Kanelsnurrer – svampede og snaskede!

kanelsnurrer - klassiske og snaskede

Hvis der er noget jeg altid, som i altid (med streg under og udråbstegn for enden) kan spise, så er det kanelsnurrer. Ikke de tørre, kedelige – næsten uden remonce – versioner. Nej, den klassiske, snaskede og svampede version, hvor der er skruet op for remonce og luftighed.

De her snurrer er lige præcis, som jeg godt kan lide dem, og opfylder alle de førnævnte kriterier. De er desuden let sprøde på toppen og bare hamrende smovsede og lækre. Allerbedst er de, når de spises i godt selskab ledsaget af en kop kaffe og et brunchbord. Eller egentlig bare på alle tænkelige tidspunkter af døgnet. Det har jeg testet og godkendt, så du kan roligt gå igang med selvsamme projekt 😉

kanelsnurrer - klassiske og snaskede

Klassiske og nemme kanelsnurrer

D. 4 oktober var det kanelsneglenes dag.

Nu er jeg ikke ligefrem hende, som skal finde på undskyldninger for at spise kanelsnurrer, men jeg tilpasser mig virkeligheden og nupper gerne endnu en for holdet på kanelsneglenes officielle dag. Opskriften på kanelsnurrerne har nok været undervejs i et halvt års tid, så man kan vel kalde den “gennemtestet”. Det har endda været nødvendigt at indkalde forsøgskaniner af flere omgange. Det tror jeg dog ikke, at der var nogen, som tog skade af, haha! Men nu er den her endelig. Den famøse opskrift, som jeg er sikker på, var ventetiden værd.

Nu skal du bare vente et par timer endnu, til der begynder at sprede sig en skøn duft af kanel i hele hytten, og du kan få lov at sætte tænderne i dine egne kanelsnurrer.

kanelsnurrer - klassiske og snaskede

Pimpede kanelsnegle

Som barn var jeg faktisk slet ikke vild med kanelsnegle, men det er siden hen gået op for mig, hvor lækker en spise de kan være. Jeg har desuden taget revanche på mængderne, og har siden da spist mig igennem et par snurrer eller to.

Egentlig er kanelsnurrer jo bare en pimpet kanelsnegl. Det kan du helt sikkert også forme denne dej til at blive, men det er som, om at snoningerne gør, at remoncen når ud til mere af dejen. Dvs. færre tørre kanter, og mere snask. Det kan jeg altså godt lide, og derfor bager jeg altid snurrer, når trangen til sødt kanelfyldt bagværk opstår.

Prøv også at servere brownie, citronmuffins eller bløde chokoladeboller på dit brunchbord.

kanelsnurrer - klassiske og snaskede

{ Tidligere brugte jeg Claus Meyers opskrift på kanelsnurrer, så fremgangsmåden bærer præg heraf. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave snurrer før, og du synes at det er lettere optimistisk af mig, at man skal kunne forstå noget som helst ud fra de kringlede beskrivelser, så kan du finde en god video-guide lige her }

Find opskriften på kanelsnurrer her:

5 fra 3 stemmer
kanelsnurrer - klassiske og snaskede
Kanelsnurrer
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
2 t
Samlet tid
2 t 30 min
 


Ret: Brunch, Dessert
Antal: 15 stk
Ingredienser
Dej
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • ½-1 tsk kardemomme (alt efter hvor glad du er for smagen)
  • 60 g flormelis eller rørsukker
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel (varierer, tilsæt lidt af gangen)
  • ½ tsk salt
  • 80 g blødt smør (i tern)
Fyld
  • 120 g smør
  • 120 g rørsukker
  • 2 spsk kanel
Pensling
  • 1 æg
Sådan gør du
Dej
  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.

  2. Tilsæt kardemomme, flormelis/rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af hvedemelet og salt.

  3. Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og blank og slipper skålen. Jeg bruger røremaskine på lav hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, så skal smøret tilsættes på dette trin.

  4. Kom smør-ternene i dejen og ælt i yderligere 7-8 min til dejen igen er blank og glat.

  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet.

Remonce
  1. Imens dejen hviler røres smør, rørsukker og kanel sammen til en remonce.

Kanelsnurrer
  1. Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.

  2. Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).

  3. Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.

  4. Rul nu dejen ud til 30x30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.

  5. Tag fat i en strimmel og sno den godt. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ned under snurren. Gentag fremgangsmåden ved alle strimler, og sæt løbende snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud.

  6. Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.

  7. Når ovnen er varm piskes et æg, og kanelsnurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem!

  8. Lad dem køle af på en rist og spis dem lune!

Opskriftsnoter

Kanelsnurrer kan fryses. Når de skal spises, tages de op frosne, smækkes i en opvarmet ovn på 200 grader og bages til de er lune.

 

kanelsnurrer - klassiske og snaskede

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 6 kommentarer

  1. Hej,
    Skal de fryses inden de bliver bagt eller efter? Kan bare forestille mig de måske bliver lidt tørre hvis de bliver bagt inden og efter frygsning? Hvad er dine erfaring?

    1. Hej Julie,
      Jeg vil skyde på at begge dele kan fungere fint. De bliver ikke tørre, selvom de bages før de kommer på frost, hvis bare man kommer dem i fryseren, umiddelbart efter at de er bagt og nedkølet 🙂
      God fornøjelse!
      Knus Anna

  2. Skal mælken ikke lunes, inden der røres gær i?

    1. Hej Trine,

      Nej det er ikke nødvendigt. Jeg bruger køleskabskoldt mælk 🙂

      Knus Anna

  3. Har lige bagt dem i dag og det er bestemt ikke sidste gang. Nøj, de er bløde, smagfulde og lækre. Tak for skøn blog!!!!

    1. Hej Jane,

      Iiihh det gør mig så glad at høre. Dejligt du følger med! 🙂

      Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu