Avocadocreme med laks, rygeost og smørstegt rugbrød

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Hvis jeg er ude og spise brunch, og der er laks på menukortet, er jeg der med det samme. Det er der en meget simpel grund til: det smager fantastisk!

Nu har jeg lavet min egen version inspireret af de utallige lakseanretninger, jeg har spist igennem tiden. Min version har et tvist af rygeost og avocado, hvilket klæder den røgede laks fortrinligt. Røget laks med avocadocreme er SÅ lækkert og er helt perfekt på brunchbordet.

Røget laks med avocadocreme og rygeost

Fornylig var jeg til rygeost-arrangement på rygeostens-dag (ja, sådan noget findes, og ja, rygeost har sin egen dag. Jeg er vild med det!). Anyways – det gjorde, at jeg pludselig stod med en hel rygeost i mit køleskab, som jeg ene og alene skulle spise mig igennem. Det klager jeg bestemt ikke over, men for at nå at spise det, måtte det altså bruges i nogle retter. Der er nemlig grænser for, hvor meget rygeost med solbærmarmelade, jeg kan spise mig igennem på et par uger. Selvom det er super lækkert akkompagneret af et blødkogt æg.

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Laks og avocado til brunch

Det første jeg gjorde var at lave rygeostsalat, for det er obligatorisk, når der er rygeost i min varetægt. Dernæst lavede jeg disse små glas med laks, avocadocreme, rygeost, dild, asparges og rugbrødscrunch. Det er så lækkert, og laks og avocado er jo bare et match made in heaven. Prøv selv!

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Find opskriften på laks med avocadocreme og rygeost her:

laks-med-avocado-rygeostcreme-og-smoerstegt-rugbroed-

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

4,55 fra 11 stemmer
Antal: 2 glas / 2 personer
Forberedelse15 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Avocado-rygeostcreme

 • ½ moden avocado ((kan erstattes af creme fraiche))
 • 50 g rygeost
 • tsk havsalt
 • 1 nip peber
 • 1-1 ½ tsk hvid balsamico

Smørstegt rugbrød

 • 1 lille tsk smør
 • 1-2 skiver rugbrød
 • Havsalt

Yderligere ingredienser

 • 2 skiver røget laks ((svarer til ½ pakke på 125g))
 • 1 grøn asparges ((kan udelades))
 • Frisk dild

Instruktioner

 • Kom alle avocado-rygeostcremens ingredienser i en minihakker, og blend til massen er helt cremet. Smag til med salt, peber og balsamico.
 • Smelt smøren på en lille pande, kom rugbrød og salt på panden, og rist det helt gyldent på middel-høj varme (vend, når det er gyldent). Det er op til dig, om du smuldrer rugbrødet, eller skærer det i kvarte. Ved smuldret rugbrød bruger jeg 1 skrive rugbrød pr. glas og ved kvarte skiver bruger jeg ½. Jeg foretrækker det smuldret, men det er en smagssag.
 • Imens rugbrødet steger rives asparges i lange strimler
 • Anret ved at komme halvdelen af avocado-rygeostecremen i hvert glas, og top med røget laks, ristet rugbrød, dild og asparges.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments