Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bananbrød med hasselnødder
4,24
fra
21
stemmer
Servings:
1
brød
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
45
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredienser
Bananbrød
100
g
smør
50
g
hasselnødder
50
g
brun farin
((mere, hvis bananerne ikke er meget modne))
2
æg
4
modne
bananer
((meget gerne næsten sort skræl))
200
g
stenformalet hvedemel
((kan erstattes af alm. hvedemel, men mængderne vil variere))
1
tsk
bagepulver
½
tsk
vaniljesukker
¼
tsk
salt
1
banan til toppen
((det er flottest, hvis denne er helt frisk uden brune pletter))
Idéer til servering:
Peanutbutter og friske bær
Nutella og friske bær
Smør
Instruktioner
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Smelt smøret i en gryde ved lav varme, og hak imens hasselnødder meget groft.
Pisk brun farin og æg sammen til massen bliver lys og luftigt.
Mos de modne bananer med en gaffel så grundigt, som du kan, og kom i skålen med brun farin og æg.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem derefter over i skålen til de andre ingredienser.
Rør godt rundt indtil massen er lind, og bland herefter de hakkede hasselnødder og det smeltede smør i dejen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i (evt. vha. en dejskraber).
Halver en frisk banan og placer ovenpå dejen (som set på første billede). Tryk bananskiverne en smule ned i dejen, men endelig ikke for meget!
Bag bananbrødet i den forbarmede ovn i ca. 45 min til den er gylden på toppen og der kan stikkes en pind i kagen uden, at der sidder dej på.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag
@groedgrisen
eller
#groedgrisen
på dine billeder på instagram.