Bananbrød med hasselnødder

bananbroed med hasselnoedder

bananbroed med hasselnoedder

Bananbrød er virkelig en ting, som jeg fuldstændig havde glemt, hvor godt smagte. For en række år siden lavede jeg bananbrød en gang om ugen, og efter at have bagt dette, er jeg ret sikker på, at det igen kommer højere op på prioriteringslisten. For nøj hvor smager et dette saftigt bananbrød med hasselnødder bare skønt! Især akkompagneret af syrlige bær og en stor klat nutella eller peanutbutter. Mmhhh!

Opskrift på et saftigt bananbrød

For et par dage siden mødtes jeg med min søde veninde Maria (hun blogger lige her), og vi blev ret hurtigt enige om, at vores date skulle indeholde både kaffe og bananbrød. Da det kun var kaffe, jeg sådan lige havde på lager, måtte vi i køkkenet og kreere, og heldigvis havde jeg et par (meget) modne bananer i frugtskålen, som alligevel skulle bruges.

Vi fik hurtigt smækket brødet sammen og sat i ovnen, og imens vi ventede spiste vi en portion grød med nektarin, myntesukker og skyr til vores første kop kaffe. Det der med at begrænse kaffe-mængden er vi nemlig ikke særlig gode til i hinandens selskab (Dette skal forresten blot forstås som en konstatering, bestemt ikke en klage 😉 )

bananbroed med hasselnoedder

bananbroed med hasselnoedder

Bananbrød til morgenmad

Maria og jeg konstaterede hurtigt, at vores bananbrød udgjorde en hamrende lækker second breakfast, og vil helt sikkert også gøre sig godt til eftermiddagskaffen, da det nemlig lidt er en hybrid mellem kage og brød. Smæk lidt ekstra sukker i og noget hakket chokolade, og det kan kvalificeres som en glimrende banankage!

Bananbrødet er lynhurtigt at lave, så hvis du har brune bananer liggende, som er lige ved at nå det punkt, hvor bananfluerne tager over, så smut i køkkenet og bag dette skønne bananbrød! Hey! Lige endnu et fif inden min taletid er brugt: det er perfekt til madpakken som en lille sød snack, fordi konsistensen er mere fast end en almindelig kage, og holder sig bedre og mere fugtigt end det meste brød gør.

God bagelyst!

Bananbrød med hasselnødder 1

Find opskriften på bananbrød med hasselnødder her:

bananbroed med hasselnoedder

Bananbrød med hasselnødder

4,24 fra 21 stemmer
Antal: 1 brød
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Bananbrød

  • 100 g smør
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g brun farin ((mere, hvis bananerne ikke er meget modne))
  • 2 æg
  • 4 modne bananer ((meget gerne næsten sort skræl))
  • 200 g stenformalet hvedemel ((kan erstattes af alm. hvedemel, men mængderne vil variere))
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 1 banan til toppen ((det er flottest, hvis denne er helt frisk uden brune pletter))

Idéer til servering:

  • Peanutbutter og friske bær
  • Nutella og friske bær
  • Smør

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Smelt smøret i en gryde ved lav varme, og hak imens hasselnødder meget groft.
  • Pisk brun farin og æg sammen til massen bliver lys og luftigt.
  • Mos de modne bananer med en gaffel så grundigt, som du kan, og kom i skålen med brun farin og æg.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem derefter over i skålen til de andre ingredienser.
  • Rør godt rundt indtil massen er lind, og bland herefter de hakkede hasselnødder og det smeltede smør i dejen.
  • Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i (evt. vha. en dejskraber).
  • Halver en frisk banan og placer ovenpå dejen (som set på første billede). Tryk bananskiverne en smule ned i dejen, men endelig ikke for meget!
  • Bag bananbrødet i den forbarmede ovn i ca. 45 min til den er gylden på toppen og der kan stikkes en pind i kagen uden, at der sidder dej på.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
23 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments