10 favoritter // efterårsgrød

10 favoritter // efterårsgrød

I dag skal det handle om efterår. Ikke om blade i røde og orange nuancer, det tiltagende køligere vejr eller mørke morgener. Nej, det skal handle om efterårsmorgenmad – nærmere betegnet efterårsgrød. Efteråret er den perfekte årstid til en varm, cremet portion grød. Det er desuden et oplagt tidspunkt at få udvidet sin grød-horisont på ved brug af diverse fantastiske krydderier og efterårsfrugter.

Efterårsgrød // efterårsmorgenmad

Dette indlæg er en oversigt over 10 skønne opskrifter på grød, som jeg elsker at spise til morgenmad i efterårsmånederne. Jeg håber, at det kan give en god idé til din morgenmad i morgen. Opskrifterne på listen står i vilkårlig rækkefølge, og jeg er vild med at starte min dag med hver og en af dem.

1. Mandelgrød med kanelsmør og blommer

Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr 10 favoritter // efterårsgrød

{ Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr smager fantastisk. Intet mindre. Mandelmælken gør grøden cremet, de grovalsede havregryn og mandlerne giver grøden et skønt bid, og toppingen fuldender oplevelsen. Det er virkelig en af mine efterårsfavoritter }

2. Havre-spelt grød med karamel og æbler

Havre-spelt grød med karamel, æble og valnødder 10 favoritter // efterårsgrød

{ Havre-spelt grød med karamel, æbler og valnødder er en super super lækker morgenspise! Grøden er kogt på min hjemmelavede grødblanding, som er den nemmeste måde at få en spændende, grov og velsmagende grød, uden at du skal bruge tid på at mixe gryn og kerner hver morgen! Grøden er toppet med hjemmelavet karamel, stegte valnødder og friske æbler, og er blevet lavet herhjemme flere gange, end jeg kan tælle til }

3. Havregrød med æblekompot, karamel og mandler

10 favoritter // efterårsgrød

{ Havregrød med æblekompot, karamel og mandler er en af de nemmeste og lækreste portion grød, som er på hjemmesiden. Den smager (og mætter) fantastisk godt, er super sund, og kræver kun topping, som du kan lave klar dagen før. WIN! }

4. Grød a la squashkage

10 favoritter // efterårsgrød

{ Jeg bliver aldrig træt af kage til morgenmad. Denne squash-kage-grød er inspireret af en squashkage, min mormor ofte bagte, da jeg var barn. Grøden er let krydret, blød og toppet med den dejligste milde ostecreme. Jeg har desuden også lavet en bagt version, som du kan finde opskriften på her }

5. Bagt grød med æble og mørk chokolade

10 favoritter // efterårsgrød

{ Hvis der er en kombination, som jeg alle dage har været tosset med, så er det æble, peanutbutter og mørk chokolade. Det spiller bare med de søde æbler, den knasende peanutbutter og den lidt bitre mørke chokolade. Den bagte grød smager virkelig skønt! }

6. Bircher mysli

10 favoritter // efterårsgrød

{ Denne bircher mysli med pekannøddesmør, æble og figner er den eneste grød på listen, som er kold. Lad det ikke afskrække dig. Grøden smager fuldstændig fantastisk, og er en grød som har vækket stor begejstring hos alle, jeg har serveret den til! }

7. Bagt müsligrød med tahin

10 favoritter // efterårsgrød

{ Det er sæson for figner og æbler, og der findes ingen bedre måde at fejre det på, end ved at lave bagt müsligrød med førnævnte ingredienser i kombination med tahin og en masse kerner på toppen! Dette er en af mine yndlingsopskrifter på bagt grød }

8. Müsligrød med hasselnøddesmør, kardemomme og pære

müsligrød 10 favoritter // efterårsgrød

{ Denne virkelig lækre müsligrød med hasselnøddesmør, kardemomme og pære smager ganske enkelt fantastisk og er virkelig en efterårsgrød. Der er ikke meget mere at sige end: prøv selv at smag! }

9. Byggrød med dadelkaramel

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

{ Byggrød med dadelkaramel er en cremet grød med et skønt bid, og toppet med friske æbler, ristede mandler og dadelkaramel udgør den en skøn portion morgenmad! }

10. Grød med karamelliserede bananer

10 favoritter // efterårsgrød

{ Okay okay … Imens alle de andre opskrifter er fyldt med varme krydderier, æbler, figner og lign., så sneg jeg altså liiiiige denne grød med karamelliserede bananer på listen trods mangel på sæson-præg. Det er nemlig en af de mest læste opskrifter på bloggen, og klart en af mine personlige favoritter, så den fortjente at blive set! Især fordi den altså også er ret god at varme sig på i efterårsmånederne }

 

Jeg håber, at indlægget gav lidt inspiration og lyst til at lave lækker efterårsgrød ♥

Skriv et svar

Luk menu