Sommerlig bircher müsli med jordbær og karamel

Bircher müsli med jordbær og karamel

Min sidste eksamen i dette skoleår er på torsdag. Halleluja, jeg glæder mig til at lægge psykologibøgerne på hylden for en stund og holde ferie! Jeg satser på, at den bliver fyldt med god morgenmad, alkoholfrie mojitos og massere af sol og glade dage.

Men… der er lige et par dage med eksamenslæsning endnu. Når jeg læser til eksamen kan jeg godt lide at spise hurtig morgenmad, så jeg har god tid til at læse (og lave overspringshandlinger) i løbet af dagen. Oftest falder valget på kakao granola med mælk eller en surdejsbolle fra fryseren, men efter et par uger var det altså tid til variation.

Kold sommergrød

De sidste par dage har jeg spist sommerlig bircher müsli toppet med hjemmelavet karamel, kakaonibs, ristede mandler og jordbær fra mine svigerforældres have. Det kan jeg godt vænne mig til, og jeg tror helt bestemt, at den bliver et hit her til sommer. Grøden og toppingen smager fantastisk sammen, og det er ægte sommermorgenmad!

Bircher müsli med jordbær og karamel

Sommerlig bircher müsli

Det er ikke første gang, jeg har lavet bircher müsli, og sidst var det en efterårsversion, som kan findes her. Den er der mange, som er vilde med, så derfor tænkte jeg, at det var på tide at kreere en sommerlig version. Grøden er fyldt med bid, sødme og en cremet konsistens, og så smager komponenterne bare fantastisk sammen. Prøv den, prøv den, prøv den. Det er alt, jeg har at sige!

Bircher müsli med jordbær og karamel

 

Find opskriften på bircher müsli med jordbær og karamel:

5 fra 3 stemmer
Bircher müsli med jordbær og karamel
Bircher müsli med jordbær og karamel
Forb. tid
10 min
Køleskabstid
8 t
Samlet tid
10 min
 


Antal: 2 personer
Ingredienser
Bircher müsli
Sådan gør du
 1. Alle ingredienser på nær æble og skyr røres sammen

 2. Æblet rives groft og blandes i grøden

 3. Bircher müslien sættes på køl natten over

 4. Om morgenen blandes skyren grundigt i bircher müslien

 5. Skær jordbær i både og rist mandlerne på panden

 6. Hak mandlerne groft og kom dem på grøden sammen med jordbær, kakaonibs og en stor klat karamel

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Hvordan fik du karamellen til at være så flydende – min størkner lige så snart den lommer i køleskabet 🤔

  1. Hejsa!
   Som beskrevet i opskriften, så opbevarer jeg den udenfor køleskabet, og derfor bliver den ved med at være så flydende 🙂

   Knus Anna

 2. Hvordan får du din karamel så flydende? Hver gang jeg har den i køleskab, så størkner den🤔

  1. Hej Kristine,
   Som beskrevet i opskriften, så opbevarer jeg min karamel udenfor køleskabet, og derfor bliver den ved med at være så flydende! 🙂
   Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu