Varm chokolade (kakao)

Opskriften på varm chokolade indeholder reklamelinks markeret med *

varm chokolade varm kakao

Varm chokolade er en af de ting, jeg altid får lyst til, når vejret bliver koldere udenfor. På denne tid af året er en af mine absolut yndlingsbeskæftigelser at lave mig en kop dejlig varm chokolade og krybe under min ekstra-dyne, som flytter ind i sofaen om vinteren. Den varme chokolade er herhjemme ofte akkompagneret med en appelsin og en julefilm, da disse ting for mig emmer af julehygge.

Varm chokolade

Mit indtag af varm chokolade er faktisk relativt stort fortiden, og derfor synes jeg også, at det var på tide, at jeg fik skriblet opskiften ned, så I også kan få gavn af den lækre drik. Jeg synes, at den er helt perfekt til vinterens kolde eftermiddage, men gør sig også glimrende som en del af et deluxe brunch-bord.

Jeg tror egentlig ikke, at der er så meget mere at sige, end at varm chokolade altid er en god idé at lave! Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt at have lavet det, og jeg tvivler på, at det kommer til at ske.

varm chokolade varm kakao

varm chokolade varm kakao

Mangler du lidt sødt at spise til? Prøv f.eks. småkager med mandler og kokos eller sundere romkugler i miniformat.

Find opskriften på varm kakao her:

5 fra 1 stemme
Varm chokolade (kakao)
Forb. tid
5 min
Samlet tid
5 min
 
Antal: 1 alm. kop
Ingredienser
Varm chokolade
  • 2 stykker god mørk chokolade (ca. 20 g. Jeg bruger 70%)
  • 1 spsk kokossukker* (eller alm. sukker)
  • 1-1,5 tsk kakaopulver*
  • 1 dl vand
  • 1 dl letmælk eller sødmælk
  • Evt. ekstra smagsgivere i form af revet appelsinskal, vanilje eller kanel
Toppingforslag
Sådan gør du
  1. Kog vandet i en elkedel, og sæt mælkeskummeren til at køre (hvis du ikke har en mælkeskummer, skal mælken blot varmes op ligesom vandet. Evt. i en gryde).

  2. Hak chokoladen groft og kom i en kop sammen med kokossukker og kakao (hvis du bruger ekstra smagsgivere, skal de i her!). Hæld det kogende vand over, og opløs ingredienserne i vandet ved at røre i koppen med en teske.

  3. Når ingredienserne er opløst i vandet hældes den skummede mælk ned i koppen, og den varme chokolade nydes som den er, eller med lidt ekstra kærlighed på toppen. På billedet er der drysset med mørk chokolade!

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Dette indlæg har 2 kommentarer

Skriv et svar

Close Menu