Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 17. februar 2020

Æggemuffins med spinat og parmaskinke

luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift

Jeg har altid været lidt skeptisk omkring æg, når de serveres kolde. De bliver hurtigt lidt faste i konsistensen, og uden et godt skvæt mayo på toppen, synes jeg hurtigt at det kan blive en kedelig fornøjelse.

Denne skepsis har naturligvis også gjort sig gældende for æggemuffins-konceptet, en skepsis jeg dog har måtte tage i mig igen, for nøj hvor smager de bare helt fantastisk!

Æggemuffins med spinat, peberfrugt og parmesan ost

Opskriften her er en af de der opskrifter, som fungerer perfekt til at få tømt ud i grøntsagsskuffen om søndagen. Egentlig kan man bruge de fleste grøntsager, og mit bud på en opskrift på æggemuffins med spinat, rød peberfrugt og ost er blot én ud af en million forskellige kombinationer. Svits lidt løg og kom i, finthak lidt grøntkål, squash eller lign., og pak dem ind i en lækker og luftig æggemasse. Så slipper du for at smide mad ud, og frokosten til de næste par dage er reddet!

luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift
luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift
aeggemuffins-spinat-parmaskinke
luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift

Sunde æggemuffins til madpakke eller brunch

Æggemuffins er gode lune på et brunchbord eller kolde i madpakken, og så er de både sunde og super nemme at lave.

Jeg har spist dem på min madpakke de sidste par uger, og foruden at smage super dejligt med en skive rugbrød til, så er det også helt genialt så hurtigt de kan trylles til en lækker madpakke. Så kan jeg sove 10 min længere de dage, hvor jeg skal pendle til Sjælland i praktik det næste års tid, i stedet for at stå og lave madpakke klokken kvart i kvalme, når jeg står op. Dét koncept kan jeg godt lide.

Giv dem et skud! Og hey – hvis du også er lidt skeptisk omkring kolde æg, så tro mig, de her æggemuffins omvendte altså mig 😉

luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift

Vild med æg på brunchbordet? Prøv også: æggekage, cremede røræg, stegte asparges med pocheret æg, brunchæg med spinat eller bruschetta med røræg.

Find opskriften på luftige og lækre æggemuffins her:

luftige æggemuffins med spinat og peberfrugt opskrift

Æggemuffins – sunde og lækre

Æggemuffins med spinat, peberfrugt og ost smager fantastisk. De er luftige, lækre, sunde og super nemme at lave.
4,72 fra 7 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse12 min
Tilberedelse18 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 8 skiver serrano skinke
  • 35 g spinat
  • 7 æg
  • 3 store spsk mascarpone (eller 4 spsk fløde)
  • 1 nip stødt peber
  • ½ rød peberfrugt
  • 35 g ost (jeg brugte cheddar og parmesan)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Placer 1 stykke skinke i hver muffin form, så det danner en form for "båd" til fyldet. Gerne træk det op, så det går lidt op over kanten, da det trækker sig ned, når det kommer i ovnen.
  • Hak spinaten groft og fordel den i muffinformene.
  • Kom æg, mascarpone og peber i en skål og pisk det en smule sammen, men stadig så der er lidt klumper fra mascarponen. Så bliver konsistensen bedst.
  • Skær rød peberfrugt i små fine tern, riv osten groft og rør begge forsigtigt sammen med æggemassen.
  • Fordel æggemassen i muffinformene, og bag dine æggemuffins i midten af ovnen i ca. 15-18 minutter til de er gyldne på toppen og bagte, men stadig bløde i konsistensen.
  • Spis dem lune eller kolde og server evt. med lidt krydderurter som pynt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
stegte-asparges-bacon-pocheret-aeg

Stegte asparges med pocheret æg

Kiks med rosmarin og parmesan

Kiks med rosmarin og parmesan

avocado-syltede-roedloeg-saltede-mandler-cherrytomater-nigella-froe-karse-mayonnaise-med-seranoskinke

Avocado med syltede rødløg og mayo

bruschetta-med-tomat-pesto-og-roeraeg

Bruschetta med tomat, pesto og røræg

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope