Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas


Opskriften på køleskabsgrød er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Normalvis kan jeg rigtig godt lide at spise sæsonpræget, men på sådan en grå tirsdag i Februar, føltes det altså næsten som en nødvendighed at skrue op for bær og mynte, og spise dagen igang med en kold og cremet køleskabsgrød. Sådan en portion her emmer nemlig af sommer, og jeg kan slet ikke vente til at vejret (snart) matcher. Så kan jeg også toppe grøden med friske danske sommerbær, og spise den med solstråler i ansigtet. Mmhhh!

Køleskabsgrød i samarbejde med Valsemøllen

Når jeg laver køleskabsgrød til morgenmad, supplerer jeg altid havregrynene med en form for frø eller kerner. Det tror jeg faktisk er tilfældet for alle mine opskrifter på kold grød. Det er bare så meget mere lækkert, når grøden har lidt bid, men stadig er blød og cremet. I denne grød har jeg brugt chiafrø, hampefrø og grovvalsede havregryn fra Finax/Valsemøllen, da de hver især bidrager til den dejligste konsistens og smag. Og når køleskabsgrøden så toppes med bærkompot og rugknas, så er det virkelig svært ikke at blive glad i maven.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7
koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Kold køleskabsgrød med bærkompot

Selvom jeg egentlig helst så, at sommeren bare startede i morgen, så må jeg nok affinde mig med, at kalenderen kun siger start Februar. Det gør jeg til gengæld på den bedst tænkelige måde, jeg kender. Jeg spiser nemlig massere af grød af forskellig slags til morgenmad.

Favoritten pt. er denne køleskabsgrød, og alternativt en portion varm grød toppet med nøddesmør, og massere af grov æblekompot, fløjlsblød æblemos eller sød pæremarmelade. De tre fungerer også virkelig godt som en erstatning til bærkompotten. Hvis du altså skulle få lyst til at prøve dem på denne kolde grød! Det er jeg ret sikker på, kommer til at smage vildt godt!

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Find opskriften på køleskabsgrød med bærkompot og rugknas her:

5 fra 2 stemmer
koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7
Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas
Antal: 1 person
Ingredienser
Bærkompot
  • Saft fra 1/2 øko citron
  • 200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk vand
Rugknas
  • 250 g rugbrød
  • 50 g mandler
  • 2 tsk smør
  • 1 spsk honning
  • 20 g mørk chokolade
Køleskabsgrød
Sådan gør du
Bærkompot
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn

  2. Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker

  3. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.

  4. Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål

  5. Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød

  6. Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 min. Hold øje.

  7. Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.

  8. Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade

  9. Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød
  1. Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over. 

  2. Om morgenen røres grøden, og toppes med 2 spsk bærkompot, 2 spsk rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu