Varm chokolade (kakao)

Opskriften på varm chokolade indeholder reklamelinks markeret med *

varm chokolade varm kakao

Varm chokolade er en af de ting, jeg altid får lyst til, når vejret bliver koldere udenfor. På denne tid af året er en af mine absolut yndlingsbeskæftigelser at lave mig en kop dejlig varm chokolade og krybe under min ekstra-dyne, som flytter ind i sofaen om vinteren. Den varme chokolade er herhjemme ofte akkompagneret med en appelsin og en julefilm, da disse ting for mig emmer af julehygge.

Varm chokolade

Mit indtag af varm chokolade er faktisk relativt stort fortiden, og derfor synes jeg også, at det var på tide, at jeg fik skriblet opskiften ned, så I også kan få gavn af den lækre drik. Jeg synes, at den er helt perfekt til vinterens kolde eftermiddage, men gør sig også glimrende som en del af et deluxe brunch-bord.

Jeg tror egentlig ikke, at der er så meget mere at sige, end at varm chokolade altid er en god idé at lave! Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt at have lavet det, og jeg tvivler på, at det kommer til at ske.

varm chokolade varm kakao

varm chokolade varm kakao

Mangler du lidt sødt at spise til? Prøv f.eks. småkager med mandler og kokos eller sundere romkugler i miniformat.

Find opskriften på varm kakao/chokolade her:

5 fra 2 stemmer
Varm chokolade (kakao)
Forb. tid
5 min
Samlet tid
5 min
 
Antal: 1 alm. kop
Ingredienser
Varm chokolade
  • 2 stykker god mørk chokolade (ca. 20 g. Jeg bruger 70%)
  • 1 spsk kokossukker* (eller alm. sukker)
  • 1-1,5 tsk kakaopulver*
  • 2 dl letmælk eller sødmælk
  • Evt. ekstra smagsgivere i form af revet appelsinskal, vanilje eller kanel
Toppingforslag
Sådan gør du
  1. Opvarm mælken (enten i mælkeskummer eller i en gryde) 

  2. Hak chokoladen groft og kom i en kop sammen med kokossukker og kakao (hvis du bruger ekstra smagsgivere, skal de i her!). Hæld den varme mælk over og opløs ingredienserne ved at røre i koppen med en teske.

  3. Den varme chokolade nydes som den er, eller med lidt ekstra kærlighed på toppen. På billedet er der drysset med mørk chokolade!

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Skriv et svar

Luk menu