Kernegrød med brombær og lys karamel

Kernegrød med brombær og lys karamel 1
Opskriften på kernegrød med brombær og lys karamel er udgivet i samarbejde med Valsemøllen.

kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift

Kalenderen siger september, hvilket betyder farvel sommerferie og hej til almindelig hverdag med drøn på. Heldigvis betyder september også, at sæsonen for varm grød officelt er startet. I hvert fald hjemme hos mig.

… altså ikke at jeg normalvis er bleg for at fyre op for en varm portion morgengrød midt i juli, men det er altså bare lidt mere hyggeligt at spise kernegrød med brombær og karamel, når efterårsvejret rusker udenfor. Ekstra hyggeligt er det, når man kan plukke modne brombær i skoven og komme på toppen, og samtidig slippe for at købe udlandske brombær til 25 kr for 8 stk.

Kernegrød med brombær og let-kogt dulce de leche karamel

Den cremede kernegrød lavede jeg til morgenmad den anden dag, og den er virkelig helt vidunderlig i al sin simplicitet. Karamellen kan laves dagen før, og pludselig tager det kun 10 minutters tid at bikse sådan en portion sammen. Nemt hurtigt og lækkert, og klart det minimale besvær værd.

kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift
kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift
kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift
kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift

Kernegrød i samarbejde med Valsemøllen

Kernegrøden er kogt på grovvalsede havregryn, hørfrø, chiafrø og solsikkekerner fra Valsemøllen. Alt sammen dansk produceret og økologisk, og nu også med nyt design, hvor deres nye “Valsemøllen” logo pryder de farverige poser. Udover brugen af gryn og kerner i grøden, så kogte jeg den med lidt havsalt, vand og mælk indtil den var cremet, fast og lige som en god morgengrød skal være.

Kernerne og de grovvalsede havregryn bidrager med det dejligste bid til grøden, og en mild smag, som fungerer super dejligt sammen med den søde og fede karamel, de ristede mandler og de friske bær og æbletern. Derudover bidrager kernerne og havregrynene med fuldkorn, protein og fibre, som er medvirkende til, at grøden mætter dejligt længe.

kernegrød-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift

Er du vild med kerner i morgenmaden? Prøv også: hurtige sundere morgenboller, quinoamysli, havregrødsknækbrød eller kerneboller med gulerod.

Find opskriften på cremet kernegrød her:

kernegrod-med-brombaer-og-lys-karamel-opskrift

Kernegrød med brombær og lys karamel

Kernegrød med brombær og karamel smager fantastisk. Den er nem at lave, fyldt med kerner, og så er det den perfekte efterårsmorgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
40 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Lys karamel (kan med fordel laves dagen før)

  • 1 dåse kondenseret mælk

Kernegrød

Topping

  • 15 stk ristede mandler
  • ½ æble
  • Et par friske brombær
  • 1 spsk lys karamel (lavet af kondenseret mælk)

Instruktioner

Karamel

  • Sæt en gryde med vand til at koge. Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og læg den ned i gryden, når vandet koger. Vær opmærksom på, at dåsen skal være helt dækket af vand.
  • Læg låg på gryden, skru ned på lav varme, så vandet simrer. Kog dåsen i 30 min, og tag herefter dåsen op af gryden, og lad den køle af, inden den åbnes. Rør grundigt rundt før brug. Opbevar karamellen i køleskabet.

Kernegrød

  • Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog op på middel-høj varme. Når grøden koger, skrues ned på lav varme, og grøden koges færdig indtil den er cremet og tykner. Rør hyppigt undervejs.
  • Imens grøden koger ristes mandlerne gyldne på en pande og hakkes groft. Skær æblet i tern og læg til side.
  • Når grøden er færdig toppes den med de ristede mandler, friske brombær, æbletern og en generøs klat lys karamel.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments