Bløde chokoladeboller

bløde chokoladeboller luftige klassiske opskrift

Lækre, luftige og bløde chokoladeboller med store chokoladestykker gør sig godt både morgen, eftermiddag, og egentlig også som en let dessert. Allerhelst serveret direkte fra ovnen med et tykt lag smør. Det er i min optik den eneste rigtige måde at spise chokoladeboller på.

Lækre bløde chokoladeboller

Jeg kan faktisk ikke forestille mig et scenarie, hvor jeg ikke er klar på at spise en chokoladebolle, hvis den blev stukket i hovedet på mig. Min mave er altid i chokoladebolle-beredskab, og jeg tænker måske, at jeg ikke er den eneste, som har det sådan. Det samme gælder desuden ved bamseboller, brownie og sunde mini-romkugler. Det er der altid plads til i maven.

bløde chokoladeboller luftige klassiske opskrift

bløde chokoladeboller luftige klassiske opskrift

Min bedste opskrift på chokoladeboller

Den her opskrift giver himmelske chokoladeboller, som de resterende i husstanden er om som gribbe, hvis ikke du sætter foden ned og spiser din ration hurtigt (!). Det er som sagt også lige fra ovnen, de er bedst, så det er med at prøvesmage dem lune, så du kan kvalitetssikre, inden du serverer dem for andre. Eller noget, haha!

Jeg kunne heller ikke dy mig, da jeg tog billederne. Jeg måtte liiiige have en bid eller to, inden det senere udviklede sig til en bolle eller to. Det er det gode ved chokoladeboller, de er et sikkert hit hos alle mand, og virkelig svære at holde sig fra!

bløde chokoladeboller luftige klassiske opskrift

 

Find opskriften på bløde chokoladeboller her:

4.65 fra 14 stemmer
bloede-chokoladeboller-klassiske-
Bløde chokoladeboller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
11 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
26 min
 
Antal: 12 stk
Ingredienser
 • 80 g smør
 • 2,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 60 g flormelis
 • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
 • 550 g hvedemel
 • 100-125 g grofthakket chokolade (gerne fra køl, så farver det dejen mindre. Du kan bruge både lys og mørk)
Sådan gør du
 1. Smelt smøret i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt

 2. Hæld væsken i en (dej)skål og opløs gæren heri.

 3. Tilsæt salt, kardemomme, flormelis, (1) æg og mel (tilsæt gerne melet af flere omgange)

 4. Ælt dejen blank og smidig. Det er nemmest med en røremaskine, men det er ikke strengt nødvendigt

 5. Fold grofthakket mørk chokolade ind i dejen og stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse

 6. Kom dejen på et melet bord og del den ud i 12 små klumper

 7. Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade (Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en dyb bradepande med samlingen nedad.


 8. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 210 grader alm. ovn


 9. Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl bollerne med æggemassen og drys evt. med perlesukker


 10. Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne

 11. Køl dem af på en bageplade og spis dem lune som de er, eller med smør på

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

17
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Jeanette
Gæst
Jeanette

Jeg fik simpelthen ikke taget et billede, jeg kunne tagge dig på på IG. De røg direkte i hænderne på svigerfamilien lige efter de kom ud af ovnen, da de var på besøg for 2 uger siden. De er altså også helt fantastiske uden chokolade og fryseren kan de sagtens holde til. De sidste fik vi i går efter 10 min. i ovnen. De var ligeså lækre ??

Dalina
Gæst
Dalina

Kan man bruge alm sukker, hvis man ikke har flormelis? 🙂

Line
Gæst
Line

Har lige bagt disse boller for første gang. De sad lige i skabet og opskriften er nu gemt. Tak for det ?

Julie Terkelsen
Gæst
Julie Terkelsen

Hej Anna,
Jeg har bagt maaange chokoladeboller med mange forskellige opskrifter gennem tiden, men altid haft svært ved at få dejen sød på den helt rigtige måde.
Det er lykkedes med den her opskrift, og jeg har flormelis mistænkt for at være grunden til det. Tusinde tak for opskriften, den vil jeg gemme og bruge næste gang jeg bager. 🙂
Knus Julie

Mette
Gæst
Mette

Har bagt dem her i eftermiddag, dog skulle de næsten have 20 min i alm ovn🤔 men de blev rigtig gode og min datter på halvandet år, spiser dem gerne🤗 lægger billeder op på IG senere med dit # så du kan se dem 😀 chokoladebolle hilsner fra Mette😜

Natasja
Gæst
Natasja

Simpelthen nogle af de bedste chokoladeboller nogensinde! Så luftige og lækre! Bagte én portion, som min kæreste og jeg fik delt imellem os i løbet af 2 dage (hovsa) og er blot en uge efter ved at bage endnu en portion, som en lille overraskelse til studiegruppen 🥰

Thomas
Gæst
Thomas

Bananbrødet bagt i en kageform, uden nødder, men med en håndfuld rosiner instedet. Mums! Tak for skøn opskrift. Kram Thomas

Nanna
Gæst

Åhh jeg har lige bagt dem. Aldrig har jeg lavet så lækre og luftige boller 😁 Tak for en rigtig god opskrift, Anna

Nanna
Gæst

Jeg har lige bagt disse lækre chokolade boller. Aldrig i mit liv har jeg formået at bage så luftige og lækre boller. Dejen var perfekt og nem at arbejde med. Helt sikkert min faste opskrift fremover.
Tak Anna 🙌

Luk menu