Opskriften på knækbrød med havregrød er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
Hvis der er noget, som bare går godt til alt, så er det hjemmelavede knækbrød med havregrød og kerner. De er super gode, som de er, men at dyppe dem i hjemmelavet hummus, haydari, tzatziki, eller en hvilken som helst anden dip, det er virkelig anbefalelsesværdigt!
Sprøde knækbrød med havregryn uden mel
Opskriften på knækbrød med havregrød er lavet helt uden mel. I stedet er ‘dejen’ samlet vha. grøden og frø/kerner fra Valsemøllen. Knækbrødene bliver super sprøde, og smager dejligt af hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og havsalt.
De er super nemme at lave, og alt det kræver er nærmest bare et par timers tålmodighed. Eller dvs. en halv times tid, hvor du skal lave noget, og resten kan sådan set bruges med benene oppe med en kop kaffe, imens ovnen klarer arbejdet for dig. Det er lige til at overskue!
Sådan laver du knækbrød med grød:
Havregrødsknækbrød med havsalt i samarbejde med Valsemøllen
Denne opskrift på havregrødsknækbrød er den sidste opskrift i den kampagne, jeg har delt opskrifter fra de sidste mange uger. Kampagnen er lavet i samarbejde med Valsemøllen (tidligere: Finax), og du kan se/læse de andre opskrifter her, hvis du har lyst.
Kampagnen har været startskud til et længerevarende samarbejde, og fremover kommer I til at se meget mere til Valsemøllen i mit køkken og på mine medier. I hele 2019 kommer jeg nemlig til at dele én månedlig opskrift med jer som inkluderer mel, kerner, frø eller lign. fra Valsemøllens skønne produktserie – og jeg glæder mig så meget. Jeg går faktisk allerede nu og lurer på, hvilke opskrifter der kunne være lækre at inkludere. Hvis du har en god idé, så må du endelig skrive! Ellers så skal jeg nok love, at det bliver lækkert lige meget hvad.
Find opskriften på sprøde knækbrød med havregrød og kerner her:
Knækbrød med havregrød og kerner
Ingredienser
Grød
- 1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
- 1 ½ dl vand
- 1 dl mælk
- 2 spsk Valsemøllen økologiske hørfrø
- 2 spsk Valsemøllen økologiske solsikkekerner
Topping
- 2 tsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
- 2 tsk havsalt
Instruktioner
- Tænd ovnen på 150 grader alm. ovn.
- Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på middel-høj varme. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet og fast.
- Fordel grøden i et tyndt lag på en bageplade dækket med bagepapir. Drys med sesamfrø og havsalt. Bag knækbrødet i midten af ovnen i ca. 1 time og 20 min til 1 time og 30 min. Vend evt. pladen løbende, hvis din ovn ikke bager jævnt. Bag knækbrødet til det er gyldent og sprødt.
- Når knækbrødet er bagt færdigt, køles det helt ned på en rist. Knæk det i stykker, og opbevar det i et tætlukket glas i stuetemperatur.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.