Hurtige og sunde morgenboller med kerner

Opskriften på hurtige og sunde morgenboller med kerner indeholder reklamelinks markeret med *

Nybagte boller med et generøst lag tandsmør er min livret. Hvis nogen spørger, benægter jeg ofte og stikker dem et andet svar, som ofte indebærer en mere voksen og sofistikeret ret som værende min livret. Men når alt kommer til alt, så synes jeg virkelig at det er svært at slå en god bolle med smør af pinden, når det kommer til god morgenmad. Nybagte morgenboller smager jo bare fantastisk!

Dette indlæg skal naturligvis skydes igang med en snak om bagværk, og i særdeleshed en snak om disse skønne grove morgenboller fyldt med kerner. Det skal det, fordi jeg er fuldstændig tosset med nybagte boller toppet med enten et godt lag smør, lemon curd eller chia-marmelade.

Denne opskrift er udviklet sammen med søde Sara Bau. Det tog et par forsøg at få opskriften i hus, men nu er den der, og det er et godt bud på nogle lækre boller, som kan laves uden meget ventetid. Hvis behovet for nybagte boller pludselig opstår, er det nemlig svært at vente 8 timer på at dejen på mine koldhævede boller bliver klar til ovnen.

Og hey, behovet for sunde morgenboller opstår jo altså sommetider bare helt spontant, og så skal der være mulighed for at få boller på bordet indenfor en overskuelig tidshorisont! Dette problem har jeg hermed en løsning på.

Foruden at være lækre som morgenmad, er jeg sikker på at disse boller også vil gøre sig rigtig godt på madpakken med en skive spegepølse, lidt pesto og en smule spinat, eller hvad du godt kan lide at fylde i din frokostsandwich.

Nu til det vigtige: opskriften på bollerne (indsæt selv en valgfri meget festlig og glad emoji her, måske en tango-danser?).

Find opskriften på sunde morgenboller fyldt med kerner her:

5 fra 4 stemmer
Sunde morgenboller fyldt med kerner
Forb. tid
1 t 15 min
Tilb. tid
12 min
Samlet tid
1 t 27 min
 
Antal: 12 stk
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 5 dl mælk (lillefingervarmt)
  • 50 g solsikkekerner*
  • 2 spsk hampefrø
  • 2 spsk græskarkerner*
  • 3 spsk hørfrø*
  • 1 tsk salt
  • 120 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 200 g speltmel
  • Evt. æg eller kerner til pynt
Sådan gør du
  1. Varm mælken ved svag varme til den er lillefingervarm. Den må endelig ikke blive for varm.

  2. Hæld mælken i en stor skål og opløs gæren heri med en grydeske

  3. Bland alle kerner og salt sammen og hæld dem ned til mælkeblandingen. Rør rundt

  4. Tilsæt grahamsmelet, og derefter hvedemel og speltmel løbende imens du rører rundt


  5. Sørg for at dejen ikke får for meget mel, men kun dét der er nødvendigt. Hvis det er svært at samle dejen med grydeskeen, kan du med fordel drysse lidt mel på køkkenbordet, komme dejen derned og ælte den en smule, til den samler sig

  6. Lad dejen hæve med et viskestykker over sig i skålen et lunt sted i en times tid (helst 60-70 min)

  7. Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn

  8. Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir

  9. Pensel eventuelt bollerne med et sammenpisket æg eller drys kerner/frø på dem. Dette kan også helt undlades

  10. Bollerne bages i den varme ovn i ca. 12-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem

  11. Lad bollerne køle af på en bagerist et øjeblik, inden de spises. På den måde holder de sig sprøde på ydersiden og får tid til at samle sig indvendigt

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Luk menu