Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 5. februar 2019

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas 1
Opskriften på køleskabsgrød er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Normalvis kan jeg rigtig godt lide at spise sæsonpræget, men på sådan en grå tirsdag i Februar, føltes det altså næsten som en nødvendighed at skrue op for bær og mynte, og spise dagen igang med en kold og cremet køleskabsgrød. Sådan en portion her emmer nemlig af sommer, og jeg kan slet ikke vente til at vejret (snart) matcher. Så kan jeg også toppe grøden med friske danske sommerbær, og spise den med solstråler i ansigtet. Mmhhh!

Køleskabsgrød i samarbejde med Valsemøllen

Når jeg laver køleskabsgrød til morgenmad, supplerer jeg altid havregrynene med en form for frø eller kerner. Det tror jeg faktisk er tilfældet for alle mine opskrifter på kold grød. Det er bare så meget mere lækkert, når grøden har lidt bid, men stadig er blød og cremet. I denne grød har jeg brugt chiafrø, hampefrø og grovvalsede havregryn fra Finax/Valsemøllen, da de hver især bidrager til den dejligste konsistens og smag. Og når køleskabsgrøden så toppes med bærkompot og rugknas, så er det virkelig svært ikke at blive glad i maven.

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7
koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Kold køleskabsgrød med bærkompot

Selvom jeg egentlig helst så, at sommeren bare startede i morgen, så må jeg nok affinde mig med, at kalenderen kun siger start Februar. Det gør jeg til gengæld på den bedst tænkelige måde, jeg kender. Jeg spiser nemlig massere af grød af forskellig slags til morgenmad.

Favoritten pt. er denne køleskabsgrød, og alternativt en portion varm grød toppet med nøddesmør, og massere af grov æblekompot, fløjlsblød æblemos eller sød pæremarmelade. De tre fungerer også virkelig godt som en erstatning til bærkompotten. Hvis du altså skulle få lyst til at prøve dem på denne kolde grød! Det er jeg ret sikker på, kommer til at smage vildt godt!

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Find opskriften på køleskabsgrød med bærkompot og rugknas her:

koeleskabsgroed-med-baerkompot-og-rugknas-7

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 person

Ingredienser

Bærkompot

  • Saft fra 1/2 øko citron
  • 200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk vand

Rugknas

  • 250 g rugbrød
  • 50 g mandler
  • 2 tsk smør
  • 1 spsk honning
  • 20 g mørk chokolade

Køleskabsgrød

  • 1 dl Finax grovvalsede havregryn
  • 1 spsk Finax økologiske chiafrø
  • 2 tsk Finax økologiske hampefrø
  • 1 dl mælk
  • 1/2 tsk honning
  • 1 dl yoghurt
  • 1 nip salt

Instruktioner

Bærkompot

  • Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  • Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  • Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål
  • Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød
  • Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 min. Hold øje.
  • Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  • Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade
  • Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød

  • Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over. 
  • Om morgenen røres grøden, og toppes med 2 spsk bærkompot, 2 spsk rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

Loading...
klatkager laver med havregrød - havregrødspandekager af rester

3 lækre måder at bruge havregrødsrester på

ruggroed-med-lakrids-karamel-og-aeble-

Ruggrød med lakrids, karamel og æble

Grød med lemon curd, brombær og kakaomüsli

dalgona-kaffe-grod

Dalgona kaffe grød og dalgona iskaffe

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak