Hjemmelavet honningristet müsli i ovn

Hjemmelavet honningristet müsli i ovn 1
Opskriften på hjemmelavet honningristet müsli er lavet i samarbejde med Valsemøllen.

hjemmelavet honningristet müsli i ovn

En god og sprød hjemmelavet müsli er guld værd og redder selv de travleste morgener. En honningristet müsli som denne er piv nem og hurtig at lave, og smager fantastisk ovenpå eksempelvis yoghurt, grapefrugt eller smoothiebowls.

Jeg bestræber mig på altid at have et glas mysli stående klar i køkkenskabet, fordi et par spsk honningristet müsli kan pifte selv den kedeligste morgenmadsanretning op… og selvom mit instagramfeed kunne antyde det, så er det altså ikke altid, at min morgenmad er lige “instagram-worthy”, og så er det godt med lidt tricks i ærmet.

Hjemmelavet mysli med havregryn, kerner og nødder

For nylig gik det op for mig, at bloggen ikke husede en helt simpel opskrift på müsli lavet i ovnen, omend det er noget, jeg ofte har lavet. 1 dl müsli med en god sjat mælk ovenpå er nemlig en af de ting, jeg ofte vender tilbage til igen og igen, når jeg har travlt og ikke vil forlade huset kun med kaffe i maven.

Derfor var det nu på tide, at min bedste hjemmelavede müsli ramte opskriftsindekset.

Hjemmelavet honningristet müsli i ovn 2
hjemmelavet honningristet müsli i ovn
hjemmelavet honningristet müsli i ovn
hjemmelavet honningristet müsli i ovn

Müsli med Valsemøllens nylancerede finvalsede havregryn

Til opskriften har jeg anvendt chiafrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner fra Valsemøllen samt deres finvalsede havregryn, som de netop har lanceret her i det nye år. De finvalsede havregryn er danskproducerede, og bidrager med masser af kostfribre, god smag og bid til müslien.

Inden du scroller ned og prøver opskriften på hvad jeg kalder den bedste müsli lavet i ovn, har jeg en sidst ting at dele med dig.

Det skal nemlig lige nævnes, “siger jeg” med stolthed i stemmen, at opskriften fungerer som startskud til endnu et års ambassadørskab for Valsemøllen. En samarbejdspartner, jeg efterhånden har samarbejdet med gennem flere år. Jeg er sindssygt glad for at fortsætte det gode samarbejde i 2020 med lækre opskrifter med gode råvarer. Hvad året yderligere byder på af lækkerier må du vente med at finde ud af, men i det mindste kan du nu spise sprød honningristet müsli, imens du venter.

honningristet müsli i ovn

På udkig efter andre opskrifter med finvalsede havregryn? Prøv også: havregrynskugler, morgenmadscrumble, bounty mysli eller kakao granola.

Find opskriften på honningristet müsli her:

hjemmelavet honningristet müsli i ovn

Hjemmelavet honningristet müsli i ovn

En hjemmelavet honningristet müsli lavet i ovnen er genial morgenmad, både når det skal gå hurtigt, men også når det bare skal være nemt og lækkert. Denne version smager fantastisk, og opskriften finder du lige her.
4,60 fra 10 stemmer
Antal: 1 bradepande
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Kom honning og smør i en lille gryde og smelt det sammen på middel varme.
  • Hak 2/3 af nødderne meget groft, og lad de resterende forblive hele.
  • Kom nødderne i en skål sammen med de resterende tørre ingredienser og bland det godt sammen.
  • Kom havregrynsblandingen ned i gryden til smør og honning, og rør grundigt rundt indtil alle de tørre ingredienser har honning/smør på sig.
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag müslien i 10-15 min. Rør i müslien løbende, så den ikke brænder på.
  • Lad müslien køle af på bagepladen og kom den herefter på et lufttæt glas, som opbevares ved stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments