Kanelsnegle

kanelsnegle-snaskede-glasur

Hvilken madblogger har ikke en opskrift på svampede og luftige kanelsnegle? I mean… BIG mistake.

Så snart det gik op for mig, at bloggen endnu ikke lå inde med sådan en opskrift, spænede jeg i køkkenet for at afværge krisen. Jeg sukkede et øjeblik og huskede på, at jeg i det mindste havde en opskrift på kanelsnurrer, så HELT grelt stod det altså ikke til. Ikke desto mindre, så måtte krisen afværges hurtigst muligt. Og jeg kunne ærlig talt ikke finde på en mere velsmagende måde, at gøre det på.

Snaskede, svampede og luftige kanelsnegle

Denne erkendelse betyder, at jeg publicerer opskriften på mine bedste kanelsnegle midt i august, hvilket måske ikke ligefrem er den mest oplagte sæson for bagværk. Men så igen… kanelsnegle kan spises døgnet rundt og året rundt, så det er egentlig ikke så bekymrende.

Når det kommer til stykket, så er de fleste nok rimelig ligeglade med årstid, hvilket år det er, eller for den sags skyld manerer, hvis du stikker et fad duftende nybagte kanelsnegle i hovedet på dem. Her gælder først til fadet konceptet, for disse snaskede og luftige kanelsnegle er væk på nul komma fem. I hvert fald hjemme hos os, og vi er altså kun 2 i husstanden, så det siger nok rigeligt om hvor godt de her basser smager!

Kanel snegle til morgenbordet!

Normalvis spiser jeg altid sneglene, som de er. Det er jo ikke ligefrem fordi at de sprøde og snaskede snegle desperat har brug for mere snask… de er sådan set rimelig gode, som de er. Som i VIRKELIG gode.

Ikke desto mindre, så kom jeg forleden forbi en opskrift på nettet, hvor han smurte creme cheese frosting på sine snegle. Selvom jeg egentlig synes, at det lød lidt som et mismatch, måtte jeg prøve. Og hvad blev dommen så? Det er VANVITTIGT godt. Sådan virkelig godt. Meget bedre end glasur, og helt sikkert noget, du skal prøve, hvis du er glad for en fløjlsblød flødeostecreme. Du kan jo altid starte med at lave en mindre portion og prøve på nogle af dem, hvis du også er lidt skeptisk anlagt 😉

Men lige meget om du topper dem med glasur, frosting eller spiser dem som de er, så kommer dit køkken altså kun til at dufte af svampede kanelsnegle, hvis du hopper i køkkenet, og går i krig… du behøver ikke en anledning. Mon ikke der er nogen, som har fødselsdag et eller andet sted?

kanelsnegle-sproede-soede-svampede

Jeg har efterhånden bagt disse kanelsnegle viiiiirkelig mange gange, og det er de bedste, jeg nogensinde har smagt. De er lige tilpas bløde og sprøde, og fyldt med en generøs mængde remonce og ja… de er bare helt vildt smovede og snaskede. Jeg har faktisk bagt dem så mange gange, at jeg ville være pinlig over at gå til bekendelse med det eksakte antal. Heldigvis har jeg en god familie og nogle gode venner, som gerne træder til, hvis jeg har bagt liiige nok lune kanelsnegle.

De mange tests er ført til en lille liste over brugbare fifs, hvis du ikke har alle ingredienser til opskriften, men hungrer efter snegle med kanel til aftenkaffen:

  • Hvis du ikke har speltmel, kan dette fint erstattes af hvedemel.
  • Brun farin er bedst til fyldet, men du kan godt anvende alm. sukker.
  • Rørsukker kan fint erstattes af alm. sukker.
  • Kardemomme er ikke et must, men det giver lige dét ekstra!
  • Kanelsneglene er bedst, hvis du bager dem i fad, så de vokser en anelse sammen. Det er vigtigt, at de har god plads til at vokse når de efterhæver og når de bages, så de stadig får en helt luftig struktur.

Vild med kanelsnegle? Så vil du helt sikkert også være vild med chokoladeboller, kanelsnurrer, brunsvigersnegle og brownie.

Find opskriften på snaskede kanelsnegle her:

kanelsnegle-sproede-soede-svampede

Kanelsnegle – svampede, luftige og snaskede!

Svampede, luftige og snaskede kanelsnegle er simpelthen så lækre på et morgenbord. Kanel snegle smager fantastisk, og min bedste opskrift finder du her.
4 fra 12 stemmer
Antal: 15 store stk
Forberedelse2 timer 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt2 timer 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1/2-1 tsk stødt kardemomme (alt efter hvor glad du er for smagen)
  • 60 g rørsukker
  • 1 æg (+ 1 til pensling)
  • 450 g hvedemel
  • 50-100 g speltmel (fint eller fuldkorns)
  • ½ tsk groft salt
  • 80 g blødt smør (i tern)

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 15 g stødt kanel

Sukkersirup (valgfrit)

  • 20 g rørsukker
  • 20 g varmt vand

Frosting (valgfrit)

  • 75 g blødt smør
  • 150 g flødeost (ikke light)
  • 120 g flormelis

Instruktioner

Dej

  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt kardemomme, rørsukker, æg og halvdelen af melet. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af melet og salt. 
  • Ælt dejen til den er glat og blank og slipper skålen, og kom smør-ternene i dejen ca. halvvejs. Jeg bruger røremaskine på middel hastighed.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet.

Remonce

  • Pisk det bløde smør, brun farin og kanel sammen til det bliver en smule luftigt, så er det nemmere at fordele på dejen.

Snegle

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Dejen vendes ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  • Smør remoncen ud over dejen med en spatel, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).
  • Rul forsigtigt dejen til en pølse, og skær snegle af ca. 2-3 cm. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud. Det er en god idé at anvende en brødkniv.
  • Fold den løse ende af dejen ind under kanelsneglens bund, så den bedre holder sig lukket under bagning. Placer sneglene på bagepapir eller i et fad med god plads i mellem sig. Lad gerne sneglene efterhæve et kvarters tid, da det giver mere luftige kanelsnegle.
  • Brug to fingre til at presse sneglene lidt udad fra midten i begge sider (FORSIGTIGT), så de bliver en anelse mere flade, og pensl derefter sneglene med æg.
  • Bag kanelsneglene i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem, og bag dem til de er gyldne.
  • Placer kanelsneglene på en rist, og lad dem køle lidt af inden servering.
  • Hvis du ønsker en mere snasket, blød og mindre sprød kanelsnegl kan du pensle lidt sukkerlage over dem efter bagning. Det er en smagssag, hvad man bedst kan lide, men jeg elsker det!

Frosting (valgfrit)

  • Når kanelsneglene køler laves frostingen ved at blande alle ingredienser grundigt sammen til en cremet ensartet masse.
  • Når kanelsneglene er kølet af, toppes de med frostingen, og nydes med det samme.
  • Hvis du ikke er vild med flødeost-frosting kan du udelade den eller toppe kanelsneglene med glasur i stedet.

Noter

  1. Kanelsnegle kan fryses. Inden servering skal de tøes de op og lunes i en varm ovn på 200 grader. 
  2. Kanelsneglene kan koldhæves, så de laves klar aftenen før. Erstat 25 g gær med 10 g gær og følg opskriften som angivet. Når dejen er lavet sættes den til hævning i 30 min. Sneglene laves som beskrevet, og dejen sættes til yderligere hævning i 30 min. Dernæst pakkes fadet med sneglene ind i husholdningsfilm eller lign., og sneglene overnatter i køleskabet natten over. Om morgenen tændes ovnen som angivet i opskriften, og sneglene sættes til at hæve 60 min på køkkenbordet. Pensl med æg og bag sneglen som angivet i opskriften. Bon appetit!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
1 Comment
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments