Hr. Kenwood flytter ind // anmeldelse og konkurrence

Hr. Kenwood flytter ind // anmeldelse og konkurrence 1{ Anmeldelsen af røremaskine Chef Sense XL Special Edition er udgivet i samarbejde med Kenwood. Alle holdninger er mine egne }

Kenwood-Chef-Sense-XL-Special Edition-anmeldelse-9 røremaskine

Forleden nat drømte jeg om den velpolerede herre på billedet ovenfor. Det ved jeg, fordi Daniel morgenen efter kunne berette, at jeg i søvne havde fortalt ham om, hvor glad jeg er for køkkenets nyeste beboer. Jeg vil spare jer for detaljerne (dvs. mængden af mumlen, usammenhængende sætninger og smasken), og istedet gengive budskabet i grove træk. Jeg er virkelig glad for min nye røremaskine.

Der er især én ting, som underbevidste Anna klart har fat i. Jeg ville have ufattelig svært ved at undvære en god røremaskine i mit køkken. Den erkendelse hænger uden tvivl sammen med den stigende produktion af surdejsboller, som blev igangsat, da den tidligere røremaskine rykkede ind. Ikke desto mindre, så er en god røremaskine altså uundværlig, når man godt kan lide at bage.

Kenwood-Chef-Sense-XL-Special Edition-anmeldelse-9 røremaskine

Anmeldelse af Kenwood Chef Sense XL Special Edition

Jeg er for nylig teamet op med Kenwood, som mente, at det var tid til, at min gamle røremaskine blev byttet ud med en nyere model. Det kan jeg kun give dem ret i. Ikke fordi den 25-år-gamle Kenwood-maskine i gullige 80’er nuancer var begyndt at skrante, men fordi maskinens retmæssige ejer er min mor. Hun købte ikke mine overtalelses-strategier, som jeg forsøgte at erklære ejerskab på maskinen med, så det er ret godt, at der er kommet en ny herre ind i billedet. En mere moderne herre, som er iført hvid højglans og stål. Nemlig Hr. Kenwood, som er af modellen Chef Sense XL Special Edition, og som ikke bare er smuk, men også hamrende effektiv.

Jeg har nu eksperimenteret og testet Hr. Kenwood i en måneds tid, og vi har indtil videre bagt utallige ting sammen (bl.a. bananbrød, brunsviger, rundstykker, kanelsnurrer, surdejsboller og chokoladeboller). Foruden at jeg har mæsket mig i bagværk, så betyder det også, at jeg nu kan fortælle jer om min oplevelse af maskinen.

Jeg vil forsøge at fatte mig i (relativ) korthed i anmeldelsen, og fremhæve de ting, som jeg synes er mest essentielle. Kort kan det opsummeres, at den kraftfulde, brugervenlige og stilede Hr. Kenwood er kommet for at blive.

Kenwood-Chef-Sense-XL-Special Edition-anmeldelse-9 røremaskine

Hr. Kenwood flytter ind // anmeldelse og konkurrence 2

Hvad kan den?

Overskriften kan egentlig oversættes til, om maskinen kan klare en tynd dej med surdej i. Det er for mig den helt store deal-breaker, hvis det ikke er tilfældet. Hr. Kenwood klarer jobbet til perfektion, og har siden vores første møde hjulpet mig med at lave smidige deje med stærke glutennet. Han ælter endda med et meget diskret lydniveau, og uden at blive det mindste varm.

Nu er jeg ikke ligefrem det man kalder ekspert ud i WATT eller røremaskiner, men jeg er ekspert i mit eget behov, når det gælder netop de to. Det er ret simpelt. Jeg vil bare gerne have noget, der virker. Hr. Kenwood er udstyret med 1.400 watts motor, og formår at ælte mine deje like a champ. Han laver en lille afdæmpet dans på stedet, når jeg ælter dej på fuld skrald, men rykker sig ikke, så man behøver ikke våge over ham som en høg. Den tid kan man i stedet bruge på at drikke kaffe og spise hjemmebag med tandsmør, imens herren laver arbejdet. Den arbejdsfordeling er jeg nede med. Så nøjes jeg med at ændre lidt på den variable hastighedskontrol, ind i mellem slurke af kaffe.

Hr. Kenwood er klart ekspert i at ælte store portioner dej i sin 6,7 liters skål. Han er stærk som 3 italienske mænd, så dér er ingen svinger i valsen. Jeg har faktisk endnu ikke oplevet at lave en dej – tynd som tung – som han ikke kunne klare. Ved brug af dejkrogen ved små portioner kan man lige hjælpe ham lidt på vej ved at skrabe siderne på skålen en enkel gang med en spatel, så kører han derud af igen ufortrødent. Alternativt kan man blande ingredienserne vha. k-spatel, og dernæst skifte til dejkrog.

Kenwood-Chef-Sense-XL-Special Edition-anmeldelse-9 røremaskine

Ekstra informationer om røremaskinen

Maskinen fåes i 3 virkelig smukke farver. Find dem her. Jeg har selv været lidt konservativ i mit farvevalg, da den trods alt skal passe ind i et køkken med blå køkkenlåger og en rød blender. Desuden går man aldrig galt i byen med hvid, når det er kombineret med børstet stål, og forenet i et simpelt smukt design.

Til maskinen medfølger en K-spatel, et piskeris og en spiralformet dejkrog, som alle er blevet testet flittigt den sidste måned. Dejkrogen har jeg brugt til brøddej, k-spatlen til kagedej og piskeriset til at piske æggesnaps og flødeskum. Der kan tilkøbes 25 forskellige slags tilbehør, så man kan samle nogle af sine maskiner i én. Det kunne jeg godt gå hen og blive forfalden til, eftersom at mine køkkenskabe er så fyldte, at noget af mit grej måtte vie skabspladsen for Hr. Kenwood, og rykke ud på en stålreol i gangen. Men sådan en herre som Hr. Kenwood, ham skaber man altså plads til.

Hvis du synes, at jeg lyder ukritisk positiv, så er det altså fordi, at Hr. Kenwood indtil nu kun har skabt begejstring. Hold øje med bloggen, hvor jeg snart vil dele nogle nye lækre bagværksopskrifter, som er udviklet i samarbejde med herren, som fører sig frem på mit køkkenbord nærmest dagligt. Du kan godt begynde at glæde dig! Både ham og og jeg er nemlig allerede svært tilfredse med resultatet på de første par tests.

Kenwood-Chef-Sense-XL-Special Edition-anmeldelse-5 røremaskine

Og nu til indlæggets måske vigtigste information: HVOR FÅR DU FAT I DIN EGEN HR. KENWOOD?

Kenwood Chef Sense XL Special Edition forhandles her. Den vejledende pris på maskinen er 4999,-.

{ Deltag lige nu i en konkurrence på min Instagram-profil, hvor du kan vinde en lignende røremaskine. Du finder konkurrencen nedenfor }

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Anna Nordenlund | Grødgrisen (@groedgrisen) den

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments