Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 18. februar 2019

Knækbrød med havregrød

Knækbrød med havregrød 1
Opskriften på knækbrød med havregrød er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1

Hvis der er noget, som bare går godt til alt, så er det hjemmelavede knækbrød med havregrød og kerner. De er super gode, som de er, men at dyppe dem i hjemmelavet hummus, haydari, tzatziki, eller en hvilken som helst anden dip, det er virkelig anbefalelsesværdigt!

Sprøde knækbrød med havregryn uden mel

Opskriften på knækbrød med havregrød er lavet helt uden mel. I stedet er ‘dejen’ samlet vha. grøden og frø/kerner fra Valsemøllen. Knækbrødene bliver super sprøde, og smager dejligt af hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og havsalt.

De er super nemme at lave, og alt det kræver er nærmest bare et par timers tålmodighed. Eller dvs. en halv times tid, hvor du skal lave noget, og resten kan sådan set bruges med benene oppe med en kop kaffe, imens ovnen klarer arbejdet for dig. Det er lige til at overskue!

Sådan laver du knækbrød med grød:

  • knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1
  • knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1
  • Knækbrød med havregrød 2
  • Knækbrød med havregrød 3
  • Knækbrød med havregrød 4
  • knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1

Havregrødsknækbrød med havsalt i samarbejde med Valsemøllen

Denne opskrift på havregrødsknækbrød er den sidste opskrift i den kampagne, jeg har delt opskrifter fra de sidste mange uger. Kampagnen er lavet i samarbejde med Valsemøllen (tidligere: Finax), og du kan se/læse de andre opskrifter her, hvis du har lyst.

Kampagnen har været startskud til et længerevarende samarbejde, og fremover kommer I til at se meget mere til Valsemøllen i mit køkken og på mine medier. I hele 2019 kommer jeg nemlig til at dele én månedlig opskrift med jer som inkluderer mel, kerner, frø eller lign. fra Valsemøllens skønne produktserie – og jeg glæder mig så meget. Jeg går faktisk allerede nu og lurer på, hvilke opskrifter der kunne være lækre at inkludere. Hvis du har en god idé, så må du endelig skrive! Ellers så skal jeg nok love, at det bliver lækkert lige meget hvad.

knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1

Find opskriften på sprøde knækbrød med havregrød og kerner her:

knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1

Knækbrød med havregrød og kerner

4 fra 17 stemmer
Antal: 1 bageplade
Forberedelse20 min
Tilberedelse1 t 20 min
I alt1 t 40 min

Ingredienser

Grød

  • 1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk Valsemøllen økologiske hørfrø
  • 2 spsk Valsemøllen økologiske solsikkekerner

Topping

  • 2 tsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
  • 2 tsk havsalt

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 150 grader alm. ovn.
  • Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på middel-høj varme. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet og fast.
  • Fordel grøden i et tyndt lag på en bageplade dækket med bagepapir. Drys med sesamfrø og havsalt. Bag knækbrødet i midten af ovnen i ca. 1 time og 20 min til 1 time og 30 min. Vend evt. pladen løbende, hvis din ovn ikke bager jævnt. Bag knækbrødet til det er gyldent og sprødt.
  • Når knækbrødet er bagt færdigt, køles det helt ned på en rist. Knæk det i stykker, og opbevar det i et tætlukket glas i stuetemperatur. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

hjemmelavede sprøde knækbrød med kerner, sprø, speltmel og havregryn
Annonce

Sprøde knækbrød med kerner, frø og speltmel

haydari-tyrkisk-fetacreme-bagte-peberfrugter-opskrift-

Haydari – fetacreme med bagt peberfrugt

arme riddere med bananbrød, citron og hindbær - french toast

Arme riddere lavet med bananbrød

laksesalat-med-skyr-dild-citron-

Røget laksesalat med skyr, dild og citron

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak