Lemon curd – i tre skønne varianter!

Lemon curd - i tre skønne varianter!

Dette indlæg må indledes med en tilståelse… jeg har, siden denne opskrift på hjemmelavet Lemon Curd blev kreeret, spist adskillige skefulde direkte fra glasset. Det har jeg, af den simple grund, at Lemon Curd smager hamrende dejligt. Både på grød, på boller og direkte fra en ske!

Opskriften er udviklet sammen med min søde veninde Cecilie Lykke, som også er madblogger, og hvis hænder i øvrigt agerer model på billederne i indlægget!

Lemon curd med lakrids eller appelsin

Selvom den klassiske Lemon Curd smager fantastisk, kunne vi ikke lade være med at lege lidt med tilsmagningen. Det kom der 3 varianter ud af: en klassisk, en med appelsin og en med lakrids. Alle tre versioner er tilsmagt lidt for mange gange, så du kan roligt kaste dig ud i projektet!

Prøv også: sukkerfri nougat nøddesmør, sundere saltkaramel eller hasselnøddesmør.

Lemon curd - i tre skønne varianter!

Denne Lemon Curd er syrlig, men smag den endelig til med mere kondenseret mælk, eller sukker, hvis du ønsker den sødere. Hvis du skal bruge din Lemon Curd som topping på grød, synes jeg, at det er ret lækkert, når den er til den syrlige side.

Find opskriften på Lemon Curd her:

5 fra 2 stemmer
Lemon Curd i tre skønne varianter
Tilb. tid
10 min
 
Antal: 2 små glas
Ingredienser
Grundopskrift
  • 3 store (eller 4 små) økologiske citroner
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker (eller din foretrukne sukkererstatning)
  • 30 g smør
  • 3 spsk kondenseret mælk
  • 1/2 tsk vaniljesukker
Variant med appelsin
  • 1 grundopskrift
  • 4 spsk appelsinsaft
Variant med lakrids
  • 1 grundopskrift
  • 1/2 tsk lakrids
Sådan gør du
  1. Pres citronerne, og kom saften i en lille gryde sammen med æg og sukker.

  2. Rør blandingen sammen med et piskeris på middel varme (det må ikke koge), og pisk konstant.

  3. Når blandingen begynder at tykne tilsættes smør, kondenseret mælk og vaniljesukker.

  4. Pisk indtil massen har en tyk og cremet konsistens (eller som du foretrækker den), smag den til, og hæld derefter blandingen på et rent og skoldet glas.

  5. Opbevar din Lemon Curd i køleskabet.

Opskriftsnoter

Hvis du laver din Lemon Curd i appelsin- eller lakridsvariant, så skal appelsinsaft/lakrids blandes i efter lemon curden er færdig, men inden den hældes på glas.

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

 

Dette indlæg har 8 kommentarer

  1. Synes bloggen også fortjente en kommentar! Men hold nu fast nogle lækre billeder, og hvor fedt med et twist til den ellers lækre lemon curd. Jeg kender alt for godt til det med at spise den ren med en ske og regner også med at lave en stor portion til en julebrunch.

    1. Hej søde du,

      Ej hvor dejligt at høre! Fantastisk besked at komme hjem til. At spise det med ske er seriøst det bedste (det samme gælder for nutella, hehe). Rigtig god plan at lave den til julebrunch! Jeg skal holde jul i Spanien, men overvejer helt at se, om jeg kan snige den med på flyet, så jeg kan spise den i juledagene!

      Knus Anna

  2. Hej Anna

    Hvor længe kan lemon-curden holde sig i køleskabet?

    Hilsen Maria

    1. Hej Maria!

      Den kan holde sig på køl i et par uger. Når den begynder at lugte er den blevet for gammel!

      Godt nytår!

      Knus Anna

  3. Hej Anna
    Sikke nogen lækre opskrifter og billeder du har.:)
    Kan jeg erstatte smør med kokosolie? og kan kondenseret mælk erstattes med noget andet?
    Vh. Jeanette

    1. Hej Jeanette,

      Tusind tak. Det gør mig så glad, at du synes det! 🙂

      Smøren kan formentlig sagtens erstattes med kokosolie, men smagen vil ikke være den samme. Jeg foretrækker klart at lave min lemon curd med smør pga. smagen, især når mængden er så lille 🙂 Kondenseret mælk kan erstattes af sukker (smag til).

      God fornøjelse!
      Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu