Sommerlig bircher müsli med jordbær og karamel

Bircher müsli med jordbær og karamel

Min sidste eksamen i dette skoleår er på torsdag. Halleluja, jeg glæder mig til at lægge psykologibøgerne på hylden for en stund og holde ferie! Jeg satser på, at den bliver fyldt med god morgenmad, alkoholfrie mojitos og massere af sol og glade dage.

Men… der er lige et par dage med eksamenslæsning endnu. Når jeg læser til eksamen kan jeg godt lide at spise hurtig morgenmad, så jeg har god tid til at læse (og lave overspringshandlinger) i løbet af dagen. Oftest falder valget på kakao granola med mælk eller en surdejsbolle fra fryseren, men efter et par uger var det altså tid til variation.

Kold sommergrød

De sidste par dage har jeg spist sommerlig bircher müsli toppet med hjemmelavet karamel, kakaonibs, ristede mandler og jordbær fra mine svigerforældres have. Det kan jeg godt vænne mig til, og jeg tror helt bestemt, at den bliver et hit her til sommer. Grøden og toppingen smager fantastisk sammen, og det er ægte sommermorgenmad!

Bircher müsli med jordbær og karamel

Sommerlig bircher müsli

Det er ikke første gang, jeg har lavet bircher müsli, og sidst var det en efterårsversion, som kan findes her. Den er der mange, som er vilde med, så derfor tænkte jeg, at det var på tide at kreere en sommerlig version. Grøden er fyldt med bid, sødme og en cremet konsistens, og så smager komponenterne bare fantastisk sammen. Prøv den, prøv den, prøv den. Det er alt, jeg har at sige!

Bircher müsli med jordbær og karamel

 

Find opskriften på bircher müsli med jordbær og karamel:

Bircher müsli med jordbær og karamel

Bircher müsli med jordbær og karamel

5 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Køleskabstid8 timer
I alt10 minutter

Ingredienser

Bircher müsli

 • 1 spsk boghvedekerner
 • 1 spsk solsikkekerner
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 spsk hørfrø
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 2 dl mælk
 • 1 nip salt
 • 1 nip kanel
 • 1 æble
 • 2 spsk skyr

Topping

Instruktioner

 • Alle ingredienser på nær æble og skyr røres sammen
 • Æblet rives groft og blandes i grøden
 • Bircher müslien sættes på køl natten over
 • Om morgenen blandes skyren grundigt i bircher müslien
 • Skær jordbær i både og rist mandlerne på panden
 • Hak mandlerne groft og kom dem på grøden sammen med jordbær, kakaonibs og en stor klat karamel
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments