Opskriften på hjemmelavede knækbrød er udgivet i samarbejde med Valsemøllen.
Jeg elsker virkelig hjemmelavet knækbrød, og har efterhånden bagt det utallige gange i mange forskellige versioner. Men den her variant – den kan ingen anden hamle op med! De bliver sprøde, super smagfulde og med en god balance mellem mel og kerner/frø både ift. konsistens og smag. De er perfekte til madpakken, til brunchbordet, som en hurtig morgenmad eller snack.
Sprøde knækbrød med kerner, chiafrø, havregryn og speltmel
Som sagt har jeg efterhånden bagt en del forskellige typer knækbrød. Uden mel, med chiafrø eller hørfrø som bindemiddel, uden kerner, nærmest kun med kerner, søde, med birkes og så de her. Sidstnævnte har jeg bagt MANGE gange. Det er en helt klassisk type med mange kerner og frø og twistet med en dejlig smag af spelt. Kernerne kan nemt byttes rundt, men opskriften jeg deler her er min absolutte yndlings.
Hjemmelavet knækbrød i samarbejde med Valsemøllen
Jeg har søgt lidt rundt på nettet, og fandt hurtigt ud af, at de fleste opskrifter på knækbrød minder om hinanden, men ligesom ved opskrifter på bamseboller og kanelsnegle, er der virkelig en grund hertil. Kombinationen af en bred palette af kerner og frø sammen med en generøs mængde olivenolie har alle dage bare været fantastisk, ligesom en kanelsnegl og en bamsebolle smager fantastisk, lige præcis som man altid har lavet dem.
I mit har jeg næsten udelukkende brugt økologiske ingredienser fra Valsemøllens brede sortiment. Solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, chiafrø, finvalsede havregryn, græskarkerner, fint speltmel – og så lidt salt, hasselnødder, bagepulver, olie og vand til at binde det sammen og fuldende det knasende slutprodukt.
Sammensætningen af netop disse ingredienser giver den skønneste smag og perfekte sprødhed, som gør opskriften værd at vende tilbage til igen og igen.
Er du vild med knækbrød? Prøv også: knækgrød eller havregrødskiks med birkes.
Find opskriften på knækbrød med mange kerner her:
Hjemmelavet sprøde knækbrød med kerner, frø og speltmel
Ingredienser
- 50 g hasselnødder (grofthakkede)
- 250 g Valsemøllen sigtet speltmel
- 50 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
- 50 g Valsemøllen økologiske sesamfrø
- 50 g Valsemøllen økologiske græskarkerner
- 50 g Valsemøllen økologiske finvalsede havregryn
- 25 g Valsemøllen økologiske hørfrø
- 25 g chiafrø
- 5 g bagepulver
- 12 g groft salt
- 100 g olivenolie
- 200 g vand
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en stor skål.
- Tilsæt olivenolie og vand, og rør godt rundt indtil alle ingredienser samler sig til en stor klump. Lad dejen stå og trække i 10 min.
- Del dejen i to klumper og fordel dem på to stykker bagepapir.
- Rul begge klumper dej helt tynde, så de fylder hele bagepapiret. Læg et stykke bagepapir mellem dejen og kagerullen, så dejen ikke klistrer til kagerullen under udrulning. Dejen skal være så tynd, som du overhovedet kan, da det giver det lækreste resultat.
- Brug en pizzaskærer eller en kniv til at skære dejen i passende størrelser.
- Træk hvert stykke bagepapir over på hver sin bageplade, og bag én bageplade af gangen midt i ovnen i ca. 15-18 min til knækbrødene er let gyldne og sprøde. Hold godt øje under bagningen, da det går hurtigt til sidst.
- Lad knækbrødene køle af en rist og opbevar dem i en tæt lukket beholder ved stuetemperatur.