidligere delt min yndlings opskrift på hjemmelavet koldskål herinde, som min kærestes farmor står bag. Den version jeg deler i dag er lidt anderledes, men mindst lige så god. Jordbærkoldskålen er fyldt med sødme og en dejlig mild smag fra danske modne jordbær.

Koldskålsgrød med jordbær

Udover at spise jordbærkoldskålen med kammerjunker, mysli, friske bær og lign. en sommerdag i en solkysset have, er resterne super lækre at bruge til morgenmad dagen efter. Jordbærkoldskålen kan nemlig trylles om til den lækreste cremede koldskålsgrød, som du finder opskriften på nedenfor sammen med selve jordbærkoldskålen.

Koldskålsgrød med jordbær 2
Koldskålsgrød med jordbær 3

Køleskabsgrød med jordbærkoldskål i samarbejde med Valsemøllen

Jordbærkoldskålen smager helt fantastisk og er mindst lige så god, når den blandes til en køleskabsgrød. Grøden mætter dejligt, smager af sommer, og bliver helt sikkert en af de opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen. Det er sindssygt nemt, kan gøres klar til flere dage, og så smager det bare godt.

Til opskriften har jeg anvendt både økologiske grovvalsede havregryn og økologiske chiafrø fra Valsemøllen. Havregrynene giver et dejligt bid til grøden, chiafrøene samler væsken og bidrager til at give grøden en god cremet konsistens. Spis køleskabsgrøden med råmarinerede jordbær/rabarber, friske bær, en hurtig mysli, ristede nødder, eller nyd den som den er.

Koldskålsgrød med jordbær 4

Vild med køleskabsgrød med jordbærkoldskål / koldskålsgrød med jordbær? Prøv også: chiagrød med koldskål.

Find opskriften på køleskabsgrød med koldskål her:

Koldskålsgrød med jordbær 5

Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød med jordbær smager vidunderligt, og er dejligt nemt at lave. Det kræver få ingredienser og super smager lækkert. Find opskriften her.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse10 minutter
Tid i køleskabet8 timer
I alt8 timer 10 minutter

Ingredienser

Koldskål med jordbær (1 skål)

 • 1 æg
 • 20 g brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 500 g kærnemælk
 • 300 g tykmælk
 • 250 g friske jordbær
 • 1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød (1 portion)

Instruktioner

Koldskål med jordbær

 • Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
 • Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen, til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
 • Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
 • Skru' evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær, alt afhængig af hvor sød/syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

 • Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
 • Efter 10 min røres blandingen grundigt rundt igennem, og koldskålsgrøden sættes på køl natten over med låg på.
 • Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping. Jeg anvendte friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments