En fantastisk nøddesmør med pekannødder og valnødder

Eyyyy, hvis jeg var dig lige nu, så ville jeg smutte ud i køkkenet med det samme og gå i gang med denne (nemme) opskrift på pekannøddesmør. Og nu skal jeg sige dig hvorfor:

Denne nøddesmør med pekannødder og valnødder emmer af efterår, og smager fantastisk som topping på alt lige fra grød og skyr til sprøde vafler. Nøddesmørens krydderier bidrager også med et lille strejf af julestemning, og det er jeg personligt helt vild med.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal spise nøddesmøren på/til, så er den et sikkert hit ovenpå denne grød og disse vafler!

Hvis du ikke er til kanel og kardemomme, kan krydderierne sagtens udelades, men nøddesmøren vil mangle lidt hygge!

Find opskriften nøddesmør med pekannødder og valnødder her:

5 fra 1 stemme
Nøddesmør med pekannødder og valnødder
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 1 lille glas
Ingredienser
  • 100 g valnødder
  • 100 g pekannødder
  • 1/2-1 tsk groft salt/flagesalt
  • 1 tsk kanel
  • Et nip kardemomme
  • 1 spsk kokossukker (eller alm. sukker)
Sådan gør du
  1. Varm ovnen op til 150 grader og beklæd en bageplade med bagepapir

  2. Kom valnødder og pekannødder på bagepladen og rist dem i ca. 15 min (til de er gyldne)

  3. Nødderne kommes i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blendes

  4. Blend indtil massen er blød og cremet som set på billede 2. Det tog min maskine ca. 10 min. Skrab siderne løbende, så hele massen bliver godt cremet

  5. Opbevares uden for køl. Hvis man er længe om at komme igennem glasset, kan det med fordel sættes på køl, men konsistensen er bedst uden for køl

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Dette indlæg har 5 kommentarer

  1. Hvor længe kan det holde sig

    1. Hej Christina,

      Herhjemme er den altid væk indenfor to ugers tid, fordi vi simpelthen ikke kan holde fingrene fra det, men nøddesmør har generel super lang holdbarhed. Mine andre forsøg med nøddesmør har altid holdt længe, så jeg tror ikke det bliver et problem at nå at spise sig igennem glasset!
      Beklager jeg ikke kunne besvare dit spørgsmål mere præcist,

      Knus Anna

Skriv et svar

Close Menu