3-kornsgrød med pære og valnødder

3-korns-groed-med-paere-og-valnoedder-1

I dag var en en af de der dage, hvor dobbelt-op på morgenmad var obligatorisk. Ikke fordi jeg var specielt sulten efter indtagelsen af en snasket Croque Monsieur, men fordi jeg lavede min pæremarmelade med ingefær i går aftes, som altså skulle spises. Ikke så meget ift. holdbarhed, mest ift. at det smager så godt, at jeg ikke kunne vente. Det resulterede i denne 3-kornsgrød med creme fraiche, pæremarmelade, ristede valnødder og græskarkerner på toppen. En morgenmad med massere af tekstur, sprødhed, syrlighed og sødme. Den smager SÅ dejligt og er en dejlig start på dagen. Både som første og anden portion morgenmad 😉

Opskrift på 3-kornsgrød med valnødder

Jeg har tidligere anvendt quinoa i min morgengrød, men faktisk kun i kolde varianter. Forskellen på brugen af quinoa i dag, kontra min opskrift på quinoagrød med kokos og bær, er at jeg tidligere kogte quinoaen gennemsigtig, og herefter blandede den med bl.a. kokosmælk.

I dag prøvede jeg en ny metode, og forkogte ikke quinoaen inden brug. Jeg kom blot grovvalsede havregryn, chiafrø og quinoa i gryden på en gang, sammen med rismælk og salt. Det resulterede i en 3-kornsgrød med massere af god tekstur og bid fra quinoaen. Du kan sagtens koge quinoaen før du kommer den i grøden, hvis du er mere til det, men jeg synes faktisk det fungerede fortrinligt at gøre det på denne måde også!

3-korns-groed-med-paere-og-valnoedder-1

Grød med grov pæremarmelade med ingefær

MEN! Nu skal det hele ikke handle om quinoa. For denne 3-kornsgrød er meget mere end det, som du måske har kunne fornemme igennem min talestrøm. Den har lidt efterårsvibes over sig, selvom vi (heldigvis) snart skriver Marts. Jeg kunne bare ikke lade være. Den anden dag gik jeg nemlig forbi den mest triste bakke pærer i den lokale Netto. Det resulterede i igansættelsen af en redningsplan, som tryllede de kedelige pærer om til den skønneste pæremarmelade med ingefær.

Pæremarmeladen er helt sikkert superstjernen i denne 3-kornsgrød – foruden selve grøden naturligvis. Den grove marmelade giver en dejlig sødme, som sammen med den syrlige creme fraiche og de sprøde nødder og kerner er virkelig lækkert!

3-korns-groed-med-paere-og-valnoedder-1

Er du vild med grød fyldt med kerner? Prøv også:
 5-kornsgrød med æblekompotkøleskabsgrød med rugknashavre-spelt grød med karamel eller bircher mysli med jordbær.

Find opskriften på 3-kornsgrød med pære her:

5 fra 1 stemme
3-korns-groed-med-paere-og-valnoedder-1
3-kornsgrød med pære og valnødder
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
10 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
3-kornsgrød
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 spsk quinoa
 • 2,5 dl rismælk
 • 1 nip salt
Topping
 • 2 spsk pæremarmelade med ingefær
 • 1 spsk ristede valnødder
 • 1 spsk græskarkerner
 • 2 spsk creme fraiche, skyr eller yoghurt
 • 1 nip kardemomme (kan udelades)
Sådan gør du
 1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde og kog grøden til den er cremet. Start på høj varme, og skru ned på lav, når den begynder at koge. Rør hyppigt undervejs. 

 2. Imens grøden koger ristes valnødder og græskarkerner gyldne på en pande.

 3. Når grøden er kogt færdig kommes den i en skål og toppes med pæremarmelade, ristede valnødder og græskarkerner samt creme fraiche og evt. 1 nip kardemomme.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu