Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 9. maj 2019

Stegte asparges med pocheret æg

Stegte-asparges-pocheret-aeg-opskrift-bacon-

ENDELIG er danske asparges kommet i sæson, og det blev fejret med asparges morgen, middag og aften i går. Jeg eeeelsker asparges. Især når de trylles om til stegte asparges med bacon og et pocheret æg på toppen. Suppler med urtedressing, ristede hasselnødder og lidt revet citronskal, og det er den perfekte brunch-ret til sommer (og her i slutningen af foråret).

Stegte asparges med pocheret æg

De stegte asparges kan spises som de er, med et stykke ristet rugbrød til, eller serveres som en del af et større brunchbord. Det er en super simpel ret, men som smager helt formidabelt. Der er bacon, æg, friske krydderurter og friske asparges. Det kan jo faktisk ikke rigtig gå galt med den samling af lækkerier 😉

Jeg fik oprindeligt idéen til opskriften den anden dag, fordi mine svigerforældre havde den lækreste store bakke frilandsæg i forskellige størrelser og farver med til os, samt et bundt asparges fra køkkenhaven. Jeg bliver altid så inspireret af danske, friske råvarer, og så kunne jeg godt liiiige snige lidt madlavningstid ind efter dagens bachelor-etape.

Stegte-asparges-pocheret-aeg-opskrift-bacon-
Stegte asparges med pocheret æg 1

Stegte asparges på panden

Nu siger jeg, at retten er super simpel og nem at lave… med det sagt, så er den nem, når blot man lige har grejet, hvordan man laver et pocheret æg, bevares. Jeg lærte det ved at bruge denne opskrift. Jeg smadrede godt nok et æg eller fire i læringsprocessen, men nu er jeg ret sikker på, at jeg er klar til næste gang, jeg skal lave stegte asparges med pocheret æg. Forhåbentlig uden at skulle smide overkogte- og underkogte æg ud i processen denne gang, haha!

God fornøjelse!

Er du også vild med asparges? Prøv også: laksetærte med asparges, spinat og feta ellerlaks med avocadocreme, rygeost, asparges og smørstegt rugbrød.

Stegte-asparges-pocheret-aeg-opskrift-bacon-

Find opskriften på stegte asparges med bacon her:

Stegte-asparges-pocheret-aeg-opskrift-bacon-

Stegte asparges med pocheret æg

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
I alt20 min

Ingredienser

Asparges

  • 10 asparges
  • 75 g bacontern
  • 10 g hasselnødder
  • 1 æg
  • Revet citronskal
  • Salt/peber

Urtedressing

  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 spsk krydderurter ((f.eks. persille og timian))
  • 1 nip sennep
  • 1/2 spsk citronsaft
  • Salt/peber

Instruktioner

  • Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande og læg til side.
  • Kom baconternene på den varme pande og steg til de er gyldne og sprøde. Tag 1 spsk af stegefedtet fra, og læg baconen til side på en tallerken beklædt med et stykke køkkenrulle, så det suger det overskydende fedt. 
  • Lav de pocherede æg ved at fyld en lille gryde med vand og 1 spsk eddike, og varm det op til kogepunktet. Knæk imens ægget ud i et dl-mål eller lign. Tag et piskeris og rør godt rundt i vandet, så det danner en lille hvirvel. Hæld ægget ned i midten af hvirvlen, og lad det pochere i 2 1/2-3 min. Læg ægget i koldt vand indtil det skal serveres.
  • Steg imens asparges i baconfedtet til de er sprøde og gyldne.
  • Lav urtedressingen ved at blande alle ingredienser i en skål.
  • Server asparges med bacontern, lidt urtedressing, ristede hasselnødder, pocheret æg, friskrevet citronskal og evt. en smule salt og peber.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

Loading...
raacreme-til-frugtsalat-2

Råcreme og frugtsalat

morgenmadscrumble med bær, æble og mandler

Morgenmadscrumble med havregryn, brombær, æble og mandler

rødgrød-med-fløde-i-2-varianter-morgenmad-dessert-opskrift
Annonce

Rødgrød med fløde i 2 varianter

bruschetta-med-tomat-pesto-og-roeraeg

Bruschetta med tomat, pesto og røræg

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak