Morgenmadspizza


Opskriften på morgenmadspizza er udarbejdet i samarbejde med Kenwood

Morgenmadspizza med seranoskinke og æg

Ved synet af opskriftens overskrift, tænker du så: ‘pizza til morgenmad, hmm…’, imens et skeptisk ansigtsudtryk breder sig i dit ansigt, fordi du associerer det med kolde pizza-rester fra gårsdagens aftensmad? Omend sådan et stykke altså også kan noget, så taler vi her om noget andet. Vi taler om en varm, sprød og smagfuld morgenmadspizza fyldt med spinat, champignon, friske krydderurter, en hjemmelavet tomatsovs, æg og seranoskinke. Lyder det ikke godt? Spørger jeg retorisk – for det ER godt. En koldhævet morgenmadspizza er det nye, i hvert fald herhjemme, for det er altså bare en fuldstændig eminent måde at starte weekendmorgener på.

Morgenmadspizza i samarbejde med Kenwood

Min trofaste, velpolerede og semi-nye røremaskine Hr. Kenwood og jeg har været i køkkenet igen. Den ene gjorde arbejdet, den anden mæskede sig i brunchpizza morgenen efter. Det er en arbejdsfordeling, jeg kan forholde mig til. Især her i dagene efter jul (og massive mængder konfekt, juleand, diverse småkager og lign.), hvor sofaen trækker mere end alt andet.

De sidste mange uger har Hr. Kenwood og jeg tilbragt rigtig meget tid sammen. Vi har rørt os igennem samtidlige dej-typer, og med stolthed serveret alt fra en snasket fynsk brunsviger til saftige ølandshvedeboller. Og sidst, men bestemt ikke mindst, nu også denne skønne morgenmadspizza. Vi er et formidabelt makkerpar, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😉

Morgenmadspizza med seranoskinke og æg

Koldhævet pizza til morgenmad

Pizza til morgenmad kan godt lyde som noget af et projekt. Jeg garanterer dig, det er det ikke. Du laver pizzadejen om middagen/eftermiddagen dagen før, lader den passe sig selv natten over, tager den ud en times tid før, du skal servere den, og så laver du pizzaen som beskrevet i opskriften. Det er ikke så svært, og så er det altså bare den mest perfekte morgenmad, som samtidig emmer af overskud.

Fyldet på pizzaen kan varieres, som du godt kan lide det. Prøv f.eks. at tilsæt tyndt skårede kartoffelskiver, bacon i stedet for seranoskinke eller flere typer ost. MEN hold dig til en begrænset mængde af fyld, så pizzaen forbliver sprød og lækker.

Rigtig god fornøjelse!

Morgenmadspizza med seranoskinke og æg

Find opskriften på morgenmadspizza her:

5 fra 3 stemmer
Morgenmadspizza med seranoskinke og æg
Morgenmadspizza
Ret: Brunch
Antal: 2 stk
Ingredienser
Dej
  • 10 g gær (evt. ledsaget af et par spsk aktiv surdej)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk rørsukker
  • 100 g durum mel
  • 230 g typo 00 mel
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
Tomatsovs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt frisk basilikum
  • 1 bagt peberfrugt (kan udelades)
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk rørsukker
  • Salt/peber
Øvrigt fyld
  • 2 store håndfulde babyspinat
  • 80 g champignon
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 6 æg
  • 60 g serano skinke
  • Friske krydderurter (basilikum/persille/purløg)
Sådan gør du
Dej
  1. Bland gær, vand og sukker sammen i en røreskål (gerne på røremaskine), og rør til gæren er opløst

  2. Tilsæt durum mel, og rør indtil der ingen klumper er

  3. Tilsæt tipo00 mel, salt og olivenolie, og rør igen indtil der ingen klumper er

  4. Ælt dejen i ca. 10-12 min, først på lav hastighed i et par minutter og herefter på høj hastighed. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, glat, slipper skålens kanter og kan bestå glutentesten.

    Glutentesten består i at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen! 

  5. Lad dejen hæve i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over (til dobbelt størrelse). Gerne op til 20 timer, men 8-9 timer kan også gøre det.

  6. Om morgenen tages dejen ud af køleskabet, og skæres i 2-3 lige store stykker.

  7. Spænd hver klump dej op ved at folde dejen ind under sig selv (som ved fødselsdagsboller). Overfladen skal være glat, fin og rund. Lad de små boller hvile i en times tid på køkkenbordet.

  8. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad 2 bageplader stå inde i ovnen og blive varme. Forbered fyldet, imens ovnen bliver klar

Fyld
  1. Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en lille gryde, og lad den stå og simre ved omrøring, imens du klargør resten af fyldet

  2. Skyl babyspinat, og lad det dryppe af i en si. Fjern evt. det sidste vand vha. køkkenrulle

  3. Skær champignon i små tern og riv bøffelmozzarellaen i små stykker, og læg til side

Pizza
  1. Rul de to pizzadeje tyndt ud, eller træk dejen tynd med hænderne, og kom dem over på et stykke bagepapir. 

  2. Fordel et tyndt lag tomatsovs på hver pizza, kom en håndfuld babyspinat på hver pizza, og herefter champignon og stykker af bøffelmozzarella. Lad 2-3 cm af pizzaens kant være tomme for fyld, så kanten kan hæve op og blive sprød.

  3. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og hiv pizzaerne over på hver sin plade. 

  4. Slå 3 æg ud på hver pizza, og fordel seranoskinken

  5. Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i ca. 7-8 min. Byt evt. plads halvvejs, hvis din ovn ikke bager jævnt.

  6. Lad dine pizzaer køle af på en bagerist i et øjeblik, og nyd dem med friske krydderurter på


Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu