Græskarkernesmør

Græskarkernesmør 1
Opskriften på græskarkernesmør er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

græskarkernesmør

Hjemmelavet græskarkernesmør er min nye besættelse. Ganske enkelt. Hvorfor? Fordi det er tosset lækkert, super alsidigt og så er det en farverig, anderledes og lækker komponent til morgengrøden.

Kernesmøren er nem, (forholdsvist) hurtig at lave og hamrende billig. Foruden at kunne tilskrive den alle disse kvaliteter, så smager den også hamrende godt, og er (som sagt) altså bare en virkelig lækker topping til morgengrøden.

Græskarkernesmør har en vidunderlig cremet og lind konsistens, og får sin dejlige dybe smag fra ristede græskarkerner. Opskriften er smagt til med en smule salt og sukker, som virkelig får de ristede græskarkernes smag til sin ret.

Opskrift på græskarkernesmør i samarbejde med Valsemøllen

Til opskriften har jeg anvendt græskarkerner fra Valsemøllen. Jeg er generelt rigtig glad for at eksperimentere med produkter fra deres store sortiment af økologiske kerner og frø i mine opskrifter, og jeg benytter mig tit af især græskarkerner i kerneboller, oven på 3-kornsgrød eller som knas i salater. Græskarkerner er proteinrige og virkelig smagfulde i mange retter, men at trylle dem op til græskarkernesmør er røget direkte ind på min førsteplads af anvendelsesmåder.

græskarkernesmør
græskarkernesmør

Hvad bruger man græskarnøddesmør til?

Græskarkernesmøren er en vidunderlig og ikke mindst billig alternativ til hjemmelavet nøddesmør. Min kernesmør er lavet på 4 ingredienser: græskarkerner, olivenolie, salt og lidt sukker. Mere skal der ikke til.

Anvendelsen af græskarkernesmøren er sådan set ret alsidigt, og jeg kan forestille mig, at det kan bruges til de fleste morgenmadsretter. Det smager i hvert fald fantastisk dejligt på grød i selskab med ristede mandler og sød kakifrugt, og også som dyppelse til frugt og grønt.

Måske er den endda god oven på et stykke ristet rugbrød med æble? Det må jeg prøve næste gang, jeg har et glas i køleskabet, for de første par glas… ja de er long gone…

græskarkernesmør

Vild med kernesmør? Prøv også: tahin med kakao og havsalt eller mandelsmør med solsikkekerner.

Find opskriften på nøddesmør med ristede græskarkerner her:

græskarkernesmør

Græskarkernesmør – kernesmør af ristede græskarkerner

Prøv nem, cremet og lækker opskrift på græskarkernesmør med 4 ingredienser her!
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 lille glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 200 g græskarkerner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 nip havsalt
  • 1-2 tsk rørsukker (kan udelades)

Instruktioner

  • Kom alle græskarkernerne på en pande og rist dem gyldne til de "popper".
  • Kom græskarkernerne i en kraftig foodprocesser, og blend kernerne til de bliver til en lind og cremet græskarkernesmør. Det tager et kvarters tid, og det er vigtigt løbende at skrabe kanterne, så alt blendes lige godt. Tilsæt olie, havsalt og sukker ca. halvvejs, eller tidligere hvis din maskine har svært ved at få det til at køre rundt.
  • Kom græskarkernesmøren på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments