Den perfekte brownie til brunchbordet

Den perfekte brownie til brunchbordet 1

At bage kage er lidt uden for mit grødgrisen-univers, det medgiver jeg. Ikke nødvendigvis uden for min comfortzone, for bager faktisk en del kage til familiearrangementer (eller hvis jeg lige får lyst 😉 ), men det er ikke kageopskrifter, som bloggen normalvis er spækket med. MEN denne brownie fandt altså alligevel vejen hertil, fordi et par syndige bider af en sprød og fugtig brownie er en fuldstændig fantastisk måde at slutte en god brunchtallerken af på.

Verdens bedste brownie

Netop af den grund, har jeg allieret mig med søde Mette, fra bloggen MætteMette, som gav mig lov til at dele hendes lækre opskrift på brownie her på bloggen.Brownien smager fuldstændigt forrygende, og bliver kun bedre af at stå en dag eller to på køl. Jeg har benyttet mig af min kunstneriske frihed og tilføjet hvid chokolade og valnødder til Mettes opskrift, men ellers er den helt, som beskrevet ovre på hendes blog. Jeg foreslår at man bager den i en firkantet form i stedet, så man kan skære den i små hapsere og anrette på en brunchtallerken.

Den perfekte brownie til brunchbordet 2

Normalvis er meget af min mad jo med massere af ‘sunde’ ingredienser, men som det søde komponent til sidst, synes jeg det er lækkert med en helt klassisk brownie med massere af smør og sukker. Denne badboy er worth the calories. Promise!

Find Mettes lækre opskrifter her: Blog // Instagram // Facebook

Læs også: ‘den du ved nok’ kage i grødversion eller proteinrig chokoladegrød

Find opskriften på den perfekte brownie her:

Den perfekte brownie til brunchbordet

Den bedste brownie

4,19 fra 22 stemmer
Antal: 1 lille kage
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 100 g alm. saltet lurpak smør
 • 115 g mørk chokolade ((brug en god en, det giver et bedre resultat!))
 • 200 g sukker
 • 2 store æg ((alternativt 3 små))
 • 1 tsk vaniljesukker
 • ¼ tsk bagepulver
 • 1 spsk kakaopulver
 • 50 g hvedemel
 • En håndfuld hvid chokolade
 • En håndfuld valnødder

Instruktioner

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
 • Start med at hakke chokoladen groft og kom den i en gryde sammen med smørret
 • Smelt det sammen ved lav varme. Rør løbende, så det ikke brænder fast i gryden
 • Pisk sukker og æg ca. 2 min
 • Lad chokoladeblandingen køle et øjeblik, og hæld derefter blandingen ned til æggemassen
 • Bland bagepulver, vanilje, kakao og hvedemel sammen og sigt det ned i massen
 • Rør det hele godt rundt
 • Hak hvid chokolade og valnødder groft og vend i dejen
 • Beklæd en springform (21 cm) med bagepapir og hæld dejen heri
 • Bag kagen i ca. 25-30 min. Mærk efter undervejs – der må gerne sidde lidt dej på gaflen når den kommer op. Det sikrer at kagen ikke bliver tør.
 • Lad kagen køle helt af, før den løsnes fra formen og skæres i firkanter

Noter

Kagen kan holde sig en halv uges tid i køleskab med en pose ud over, så der ikke kommer luft til kagen.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
13 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments