Lemon curd – i tre skønne varianter!

Lemon curd - i tre skønne varianter!

Dette indlæg må indledes med en tilståelse… jeg har, siden denne opskrift på hjemmelavet Lemon Curd blev kreeret, spist adskillige skefulde direkte fra glasset. Det har jeg, af den simple grund, at Lemon Curd smager hamrende dejligt. Både på grød, på boller og direkte fra en ske!

Opskriften er udviklet sammen med min søde veninde Cecilie Lykke, som også er madblogger, og hvis hænder i øvrigt agerer model på billederne i indlægget!

Lemon curd med lakrids eller appelsin

Selvom den klassiske Lemon Curd smager fantastisk, kunne vi ikke lade være med at lege lidt med tilsmagningen. Det kom der 3 varianter ud af: en klassisk, en med appelsin og en med lakrids. Alle tre versioner er tilsmagt lidt for mange gange, så du kan roligt kaste dig ud i projektet!

Prøv også: sukkerfri nougat nøddesmør, sundere saltkaramel eller hasselnøddesmør.

Lemon curd - i tre skønne varianter!

Denne Lemon Curd er syrlig, men smag den endelig til med mere kondenseret mælk, eller sukker, hvis du ønsker den sødere. Hvis du skal bruge din Lemon Curd som topping på grød, synes jeg, at det er ret lækkert, når den er til den syrlige side.

Find opskriften på Lemon Curd her:

5 fra 2 stemmer
Lemon Curd i tre skønne varianter
Tilb. tid
10 min
 
Antal: 2 små glas
Ingredienser
Grundopskrift
  • 3 store (eller 4 små) økologiske citroner
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker (eller din foretrukne sukkererstatning)
  • 30 g smør
  • 3 spsk kondenseret mælk
  • 1/2 tsk vaniljesukker
Variant med appelsin
  • 1 grundopskrift
  • 4 spsk appelsinsaft
Variant med lakrids
  • 1 grundopskrift
  • 1/2 tsk lakrids
Sådan gør du
  1. Pres citronerne, og kom saften i en lille gryde sammen med æg og sukker.

  2. Rør blandingen sammen med et piskeris på middel varme (det må ikke koge), og pisk konstant.

  3. Når blandingen begynder at tykne tilsættes smør, kondenseret mælk og vaniljesukker.

  4. Pisk indtil massen har en tyk og cremet konsistens (eller som du foretrækker den), smag den til, og hæld derefter blandingen på et rent og skoldet glas.

  5. Opbevar din Lemon Curd i køleskabet.

Opskriftsnoter

Hvis du laver din Lemon Curd i appelsin- eller lakridsvariant, så skal appelsinsaft/lakrids blandes i efter lemon curden er færdig, men inden den hældes på glas.

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

 

8
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Milena
Gæst

Synes bloggen også fortjente en kommentar! Men hold nu fast nogle lækre billeder, og hvor fedt med et twist til den ellers lækre lemon curd. Jeg kender alt for godt til det med at spise den ren med en ske og regner også med at lave en stor portion til en julebrunch.

Maria
Gæst
Maria

Hej Anna

Hvor længe kan lemon-curden holde sig i køleskabet?

Hilsen Maria

Jeanette Storm
Gæst
Jeanette Storm

Hej Anna
Sikke nogen lækre opskrifter og billeder du har.:)
Kan jeg erstatte smør med kokosolie? og kan kondenseret mælk erstattes med noget andet?
Vh. Jeanette

Luk menu