Kakao tahin med havsalt

kakao-tahin-med-havsalt-opskrift-

Kakao tahin med havsalt er min nye bedste ven, eller … “nye last” er måske mere retvisende, vurderet ud fra de mængder, jeg har konsumeret den seneste tid høhø. Jeg har efterhånden gjort et tilpas stort indhug i min hjemmelavede tahin med kakao, at jeg tænkte, at det var på tide at dele opskriften med jer! Så er den også blevet ekstra kvalitetssikret inden udgivelse. Den del af jobbet kan jeg nu godt lide, når det indebærer kakao tahin direkte fra en ske 😉

Hvis du ikke liiige ved hvad tahin er, så er det lidt ligesom nøddesmør, blot lavet med ristede sesamfrø. De fleste kender tahin som værende en af hovedingredienserne i hummus, men det er også helt genialt i bagt grød eller ovenpå morgengrøden.

Kakao tahin med havsalt og ristede sesamfrø

Kakao tahin minder på mange måder om den klassiske tahin, og så alligevel ikke. Den har de samme bitre toner, men kombinationen med den søde honning og kakao giver den alligevel en radikal anden smagsprofil. Det skal siges, at den kan, skal og må ikke forveksles med nutella. Forventede du det, så hop over til min opskrift på sundere nutella, som er mere i den søde dur. Kakao tahin har en mere ristet, let bitter og skarp smag, men samtidig afrundet og sød på en og samme tid. Den er sin helt egen, og den smager GODT.

kakao-tahin-med-havsalt-opskrift-
kakao-tahin-med-havsalt-opskrift-

Cremet tahin med kakao

Idéen til at lave tahin med kakao er inspireret af Rebecca, hvis morgenmad for nogle uger siden var prydet af en god klat kakao tahin, hun havde købt med hjem fra Grækenland. Det måtte jeg simpelthen prøve, og eftersom jeg ikke liiige sådan står og skal mod Grækenland, så var der ikke andet for, end at lave en version selv!

Jeg tilførte honning, kakaopulver og havsalt til jeg synes, at smagen var, som den skulle være, men er du til en mere sød og mindre bitter udgave, er du mere end velkommen til at skrue på mængderne af honning og kakao, så den bliver lige præcis, som du godt kan lide den!

kakao-tahin-med-havsalt-opskrift-

Find opskriften på kakao tahin her:

kakao-tahin-med-havsalt-opskrift-

Kakao tahin

Kakao tahin med havsalt er din nye bedste ven. Den er genial ovenpå morgenmad, og er super nem at lave.
3,50 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse20 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 250 g sesamfrø
  • 70 g olivenolie
  • 2 spsk kakaopulver (bagekakao)
  • 2 små spsk honning
  • 1 lille tsk flagesalt

Instruktioner

  • Rist sesamfrøene på en varm tør pande, til de er gyldne.
  • Kom de varme sesamfrø i en kraftig foodprocessor sammen med olivenolie, kakaopulver og honning. Blend til massen er cremet, blank og ensartet. Skrab kanterne løbende, så alt bliver blendet med. Det tager ca. 10 min.
  • Når kakao tahinen er færdig smages den til med havsalt og evt. mere honning eller kakaopulver.
  • Hæld den færdige kakao tahin på et skoldet glas og opbevar glasset på køl.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments