Opskriften på koldskålsgrød med jordbær er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
Jordbærkoldskål emmer af sommer og det samme gør køleskabsgrød med jordbærkoldskål som en af hovedingredienserne. Jeg har tidligere delt min yndlings opskrift på hjemmelavet koldskål herinde, som min kærestes farmor står bag. Den version jeg deler i dag er lidt anderledes, men mindst lige så god. Jordbærkoldskålen er fyldt med sødme og en dejlig mild smag fra danske modne jordbær.
Koldskålsgrød med jordbær
Udover at spise jordbærkoldskålen med kammerjunker, mysli, friske bær og lign. en sommerdag i en solkysset have, er resterne super lækre at bruge til morgenmad dagen efter. Jordbærkoldskålen kan nemlig trylles om til den lækreste cremede koldskålsgrød, som du finder opskriften på nedenfor sammen med selve jordbærkoldskålen.
Køleskabsgrød med jordbærkoldskål i samarbejde med Valsemøllen
Jordbærkoldskålen smager helt fantastisk og er mindst lige så god, når den blandes til en køleskabsgrød. Grøden mætter dejligt, smager af sommer, og bliver helt sikkert en af de opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen. Det er sindssygt nemt, kan gøres klar til flere dage, og så smager det bare godt.
Til opskriften har jeg anvendt både økologiske grovvalsede havregryn og økologiske chiafrø fra Valsemøllen. Havregrynene giver et dejligt bid til grøden, chiafrøene samler væsken og bidrager til at give grøden en god cremet konsistens. Spis køleskabsgrøden med råmarinerede jordbær/rabarber, friske bær, en hurtig mysli, ristede nødder, eller nyd den som den er.
Vild med køleskabsgrød med jordbærkoldskål / koldskålsgrød med jordbær? Prøv også: chiagrød med koldskål.
Find opskriften på køleskabsgrød med koldskål her:
Koldskålsgrød med jordbær
Ingredienser
Koldskål med jordbær (1 skål)
- 1 æg
- 20 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 500 g kærnemælk
- 300 g tykmælk
- 250 g friske jordbær
- 1 nip citronsaft eller citronskal
Koldskålsgrød (1 portion)
- 1,5 dl færdig jordbærkoldskål
- 1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
- 1 spsk Valsemøllen grovvalsede havregryn
- 1 nip salt
Instruktioner
Koldskål med jordbær
- Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
- Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen, til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
- Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
- Skru' evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær, alt afhængig af hvor sød/syrlig du ønsker din koldskål.
Koldskålsgrød
- Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
- Efter 10 min røres blandingen grundigt rundt igennem, og koldskålsgrøden sættes på køl natten over med låg på.
- Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping. Jeg anvendte friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.