Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Opskriften på laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød indeholder reklamelinks markeret med *

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Hvis jeg er ude og spise brunch, og der er laks på menukortet, er jeg der med det samme. Det er der en meget simpel grund til: det smager fantastisk!

Nu har jeg lavet min egen version inspireret af de utallige lakseanretninger, jeg har spist igennem tiden. Min version har et tvist af rygeost og avocado, hvilket klæder den røgede laks fortrinligt. Røget laks med avocadocreme er SÅ lækkert og er helt perfekt på brunchbordet.

Røget laks med avocadocreme og rygeost

Fornylig var jeg til rygeost-arrangement på rygeostens-dag (ja, sådan noget findes, og ja, rygeost har sin egen dag. Jeg er vild med det!). Anyways – det gjorde, at jeg pludselig stod med en hel rygeost i mit køleskab, som jeg ene og alene skulle spise mig igennem. Det klager jeg bestemt ikke over, men for at nå at spise det, måtte det altså bruges i nogle retter. Der er nemlig grænser for, hvor meget rygeost med solbærmarmelade, jeg kan spise mig igennem på et par uger. Selvom det er super lækkert akkompagneret af et blødkogt æg.

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Laks og avocado til brunch

Det første jeg gjorde var at lave rygeostsalat, for det er obligatorisk, når der er rygeost i min varetægt. Dernæst lavede jeg disse små glas med laks, avocadocreme, rygeost, dild, asparges og rugbrødscrunch. Det er så lækkert, og laks og avocado er jo bare et match made in heaven. Prøv selv!

Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød

Find opskriften på laks med avocadocreme og rygeost her:

5 fra 1 stemme
laks-med-avocado-rygeostcreme-og-smoerstegt-rugbroed-
Laks med avocadocreme, rygeost og smørstegt rugbrød
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Forret, Morgenmad
Antal: 2 glas / 2 personer
Ingredienser
Avocado-rygeostcreme
 • 1/2 moden avocado (kan erstattes af creme fraiche)
 • 50 g rygeost
 • 1/3 tsk havsalt*
 • 1 nip peber
 • 1-1 ½ tsk hvid balsamico
Smørstegt rugbrød
 • 1 lille tsk smør
 • 1-2 skiver rugbrød
 • Havsalt*
Yderligere ingredienser
 • 2 skiver røget laks (svarer til ½ pakke på 125g)
 • 1 grøn asparges (kan udelades)
 • Frisk dild
Sådan gør du
 1. Kom alle avocado-rygeostcremens ingredienser i en minihakker, og blend til massen er helt cremet. Smag til med salt, peber og balsamico.

 2. Smelt smøren på en lille pande, kom rugbrød og salt på panden, og rist det helt gyldent på middel-høj varme (vend, når det er gyldent). Det er op til dig, om du smuldrer rugbrødet, eller skærer det i kvarte. Ved smuldret rugbrød bruger jeg 1 skrive rugbrød pr. glas og ved kvarte skiver bruger jeg ½. Jeg foretrækker det smuldret, men det er en smagssag.

 3. Imens rugbrødet steger rives asparges i lange strimler

 4. Anret ved at komme halvdelen af avocado-rygeostecremen i hvert glas, og top med røget laks, ristet rugbrød, dild og asparges.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Laks er altid lækkert. Men det her, det lyder virkelig lækkert!

  1. Så enig. Men ih det er jeg alligevel så glad for at høre, Anne! 😀 Det smager altså godt bare hammer godt, hvis jeg selv skal sige det! Og det skal jeg jo, haha 😉

Skriv et svar

Luk menu