Quinoagrød med kokos og bær

kold quinoagrød med kokos

Denne cremede kolde quinoagrød med friske bær smager skønt til morgenmad hele året rundt. Den har en fløjlsblød konsistens, et lækkert bid fra quinoaen og er toppet med syrlige friske bær fra min fasters have, så den emmer af sommer. I vinterhalvåret må du altså fake dig til sommerfølelsen og købe supermarkedets bær, for hvis der er noget der går godt sammen, så er det denne søde quinoagrød med kokos og syrlige bær.

Quinoagrød og hedebølge

Okay, det er 27 grader udenfor, og jeg har tændt stearinlys og drikker varm kaffe. Men det er bare som om, at jeg er mættet af varme disse dage, så jeg holder mig lige inden døre, i hvert fald et par dage. Jeg har dog allieret mig med denne kolde quinoagrød, så der stadig er en smule sommer i min tilværelse.

kold quinoagrød med kokos

Er du også helt vild med kokos i morgenmaden? Prøv f.eks. en portion kokosgrød med bagte rabarber, bagt grød med kokos eller hasselnøddesmør med et strejf af kokos.

Find opskriften på kold quinoagrød her:

5 fra 2 stemmer
kold quinoagrød med kokos
Kold quinoagrød
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Afkøling
30 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 1 sulten person
Ingredienser
Grød
 • 1 dl gul quinoa
 • 2,5 dl vand
 • 1 nip salt
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 tsk kokos (alm. fra supermarkedet)
 • 1 dl økologisk kokosmælk af god kvalitet (køleskabs kold)
 • Evt. 1 tsk kokossukker (kan erstattes af rørsukker eller udelades)
Topping
 • Kakaonibs
 • Syrlige bær (her brugt ribs, brombær og stikkelsbær)
 • Kokosflager
Sådan gør du
 1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde og kog til vandet er opløst og quinoaen ikke er hård længere og bliver mere gennemsigtig i farven

 2. Køl den kogte quinoa af i køleskabet. Dette kan være natten over eller blot i en halv times tid

 3. Lav quinoaen om til grød ved at tilføje vanilje, kokos, kokosmælk og kokossukker og rør til massen er cremet og lækker

 4. Hæld grøden i en skål og top med kakaonibs, syrlige bær og kokosflager

Opskriftsnoter

Hvis du topper quinoagrøden med andet end syrlige bær kan du med fordel tilføje syre til din grød i stedet

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu