Chia parfait med brombær og greenie

Chia parfait med brombær og greenie 1

Dagens opskrift er noget så fancy som en chia parfait med brombær, greenie og yoghurt i lag. I mangel på en bedre dansk oversættelse endte det med at blive navnet, men den fancy navngivning synes jeg måske egentlig passer meget godt til glassets overdådighed. Nok lyder den sund, og det er den jo egentlig også, men sådan en lag-på-lag chia parfait med nyplukkede brombær, yoghurt, en frisk greenie og mysli kan altså bare noget. Især når man liiige sniger en klat hjemmelavet nutella på toppen 😉

Den cremede og lækre chia parfait er en af de bedste portioner morgenmad, jeg har spist længe, og nu har du hermed opskriften på at gøre mig kunsten efter!

Sund chia parfait til morgenmad

Parfaiten er meget nemmere at lave, end den måske ser ud til. Chiagrøden med brombær rører man sammen på et par minutter aftenen forinden, og så er det jo sådan set bare grøntsagssmoothien der lige skal laves om morgenen, inden chia parfaiten samles med yoghurt, friske brombær, mysli og nutella.

Easy peasy lemon squeezy, og så er der morgenmad som skriger af overskud, selvom du egentlig ikke behøver at have det store, for at give dig i kast med projektet 😉

chia-parfait-brombaer-greenie-yoghurt-chiagroed-opskrift-2
chia-parfait-brombaer-greenie-yoghurt-chiagroed-opskrift-2

Nem og lækker morgenmads parfait

Når nu vi er ved snakken om min morgenmads chia parfait, så vil jeg lige bruge indlæggets sidste spalte-plads til at give et lille fif videre til dig, som læser med så langt. Inspirerende Alberte Steengaard, som jeg nyder at følge på instagram, har for nylig udvidet sit instagram-univers med en blog, præcis som jeg gjorde, for efterhånden snart 2 år siden… som tiden flyver!

Hun er virkelig god til at lave lignende morgenmadskreationer med alverdens lækre kombinationer af smoothies, grød, nøddesmør og topping eksplotioner. Hvis du synes, at denne chia parfait frister, så vil du helt sikkert elske at følge med i Albertes farverige madunivers! Find hendes nye blog lige her.

chia-parfait-brombaer-greenie-yoghurt-chiagroed-opskrift-2

Vild med chia parfait? Prøv også: klassisk chiagrød med kompot, overnight oats med peanutbutter og jordbær eller cheesecake inspireret chiagrød med bær og kiksebund.

Find opskriften på chia parfait her:

Chia parfait med brombær og greenie 2

Chia parfait

En chia parfait er lige så fancy og lækker, som den lyder! Chia parfait består af chiagrød med brombær, yoghurt og greenie i lag. Find den nemme opskrift her.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 portioner

Ingredienser

Chiagrød med brombær

  • 1 dl rismælk (kan erstattes af komælk)
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 lille tsk honning
  • 50 g friske brombær

Yderligere lag

Topping

Instruktioner

Aftenen før

  • Rør alle chiagrødens ingredienser grundigt sammen i en bøtte. Lad bøtten stå i 10 minutters tid, og rør så grundigt rundt igen, og sæt den på køl natten over med et låg på.

Om morgenen

  • Om morgenen laves grøntsagssmoothien ved at følge opskriften via linket. OBS! Du skal kun lave en halv portion.
  • Når grøntsagssmoothien er lavet laves chia parfaiten ved at komme smoothien i 2 glas, efterfulgt af chiagrøden og yoghurt, og til sidst toppingen.
  • Spis din chia parfait med det samme, så den er kold og lækker!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments