Bagt grød med kokos, sprøde nødder og friske bær!

Først og fremmest bliver jeg simpelthen lige nødt til at indlede indlægget med at sige, at denne version af bagt grød med kokos har en dejlig blød og ‘grødet’ midte, en sprød top og sammen med friske bær udgør den noget nær det perfekte indspark til overskudsagtig morgenmenu!

For 3-4 år siden, da jeg startede min instagramprofil, var en af mine aller første opskrifter faktisk bagt grød. Folk var vilde med den, og jeg må give dem ret i, at det bare smager fantastisk, og stadig er noget jeg den dag i dag er helt tosset med at lave (og spise). Rigtig mange bloggere laver deres bud på netop denne form for grød, og det er altså ikke uden grund. Det er en skøn måde at pifte den klassiske havregrød op på.

Som den kvikke læser har bemærket, så bruger jeg ikke æg i mine opskrifter på bagt grød. Mange har spurgt hvorfor, da de fleste andre gør, og svaret er ganske simpelt: jeg synes mine opskrifter uden æg fungerer upåklageligt, fordi grøden får den blødeste og dejligste konsistens, som netop ikke er som kage, men stadig har en “grødet” konsistens i midten og en sprød top. Og den konsistens synes jeg er helt perfekt til bagt grød.

Har du lyst til at prøve en anden opskrift på bagt grød? Prøv f.eks. bagt grød a la squash kage

Find opskriften på bagt grød med kokos her:

5 fra 1 stemme
Bagt grød med kokos, sprøde nødder og friske bær!
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 3 personer
Ingredienser
Grøden
 • 100 g müsli eller en anden kornblanding
 • 20 g kokos alm. fra supermarkedet
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1/4 tsk kardemomme
 • Et nip salt
 • Et nip vaniljepulver
 • 10 g citronsaft
 • 1 stor meget moden banan
 • 1,5 dl kokosdrik eller mandelmælk
 • Tip: Hvis bananen ikke er specielt moden eller man bruger almindelig komælk, kan der med fordel tilføjes 20g kokossukker til blandingen
Grødens sprøde top
 • 20 g cashewnødder
 • 20 g solsikkekerner
 • 10 g kokosflager
 • 1 tsk kokosolie
 • Servering: friske bær og nøddesmør på billedet ses cashewsmør
Servering
 • 1 spsk nøddesmør (på billedet ses cashewsmør)
 • En lille håndfuld friske bær
Sådan gør du
 1. Ovnen tændes på 180 grader alm. ovn
 2. De tørre ingredienser blandes i en skål (ikke solsikkekerner, cashewnødder og kokosflager).
 3. Bananen moses grundigt i en anden skål og citronsaft og kokosdrikken røres i
 4. De tørre ingredienser kommes ned i skålen til de våde ingredienser, og der røres rundt indtil det hele har samlet sig

 5. I en ny skål vendes cashewnødder, solsikkekerner og kokosflager i 1 tsk smeltet kokosolie
 6. Grødblandingen hældes over i et ovnfast fad og toppes med nøddeblandingen
 7. Grøden bages i ovnen i 20-25 min
 8. Grøden serveres med friske bær og nøddesmør

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Skriv et svar

Close Menu