Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 8. marts 2018

Koldhævede speltboller

koldhævede speltboller med havregryn

Jeg har tidligere berettet, at nybagte boller med et generøst lag smør er en af mine livretter. Den livsfilosofi står jeg ved, og det er især gældende for disse fantastiske koldhævede morgenboller med spelt og hørfrø. Opskriften er en ny variation af mine koldhævede boller med hasselnødder, og jeg kan egentlig ikke helt beslutte mig for, hvilken version, jeg synes er bedst. Den bedømmelse må være op til jer! Begge opskrifter er i hvert fald virkelig lækre og godkendt af min hårdeste kritiker (min kræsne kæreste).

Speltboller med tandsmør

For mig er morgenboller en weekendting som kan give mig (og min mave) en rungende følelse af lykke. Der er simpelthen ikke noget mere hyggeligt end at tage en bolledej ud af køleskabet om morgenen, og på under en halv time have et komplet morgenbord klar. Det indebærer ofte speltboller akkompagneret med nybrygget kaffe, diverse glas med marmelade, smør, stearinlys og bare at læne sig tilbage i stolen og nyde.

koldhævede speltboller med havregryn

Hvorfor lave koldhævede speltboller?

  1. Fordi du hverken behøver at klargøre en surdej, ælte eller sågar at røre ved dejen på noget tidspunkt.
  2. Fordi bollerne bliver sprøde udenpå og luftige og lækre indeni.
  3. Fordi dejen kan stå på køl i flere dage, så du hele weekenden kan forme noget af dejen til boller, smide dem i ovnen og være overskuds-agtig hver eneste dag.

koldhævede speltboller med havregryn

Prøv f.eks. at server bollerne med lemon curd, marmelade eller bærkompot.

Find opskriften på koldhævede speltboller her:

koldhævede speltboller med havregryn

Koldhævede morgenboller med spelt og hørfrø

4.5 fra 34 stemmer
Antal: 7 boller
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 400 ml vand
  • 1 spsk honning
  • 50 g speltflager ((eller havregryn))
  • 50 g hørfrø
  • 1,5 tsk havsalt
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g hvedemel

Instruktioner

  • Med et piskeris (håndkraft) blandes vand og gær grundigt sammen til gæren er opløst
  • Tilsæt honning, speltflager, hørfrø og salt. Rør igen
  • Mel tilsættes lidt efter lidt, så dejen til sidst får en konsistens som en tyk grød
  • Blandingen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen)
  • Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft)
  • Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man gør former dem med to skeer. Efter hver bolle er formet og lagt på bagepladen kan man med fordel dyppe skeerne i en skål med vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne. Drys evt. med lidt mel på bollerne, så de får looket som på billederne
  • Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige
  • Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

farmors bløde bamseboller - fødselsdagsboller - teboller - theboller

Farmors bløde bamseboller / fødselsdagsboller

koldhaevet-broed-med-groed-111
Annonce

Koldhævet brød med grød

snurrer-med-smag-af-jul

Snurrer med et twist af jul

kanelbrod-marcipan-saftigt-svampet-bedste-opskrift-
Annonce

Kanelbrød med marcipan

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

30 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak