Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 5. februar 2019

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas 1
Opskriften på køleskabsgrød er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Normalvis kan jeg rigtig godt lide at spise sæsonpræget, men på sådan en grå tirsdag i Februar, føltes det altså næsten som en nødvendighed at skrue op for bær og mynte, og spise dagen igang med en kold og cremet køleskabsgrød. Sådan en portion her emmer nemlig af sommer, og jeg kan slet ikke vente til at vejret (snart) matcher. Så kan jeg også toppe grøden med friske danske sommerbær, og spise den med solstråler i ansigtet. Mmhhh!

Køleskabsgrød i samarbejde med Valsemøllen

Når jeg laver køleskabsgrød til morgenmad, supplerer jeg altid havregrynene med en form for frø eller kerner. Det tror jeg faktisk er tilfældet for alle mine opskrifter på kold grød. Det er bare så meget mere lækkert, når grøden har lidt bid, men stadig er blød og cremet. I denne grød har jeg brugt chiafrø, hampefrø og grovvalsede havregryn fra Finax/Valsemøllen, da de hver især bidrager til den dejligste konsistens og smag. Og når køleskabsgrøden så toppes med bærkompot og rugknas, så er det virkelig svært ikke at blive glad i maven.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7
koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Kold køleskabsgrød med bærkompot

Selvom jeg egentlig helst så, at sommeren bare startede i morgen, så må jeg nok affinde mig med, at kalenderen kun siger start Februar. Det gør jeg til gengæld på den bedst tænkelige måde, jeg kender. Jeg spiser nemlig massere af grød af forskellig slags til morgenmad.

Favoritten pt. er denne køleskabsgrød, og alternativt en portion varm grød toppet med nøddesmør, og massere af grov æblekompot, fløjlsblød æblemos eller sød pæremarmelade. De tre fungerer også virkelig godt som en erstatning til bærkompotten. Hvis du altså skulle få lyst til at prøve dem på denne kolde grød! Det er jeg ret sikker på, kommer til at smage vildt godt!

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Find opskriften på køleskabsgrød med bærkompot og rugknas her:

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 1 person

Ingredienser

Bærkompot

  • Saft fra 1/2 øko citron
  • 200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk vand

Rugknas

  • 250 g rugbrød
  • 50 g mandler
  • 2 tsk smør
  • 1 spsk honning
  • 20 g mørk chokolade

Køleskabsgrød

  • 1 dl Finax grovvalsede havregryn
  • 1 spsk Finax økologiske chiafrø
  • 2 tsk Finax økologiske hampefrø
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk honning
  • 1 dl yoghurt
  • 1 nip salt

Instruktioner

Bærkompot

  • Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  • Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  • Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål
  • Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød
  • Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 min. Hold øje.
  • Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  • Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade
  • Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød

  • Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over. 
  • Om morgenen røres grøden, og toppes med 2 spsk bærkompot, 2 spsk rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
5-kornsgroed-med-aeblekompot-skyr-og-pekannoedder

5-kornsgrød med æblekompot og figner

En simpel havregrød med alt godt fra skabet

JPEG-billede-9C1F46414718-1

Drømmekagegrød – drømmekage til morgenmad!

IMG_8782

Bagt grød med kokos, sprøde nødder og bær!

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope