Haydari – fetacreme med bagt peberfrugt

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Haydari er min yndlings dip lige for tiden. Fetadippen er super cremet, smager helt vidunderligt, og så er den genial både til brunch, tapas eller bare som en sund eftermiddagssnack akkompagneret af grøntsagsstænger.

Foruden at snakke om det pinlige antal gange, jeg lavede den, inden jeg tog ud at rejse, så lavede jeg den allerede 3 gange inden for den første uge efter, at jeg kom hjem fra Indonesien. Så det tenderer til et misbrug…

Cremet haydari – en tyrkisk inspireret dip

Ikke desto mindre så smager haydari altså virkelig bare godt, hvilket der også var bred enighed om, da jeg medbragte en portion til et sammenskuds-tapas-bord for et par weekender siden. Skålen med min hjemmelavede haydari var i hvert fald tømt på nul komma fem, og fik adskillige rosende bemærkninger med på vejen, så det tolker jeg som en succes!

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-
haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Fetadip / fetacreme med bagte peberfrugter

Første gang jeg smagte den skønne fetacreme var faktisk hos søde Julie Bruun, som forøvrigt virkelig er værd at følge, hvis du er til overkommelig, familievenlig og virkelig lækker mad. Og hvem er egentlig ikke det?

Nå men i hvert fald så inspirerede Julies lækre fetadip mig til at lave min egen version, omend den minder enormt meget om mange af dem, som florerer på nettet, men det er der altså bare en grund til. Jeg har læst mig frem til, at en klassisk haydari ofte indeholder græsk yoghurt, olivenolie, persille, paprika, chili af en art eller andre krydderier. Normalvis eeeelsker jeg krydret mad, men lige præcis når det gælder haydari, så synes jeg den smager helt vidunderligt blot med ganske få ingredienser, og uden de store udskejelser på krydderifronten.

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Lækker og nem haydari

Jeg laver min haydari med bagte peberfrugter, som giver den skønneste dybe smag, en god salt og fed feta, samt forkæler den med lidt hvidløg. Sidst smager jeg den til med en smule salt og peber og et squeeze citronsaft. That’s it.

Mere skal der ikke til, og jeg håber, at I vil elske den simple version lige så meget, som jeg gør. Omend den måske ikke er så autentisk, som de kommer, og nok mere er en fordansket version. Ikke desto mindre, så smager den bare vanvittigt godt og er ifølge mig opskriften på verdens bedste fetacreme.

Glad for dips? Prøv også: klassisk hummus, chili hummus med bagte peberfrugter eller avocadocreme med rygeost.

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Find opskriften på hjemmelavet haydari her:

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Haydari

Haydari er en tyrkisk inspireret fetacreme / dip med feta og bagte peberfrugter som smager fantastisk. Prøv den nemme opskrift med kun 4 ingredienser!
5 fra 4 stemmer
Antal: 1 stor skål
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 400 g rød peberfrugt (jeg brugte 5 snackpebere)
 • 250 g feta ost (puck)
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk citronsaft
 • Havsalt/peber

Instruktioner

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 • Halver peberfrugterne, fjern kerner og hvide hinder, skyl dem og placer dem med skindsiden op ad på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag peberfrugterne i den forvarmede ovn i 15-20 min til skindet løsner sig fra resten af peberfrugten og begynder at blive mørkt.
 • Kom de bagte peberfrugter i en foodprocessor eller blender sammen med feta ost og citronsaft og blend til cremen er lind. Du kan fjerne skindet på peberfrugterne, men jeg synes det bidrager med en dejlig smag og lidt bid til konsistensen.
 • Smag til med salt og peber og kom din haydari i en skål.
 • Sæt skålen i køleskabet til den skal spises, så den bliver kold og tykkere i konsistensen. Opbevar din haydari på køl, hvis du ikke får spist det hele.

Noter

Jeg bruger denne foodprocessor fra Kitchen Aid (reklamelink), som klarer jobbet til perfektion.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments