Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 8. januar 2019

Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos

Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 1
Opskriften på varm havregrød er udviklet i samarbejde med Finax

varm-groed-med-solsikke-mandelsmoer-og-aeblemos

Hvis der er noget jeg elsker. Som i ELSKER, og nærmest ikke kan leve uden, så er det en varm portion grød med topping overload. Jævnfør bloggens navn, selvfølgelig. En portion grød må gerne være simpel at lave, men behøver ikke smage sådan. Denne varme grød med solsikke-mandelsmør, æblemos og skyr er sådan en portion grød. Den smager bare SÅ godt, og så kan både nøddesmør og æblemos laves mange dage før. Så er der serveret nem, lækker og overskudsagtig morgenmad hele ugen. Helt uden at være tidskrævende.

Varm havregrød i samarbejde med Finax

I sidste uge delte jeg opskriften på en sund havregrødskage, og fortalte jer i den forbindelse lidt om mit nyopstartede samarbejde med Finax. Inden opstarten af samarbejdet benyttede jeg mig ofte af deres produkter, og sidenhen har jeg spist mig igennem stort set hele deres sortimentet. Jeg kan godt lide at kende produkter godt, når jeg associeres med dem. Men når produkterne er af høj kvalitet, og smagstesten kombineres med nybagte speltboller, morgenmadspizza og brunsviger hører du ikke nogen beklagende kommentarer fra min side af 😉

  • Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 2
  • Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 3
  • Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 4
  • Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 5


Varm havregrød med nøddesmør

Foruden peanutbutter, som jeg altid køber mig fra, så plejer jeg at lave nøddesmør selv. Det tager lidt tid, men det er super nemt og billigt. Endnu billigere er det, hvis man bruger Finax frø og kerner som et supplement til nødderne, som jeg har gjort i denne opskrift.

Tidligere har jeg lavet hasselnøddesmør, nougat-nøddesmør, pekannøddesmør og min seneste kreation er mindst lige så god som de andre tre. Min crunchy solsikke-mandelsmør er helt formidabel ovenpå grød, og er lavet med Finax’ økologiske solsikkefrø, som bidrager med en skøn smag. I selve grøden har jeg brugt Finax’ økologiske chiafrø, som bidrager til en cremet konsistens.

Rigtig god fornøjelse ♥

Varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos 6
varm-groed-med-solsikke-mandelsmoer-og-aeblemos

Find opskriften på varm havregrød med solsikke-mandelsmør og æblemos her:

varm-groed-med-solsikke-mandelsmoer-og-aeblemos

Varm havregrød med solsikke-mandelsmør

5 fra 5 stemmer
Antal: 1 person
Forberedelse2 min
Tilberedelse8 min
Klargøring af topping40 min
I alt10 min

Ingredienser

Æblegrød

  • 600 g æbler ((ca. 5 stk))
  • ½ dl vand
  • Saften fra ½ lille øko citron
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Crunchy solsikke-mandelsmør

  • 120 g mandler
  • 50 g Finax økologiske solsikkekerner
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk kanel ((strøget))
  • 1 nip kardemomme

Grød

  • 1 dl Finax grovvalsede havregryn
  • 1 tsk Finax økologiske chiafrø
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 nip havsalt

Øvrig topping

  • Skyr
  • Evt. pynt med ekstra ristede nødder/kerner samt frisk æble

Instruktioner

Æblegrød

  • Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
  • Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
  • Kog grøden på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid
  • Mos en smule i grøden med en ske, og kom den på et skoldet glas. Glasset opbevares i køleskabet.

Solsikke-mandelsmør

  • Varm ovnen op til 150 grader.
  • Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  • Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål.
  • Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig foodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver blendet cremet.
  • Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.

Grød

  • Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
  • Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.
  • Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede mandler/solsikkekerner.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
Havre-spelt grød med karamel, æble og valnødder

Grød med karamel og æble kogt på havre og spelt

Havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr

groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-2
Annonce

Grød med kaffe-karameliserede bananer

Overnight oats med vanilje, kokos og bær

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope