Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 13. december 2017

Kakaogranola med havsalt

Kakaogranola med havsalt 1Opskriften på kakaogranola er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat.

chunky granola med kakao og havsalt

Først skal vi tale lidt om denne kakaogranola med havsalt – og så skal du i køkkenet. Er det en aftale?

Velkommen til en opskrift, du sent kommer til at fortryde, at du har klikket dig ind på. Eller altså det forudsætter naturligvis, at du kom herind med intentionen om at lave den. Men hvis det er tilfældet, så kan du altså godt begynde at glæde dig. Om det er en müsli eller en granola, kan måske diskuteres, eftersom den ikke indeholder honning, men smagen… ja den er der bare. Den har en chunky lækker konsistens som granola, deraf navnet.

Granola med kakao og nødder

Min granola med peanutbutter og banan er i sandhed et hit herhjemme, så derfor var det essentielt, at den skulle have en chokoladelækker lillebror. Og med en god sjat kakao, lækre sprøde nødder fra min yndlings nøddepusher Vangsgaard Treat, og et strejf havsalt, er denne version kakaogranola kommet for at blive i mit køkkenskab.

chunky granola med kakao og havsalt

Hvad kan denne kakaogranola?

Ret meget, hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo). Den er sprød, tilpas sød, smager dejligt af kakao, og så er den fyldt med skønne nødder fra min yndlings nøddepusher Vangsgaard Treat. Jeg kan ikke bede om mere, og det er heller ikke nødvendigt, skal jeg sige dig.

En deciliter af denne granola med kakao og havsalt, en god sjat mælk, et par appelsinstykker i en skål, akkompagneret af en god kop kaffe, så er mine morgener det næste lange stykket tid sikret på morgenmadsfronten, og jeg er vild med det.

chunky granola med kakao og havsalt

Hvis du ikke er scrollet ned til opskriften endnu, så har du her min velsignelse til at gøre netop det. Mmmhhh, jeg får selv helt lyst til at hoppe i køkkenet og smage på sagerne bare en gang til.

Læs også: granola med peanutbutter / varm chokolade /  køleskabsgrød med kakao

chunky granola med kakao og havsalt

Find opskriften på kakaogranola med havsalt her:

Kakaogranola med havsalt 2

Granola med kakao

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 stort opbevaringsglas
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 150 g havregryn ((jeg blander grov- og finvalsede))
  • 20 g chia frø
  • 50 g øko pekannødder
  • 50 g øko mandler ((hakkede))
  • 50 g kokos mel ((alm. fra supermarkedet))
  • 50 g solsikke kerner
  • 25 g bagekakao
  • 1/2-1 tsk hav salt

Våde ingredienser

  • 2 store modne bananer
  • 30 g kokos olie
  • 50 g sirup ((eller honning. Bruges almindeligvis i granola-opskrifter))
  • Evt. lidt appelsinskal

Efter bagning (og afkøling)

  • Evt. hakket mørk chokolade

Instruktioner

  • Opvarm ovnen til 170 grader
  • Alle de tørre ingredienser blandes i en skål. Nødderne skal ikke hakkes, de skal forblive hele (udover dem der er angivet, skal hakkes).
  • De våde ingredienser blendes grundigt til en lind masse, og vendes sammen med de tørre ingredienser
  • Granolaen bages i ovnen i 25-30 min. Der skal vendes ofte (første gang efter 10. min og derefter hvert 5. minut). Det er vigtigt, ellers brænder den på.
  • Man kan selv bestemme hvor chunky, man vil have granolaen, alt efter hvor meget man hakker massen fra hinanden.
  • Når granolaen er færdigbagt og gylden skal den køles HELT ned. Hvis man vil have hakket chokolade i sin granola, skal det tilsættes på dette trin.
  • Granolaen kommes på glas eller i en lufttæt bøtte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...

Grov æblekompot med vanilje, kanel og kardemomme

Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr

Mandelgrød med kanelsmør, blomme og skyr

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Haydari – fetacreme med bagt peberfrugt

sund smoothie bowl med brombær, blåbær og banan

Sund smoothiebowl med topping overload

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope