Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 10. marts 2019

Hummus – på 10 min!

hummus-nem-hurtig-laekker-perfekt-tilbehoer-klassisk-kikaerter-paa-daase-opskrift

Hjemmelavet hummus er ikke bare lækkert, det er også billigt, sundt og hamrende nemt at lave. Hvis du er en af de få, som endnu ikke er stødt på humus før, så er det en form for kikærtedip / kikærtepuré med massere af smag fra især spidskommen, citron og tahin. Sidstnævnte er lavet af sesamfrø, og bidrager med den skønneste nærmest nødde-agtige smag til den cremede dip.

Nem hummus med kikærter på dåse

Inden du scroller til bunds og finder den nemme opskrift, er det værd at nævne, at du har klikket dig ind på den hurtige version – og ikke den “ægte” eller “klassiske”, hvor kikærterne iblødsættes, koges og SÅ forenes med de øvrige ingredienser. Njah, her bruger jeg kikærter på dåse, og det fungerer altså også glimrende, og går langt hurtigere. Det er meget rart, når lysten (eller rettere behovet) opstår ret akut. 10 minutter, og så er der humus. Klar til at blive spist ovenpå brød eller sammen med grønsagsstænger.

hummus-nem-hurtig-laekker-perfekt-tilbehoer-klassisk-kikaerter-paa-daase-opskrift
ristet-broed-med-hummus-avocado-bagte-tomater-

Cremet hummus er det perfekte tilbehør

Som nævnt er en cremet portion hummus helt oplagt at dyppe grønsagsstænger i – og er af den grund perfekt som en lille snack i madpakken. Egentlig er hummus genial til mange forskellige ting – og fungerer super godt som en spændende komponent på brunchbordet eller som en del af aftensmaden. Det kan faktisk nærmest ikke rigtig gå galt med den cremede dip. Jeg har i hvert fald ikke oplevet, at sådan en portion har vækket andet end begejstring!

En sidste nævneværdig ting er, at hummus kan varieres i det uendelige. I indlægget her deler jeg en helt simpel og “basis” version, men er du i særdeleshed glad for chili, paprika, spidskommen eller lign., så skruer du blot op og ned for mængderne, som du ønsker. Jeg har førhen bagt en peberfrugt og blendet med, og det fungerede også hamrende godt. Så det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser. Now go make hummus magic!

hummus-nem-hurtig-laekker-perfekt-tilbehoer-klassisk-kikaerter-paa-daase-opskrift

Find opskriften på klassisk hummus her:

hummus-nem-hurtig-laekker-perfekt-tilbehoer-klassisk-kikaerter-paa-daase-opskrift

Hummus

Hjemmelavet hummus er billigt, sundt, nemt og smager fantastisk. Prøv opskriften på den klassiske kikærtedip, og spis den på brød eller sammen med grønsagsstænger.
4,16 fra 20 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse10 min

Ingredienser

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 spsk lys tahin
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • Saften fra ¾ lille citron ((eller ½ stor))
  • 1 nip chiliflager
  • ½ tsk sød paprika
  • 2 spsk koldt vand
  • Flagesalt

Topping

  • Generøs mængde olivenolie
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • Paprika

Instruktioner

  • Pil skrællen af hvidløget, og kom det i kogende vand i et par minutter. 
  • Skyl kikærterne grundigt og lad dem dryppe af i en sigte
  • Imens blendes hvidløg, olivenolie, lys tahin, spidskommen, citronsaft, chili og paprika sammen i en foodprocessor.
  • Tilsæt kikærter og en smule vand til hummusen, og kør i nogle minutter til den er helt lind og cremet. Smag til med flagesalt og juster konsistensen med koldt vand.
  • Server hummus i en skål med olivenolie, sesamfrø og et drys paprika på toppen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
hjemmelavet-nutella-opskrift-

Hjemmelavet nutella

bruschetta-med-tomat-pesto-og-roeraeg

Bruschetta med tomat, pesto og røræg

hjemmelavede sprøde knækbrød med kerner, sprø, speltmel og havregryn
Annonce

Sprøde knækbrød med kerner, frø og speltmel

frugtsalat med skyr og mynte

Frugtsalat med skyr og mynte

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope