Chunky granola med kakao og havsalt

Opskriften på kakaogranola er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat

chunky granola med kakao og havsalt

Først skal vi tale lidt om denne granola med kakao og havsalt – og så skal du i køkkenet. Er det en aftale?

Velkommen til en opskrift, du sent kommer til at fortryde, at du har klikket dig ind på. Eller altså det forudsætter naturligvis, at du kom herind med intentionen om at lave den. Men hvis det er tilfældet, så kan du altså godt begynde at glæde dig. Om det er en müsli eller en granola, kan måske diskuteres, eftersom den ikke indeholder honning, men smagen… ja den er der bare.

Granola med kakao og nødder

Min granola med peanutbutter og banan er i sandhed et hit herhjemme, så derfor var det essentielt, at den skulle have en chokoladelækker lillebror. Og med en god sjat kakao, lækre sprøde nødder fra min yndlings nøddepusher Vangsgaard Treat, og et strejf havsalt, er denne version kommet for at blive i mit køkkenskab.

chunky granola med kakao og havsalt

Hvad kan denne kakaogranola?

Ret meget, hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo). Den er sprød, tilpas sød, smager dejligt af kakao, og så er den fyldt med skønne nødder fra min yndlings nøddepusher Vangsgaard Treat. Jeg kan ikke bede om mere, og det er heller ikke nødvendigt, skal jeg sige dig.

En deciliter af denne granola med kakao og havsalt, en god sjat mælk, et par appelsinstykker i en skål, akkompagneret af en god kop kaffe, så er mine morgener det næste lange stykket tid sikret på morgenmadsfronten, og jeg er vild med det.

chunky granola med kakao og havsalt

Hvis du ikke er scrollet ned til opskriften endnu, så har du her min velsignelse til at gøre netop det. Mmmhhh, jeg får selv helt lyst til at hoppe i køkkenet og smage på sagerne bare en gang til.

Læs også: granola med peanutbutter / varm chokoladekøleskabsgrød med kakao

chunky granola med kakao og havsalt

Find opskriften på chunky granola med kakao og havsalt her:

5 fra 3 stemmer
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 1 stort opbevaringsglas
Ingredienser
Tørre ingredienser
 • 150 g havregryn (jeg blander grov- og finvalsede)
 • 20 g chia frø
 • 50 g øko pekannødder
 • 50 g øko mandler (hakkede)
 • 50 g kokos mel (alm. fra supermarkedet)
 • 50 g solsikke kerner
 • 25 g bagekakao
 • 1/2-1 tsk hav salt
Våde ingredienser
 • 2 store modne bananer
 • 30 g kokos olie
 • 50 g sirup (eller honning. Bruges almindeligvis i granola-opskrifter)
 • Evt. lidt appelsinskal
Efter bagning (og afkøling)
 • Evt. hakket mørk chokolade
Sådan gør du
 1. Opvarm ovnen til 170 grader

 2. Alle de tørre ingredienser blandes i en skål. Nødderne skal ikke hakkes, de skal forblive hele (udover dem der er angivet, skal hakkes).

 3. De våde ingredienser blendes grundigt til en lind masse, og vendes sammen med de tørre ingredienser

 4. Granolaen bages i ovnen i 25-30 min. Der skal vendes ofte (første gang efter 10. min og derefter hvert 5. minut). Det er vigtigt, ellers brænder den på.

 5. Man kan selv bestemme hvor chunky, man vil have granolaen, alt efter hvor meget man hakker massen fra hinanden.

 6. Når granolaen er færdigbagt og gylden skal den køles HELT ned. Hvis man vil have hakket chokolade i sin granola, skal det tilsættes på dette trin.

 7. Granolaen kommes på glas eller i en lufttæt bøtte.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 7 kommentarer

 1. Skal den holdes på køl, når der er banan i? ?

  1. Hej Clara Benedikte,

   Den skal bare opbevares i en tætlukket glas – og så gerne et sted uden direkte sollys! 🙂

   Knus Anna

 2. Super lækker opskrift! Lavede den i dag, og kan ikke lade være med at gå og snacke af den, mhmm

  1. Hej Mille,

   Ih hvor godt. Tusind tak! Sådan har jeg det også med den, men så må man bare lave en portion mere! 😀

   Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu