Bagt grød med kokos, sprøde nødder og bær!

Opskriften på bagt grød med kokos og friske bær indeholder reklamelinks markeret med *

Først og fremmest bliver jeg simpelthen lige nødt til at indlede indlægget med at sige, at denne version af bagt grød med kokos har en dejlig blød og ‘grødet’ midte, en sprød top og sammen med friske bær udgør den noget nær det perfekte indspark til overskudsagtig morgenmenu!

Bagt grød med kokos og bær

For 3-4 år siden, da jeg startede min instagramprofil, var en af mine aller første opskrifter faktisk bagt grød. Folk var vilde med den, og jeg må give dem ret i, at det bare smager fantastisk, og stadig er noget jeg den dag i dag er helt tosset med at lave (og spise). Rigtig mange bloggere laver deres bud på netop denne form for grød, og det er altså ikke uden grund. Det er en skøn måde at pifte den klassiske havregrød op på.

Som den kvikke læser har bemærket, så bruger jeg ikke æg i mine opskrifter på bagt grød. Mange har spurgt hvorfor, da de fleste andre gør, og svaret er ganske simpelt: jeg synes mine opskrifter uden æg fungerer upåklageligt, fordi grøden får den blødeste og dejligste konsistens, som netop ikke er som kage, men stadig har en “grødet” konsistens i midten og en sprød top. Og den konsistens synes jeg er helt perfekt til bagt grød.

Er du også vild med bagt grød? Find flere versioner her.

Find opskriften på bagt grød med kokos her:

5 fra 2 stemmer
Bagt grød med kokos, sprøde nødder og friske bær!
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 3 personer
Ingredienser
Grøden
 • 100 g müsli* (eller en anden kornblanding)
 • 20 g kokos* (alm. fra supermarkedet)
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1/4 tsk kardemomme
 • Et nip salt
 • Et nip vaniljepulver
 • 10 g citronsaft
 • 1 stor meget moden banan
 • 1,5 dl kokosdrik eller mandelmælk
 • Evt. 20g kokossukker ved brug af komælk eller umoden banan
Grødens sprøde top
 • 20 g cashewnødder*
 • 20 g solsikkekerner*
 • 10 g kokosflager*
 • 1 tsk kokosolie*
Servering
 • 1 spsk cashewnøddesmør (eller anden nøddesmør)
 • En lille håndfuld friske bær
Sådan gør du
 1. Ovnen tændes på 180 grader alm. ovn
 2. De tørre ingredienser blandes i en skål (ikke solsikkekerner, cashewnødder og kokosflager).
 3. Bananen moses grundigt i en anden skål og citronsaft og kokosdrikken røres i
 4. De tørre ingredienser kommes ned i skålen til de våde ingredienser, og der røres rundt indtil det hele har samlet sig

 5. I en ny skål vendes cashewnødder, solsikkekerner og kokosflager i 1 tsk smeltet kokosolie
 6. Grødblandingen hældes over i et ovnfast fad og toppes med nøddeblandingen
 7. Grøden bages i ovnen i 20-25 min
 8. Grøden serveres med friske bær og nøddesmør

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu