Toast med græskar, stegte løg og feta

toast med græskar karamelliserede løg feta valnødder

Hvis en snasket og smør-stegt toast med græskar puré, cremet feta, karamelliserede løg og sprøde let-bitre valnødder ikke er opskriften på en særdeles god frokost, så ved jeg ikke, hvad er.

Snasket vegetarisk toast med græskar og karamelliserede løg

De danske økologiske græskar er endelig at finde i supermarkederne, og jeg er ellevild med det. Jeg har altid haft en ting for græskar. Den sødmefulde smag og den skønne kartoffel-agtige konsistens er virkelig ideel i mange forskellige retter, og jeg er altid super opmærksom på at få deres korte sæson udnyttet til det maksimale. Tidligere har jeg brugt hokkaido græskaret til både suppe, pastaretter, lasagne, maskeret som fritter og lign., og nu har græskaret også indfundet sig i en pandestegt toast. Dét er anbefalelsesværdigt, og derfor deler jeg her “opskriften” med jer, omend den ikke er så detaljerig. Jeg kunne altså bare ikke mæske mig igennem denne sag uden at dele den med jer også, og det var ikke lige alle mængder, jeg var lige opmærksom på at få skrevet ned.

toast med græskar karamelliserede løg feta valnødder

Sprød toast med hokkaido mos, feta og valnødder

Nu når vi er ved frokost, så er jeg ikke sådan typen, som spiser det samme til frokost dag ud og dag ind. Fordi både mine dage med arbejde med bloggen og mine dage på studiet er forskellige hver dag, så spiser jeg ofte bare lige frokost, når det passer ind… og ud fra hvad køleskabet rummer.

Det er til gengæld en sjældenhed at frokosten består af toast. Which is a mistake. BIG mistake. Det må der altså gøres noget ved, for toast er nok den nemmeste ret, som tilmed kan varieres i det uendelige, hvilket er helt ideelt, når man aldrig helt ved hvad køleskabet rummer.

…ja og så smager en sprød smørstegt toast med græskar, feta, valnødder og karamelliserede løg altså bare virkelig godt, hvilket jo nok er det vigtigste at det hele 😉

toast med græskar karamelliserede løg feta valnødder

Pandestegt toast eller toast stegt i panini jern?

Denne gang valgte jeg at stege toasten på panden, fordi jeg allerede havde haft gang i den, da jeg lavede de karamelliserede løg.

Oftest når jeg laver toast eller panini, så steger jeg dem i vores optigrill (reklamelink) eller i vores Tefal multijern (reklamelink), men egentlig gør det ikke så meget. Det eneste som er vigtigt er, at du ikke springer smøret på brødet ovet 😉 Det giver den skønneste smag og konsistens, som du ikke vil undvære!

toast-med-graeskar-karamelliserede-loeg-feta-opskrift-1

Vild med toast? Prøv også: panini med seranoskinke, ristet brød med hummus og bagte tomater eller croque madame (eller moonsieur).

Find opskriften på toast med græskar puré her:

toast med græskar karamelliserede løg feta valnødder

Toast med græskar, løg og feta

En snasket vegetarisk toast med græskar puré, karamelliserede løg, feta og valnødder.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stor toast

Ingredienser

Toast med græskar

  • 2 stk surdejsbrød eller grydebrød (halveret)
  • Smør
  • Lidt god mayonaise (gerne hjemmelavet)
  • Lidt god sennep
  • 6 spsk bagt græskar mos
  • 30 g fetaost
  • 6 stk valnødder (ristede)
  • Lidt rucula

Karamelliserede løg

  • 1 lille løg
  • 1-2 tsk smør
  • havsalt
  • 1 squeeze citronsaft
  • Evt. en smule honning

Instruktioner

Græskar mos

  • Hvis du ikke har bagt græskar liggende i køleskabet fra dagen før, skal du starte med at lave græskar mosen.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og skyl og del græskaret på midten. Fjern kernerne og læg græskaret med indersiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag græskaret i en varm ovn indtil kødet er helt mørt. Det tager ca. 30 min.
  • Når græskaret er helt mørt tages det ud af ovnen og moses groft med en gaffel. Jeg finthakker græskarets skræl og blander i mosen, da det giver et dejligt bid.

Karamelliserede løg

  • De sidste 10 min græskaret er i ovnen laves de karamelliserede løg. Halver løget og skær det i tynde halve ringe.
  • Kom smør på en pande, og steg løgene til de er gyldne. Rør hyppigt.
  • Inden løgene tages af panden tilsættes godt med havsalt, et squeeze citronsaft og evt. en smule honning og steges med et øjeblik.

Toast

  • Kom smør på hver yderside af brødet. Vend smørsiden nedad mod spækbrættet, så den anden side af brødet vender opad.
  • Kom mayonnaise på den ene af skiverne og sennep på den anden.
  • Fordel græskarmos, karamelliserede løg, smuldret fetaost og grofthakkede ristede valnødder ovenpå mayonnaisen og kom den anden skive brød ovenpå med sennepssiden nedad.
  • Rist toasten gylden på begge sider på en pande og server den sprød og lun. Server med lidt rucola på.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.


Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments