Opskriften på yoghurtis med kiwibær er udviklet i samarbejde med Nergi.
Yoghurtis med kiwibær og hjemmelavet mysli er en SKØN fusion mellem dessert og morgenmad, som kun indeholder 4 ingredienser (altså hvis mysli kan gå som én) 😉 Yoghurtis er piv nemme at lave, og så smager de virkelig dejligt! På det seneste har jeg spist dem til morgenmad, fordi jeg ikke rigtig har haft den store appetit. Så er sådan en yoghurt is her GENIAL, fordi hvem kan ikke liiiige spise en is til morgenmad?
Yoghurt is i samarbejde med Nergi
Til opskriften på yoghurt is er jeg teamet op med virksomheden Nergi, som forhandler kiwi bær i Danmark. De små bær bidrager med en dejlig syrlighed og smag til de cremede yoghurtis, og så er de jo også overdrevet fine at se på! Jeg er desuden vild med, at man kan spise hele bæret, for det giver et dejligt bid til den ellers bløde konsistens.
Kiwi bærene er i sæson lige nu og kan findes i de fleste større supermarkeder rundt omkring i landet (f.eks. Bilka, Netto, Meny, Coop, Nemlig, Hemköp). Bare HVIS NU du havde i sinde at gøre mig kunsten efter og lave yoghurtis til morgenmad 😉
Sunde yoghurtis med kiwibær
Ispindene er dejlig syrlige og søde på samme tid, og fungerer skønt som en let sommerlig-morgenmad, hvis man ikke helt er klar til at overgive sig til efterårsmånederne. Isene kan helt sikkert også gå som en dessert, hvis du godt kan lide at dine desserter er lette, syrlige og ikke så søde.
De sunde yoghurtis fungerer vidunderligt med kiwibær, men du kan variere dem helt ligesom du har lyst. Du kan bruge alverdens forskellige slags bær, variere smagen af din yoghurt eller du kan bruge din yndlings købe-mysli, hvis det skal være ekstra nemt. Jeg vil dog gerne slå et slag for denne version med lækre og modne kiwibær – og jeg synes, at du skal starte dér!
Er du vild med bær? Prøv også: chia parfait med brombær, bircher mysli med jordbær eller mørdejsgalette med bær.
Find opskriften på yoghurt is med kiwibær her:
Yoghurt is med kiwibær
Ingredienser
Yoghurt is
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 lille spsk honning
- 2 dl kiwi bær (+ lidt ekstra til pynt)
- Evt. 1 nip vanilje
Mysli
- 1 tsk honning
- 1 stor tsk smør
- 1 dl grovvalsede havregryn
- ¼ dl mandler (grofthakkede)
- ¼ dl kokos (alm. fra supermarkedet)
- 1 nip salt
Instruktioner
Mysli
- Smelt smør og honning sammen på en pande og tilsæt mysliens resterende ingredienser.
- Rør godt rundt og steg myslien, til den er gylden.
- Lad myslien køle af, inden den bruges til ispindene.
Yoghurt is
- Kom græsk yoghurt, honning, kiwibær og evt. lidt vanilje i en skål, og blend massen lind med en stavblender.
- Skær lidt kiwibær i skiver og fordel i isformene.
- Hæld yoghurtblandingen ned i isformen, og lav skiftevis lag af yoghurtblanding og mysli. Yoghurt-basen er meget syrlig, så sørg for at fordel myslien i lag og ikke kun i bunden.
- Sæt ispinde i, og sæt isene i fryseren ca. 8 timer (eller mere), og så er der is!